Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: mój eos5 do lamusa?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bodziewicz Zobacz posta
    (...) Z porównań widzę, że jakość zdjęć z 5D i 30D jest bardzo dobra, niektórzy oczywiście widzą przepaść, inni natomiast nie widzą żadnej różnicy. Może warto się zastanowić jeszcze raz. Jak możesz ukasz, podaj mi nazwy (oznaczenia) szkieł działających z jedną i drugą puszką (oczywiście pomiń 30D narazie). Rozejrzę się po aukcjach ile co kosztuje. Mówiąc szczerze to chyba wystarczą mi 50/1,4, jakiś zoom o zakresie podobnym do mojego (może 24-135? jak jest).Pozdr
    Jeśli Cię stać na 5D to go bierz na pewno nie będziesz żałował. Co do doboru szkieł to najlepiej zapytać o to użytkowników tego body ale z tego co widzę to warto rozważyć 24-105/4 IS, T 28-75/2,8. Wartością samą w sobie 5D jest to że nie musisz kombinować z szerokimi kątami. Po prostu obiektywy mają normlne ogniskowe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Jeśli możesz to kupuj 5D z 24-105L IS lub 24-70L.
    24-105L kupiłem mając jeszcze 20D i z efektów byłem bardzo zadowolony, lecz po podpięciu go do 5D zostałem zwalony z nóg. To szkło dopiero teraz pokazało mi swoją klasę (nie na darmo wyszło razem z 5D i jest z nim sprzedawane w "KIT"ie). No i teraz dowiedziałem się co to znaczy 24mm :razz:

Uprawnienia umieszczania postów