Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Na Co Zwrócić Uwagę Przy Zakupie

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihal Zobacz posta
    na co nalezy zwrócić uwagę przy zakupie srzetu (body )
    Dziwie się, że nikt nie napisał: kupując aparat sprawdź czy maryca nie jest uplamiona. Kurz to jest pikuś przy tłustych plamach.
    Jak? Zrób zdjęcie na f/11 czy f/16 i sprawdź czy nie masz plamek na zdjęciu. Jeśli są przedmuchaj dobrze gruchą (np. nr 11 w aptece). Zrób jeszcze raz zdjęcie, jeśli nadal są to jest duża szansa na uplamioną matrycę.

Miej na uwadze, że idealnie czystej matrycy raczej mieć nie będziesz i zadaj sobie pytanie czy akurat dla ciebie jest to istotny problem - ja np. nie używam wyżej niż f/8 (350D)

Jako użytkownika stałek brak automatycznej i skutecznej sprzątaczki matrycy w 5D skutecznie mnie odstrasza od zakupu tego aparatu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak z mojego dotychczasowego doświadczenia to wynika, że jedyna skuteczna sprzątaczka to Żytnia (czyli mycie filtra) niestety.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów