byles na pomorskiej i lwowskiej?Zamieszczone przez kongi
byles na pomorskiej i lwowskiej?Zamieszczone przez kongi
dSLR + coś tam...
himmmmm - nieZamieszczone przez santiblue
pomorska - to takie male cos w siedzibie LOK-u na parterze ?
a na lwowskiej - to nawet nie wiem czego szukac ...
tak na pomorskiej schodkami i na prawo. chlopcy maja czasem dziwne rzeczy a jak kiedys dzwonilem to mieli ta sigme na stanie
na lwowskiej jakis komis jest nie bylem ale slyszalem wiec mozna w koncu sprawdzic
dSLR + coś tam...
Nie wiem jak dobry 17-40 ma Muflon, ale ja swój 17-40 sprzedałem po tygodniu testów - będąc załamany tym obiektywem określiłbym go mianem "syf totalny" za taką kasę, że wole plastikowy KIT Canona 18-55 niż ten syf - choć to podobny syf ale chociaż tani. Jednak prpoponuję przekonać się za własną kasę o jakości szkła - to trafia do przekonania najlepiej - do mnie trafiło, więc nie przekonuję na siłę tylko polecam własne doświadczenia, a nie czyjeś rady? Sigmy nie sprawdzałem, ale skłoniłbym się do wyboru obiektywu stałoogniskowego jak tu niektórzy mądrzy ludzie radzą.
Kurcze, znowu... przyjmij chłopie w końcu do wiadomości, że 95% posiadaczy bardzo chwali sobie ten obiektyw, a głosy takie jak Twój są wyjątkowe! Twój egzemplarz obiektywu może i był felerny, ale jak słyszę, że na tej podstawie twierdzisz "17-40 to syf" to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera...Zamieszczone przez Szymański Adam
Ja od początku mam problem z BF w moim 10D (i z każdą wizytą w serwisie jest coraz gorzej :-() jednak nie krzyczę na lewo i na prawo że "AF w 10D to syf". Wręcz przeciwnie, uważam że 10D to bardzo dobre body, tylko akurat trafił mi się felerny egzemplarz.
Ja sie zgadzam ... szkoda ze nie kosztuje chociaz troche mniejZamieszczone przez muflon
Porownujac - uznawany tu przez wielu jako dobre szkło 28-135IS USM - 17-40 jest
naprawde dużo lepsza... dużo - szkoda że 2x droższa
Ja osobiscie uważam że stwierdzenie że 17-40L jest dosc podobne do 18-55 jest
raczej w kategoriach żartu niż porównania...
miałeś wymienić na inny egzemplarz... czy przetestowałeś inny model?Zamieszczone przez Szymański Adam
Tak, faktycznie - naprawdę chciałem inny egzemplarz i sprzedawca go miał, ale przekonywał mnie, że w 2-gim 3-cim i każdym następnym egzemplarzu będzie to samo. Zresztą twierdził, że ma 3 podobne reklamacje do mojej, gdyż ludzie oczekują cudów po tym obiektywie i dodał, że w analogu on spisuje się znacznie lepiej. Dlatego też kupiłem 100/2,8 makro - który mnie oczarował jakością obrazu. Teraz to już zapewne poczekam na testy ludzi jakiegoś innego obiektywu - szerokiego kąta - być może o stałej ogniskowej. Nawet jeśli on (17-40/4L) jest niezły w stosunku do innych (zawsze musi być jakiś punkt odniesienia) - to wyobrażam sobie jakie są te inne do których ludzie porównują tą L-kę.
"Kongi" - żartem to jest cena 17-40/4L w stosunku do KIT-owego obiektywu. Moja ocena jest czysto subiektywna i nie zamierzam tu nikogo przekonywać "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy", dzielę się tylko swoimi uwagami ku przestrodze dla tych co się mocno liczą z groszem.
z calym czacunkiem, ale plakac mi sie chce jak to czytam..![]()
Rety... i ty to łyknąłeś... Ciekawe kiedy sie nauczysz by nie ufac sprzedawcom i samemu sprawdzac.Zamieszczone przez Szymański Adam