Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Katowice - czy mozna gdzies kupic LOWEPRO Sling Shot 200?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Katowice - czy mozna gdzies kupic LOWEPRO Sling Shot 200?

czesc

napalilem sie na plecak: LOWEPRO Sling Shot 200,

mimo wsszystko chcialbym go "pomacac" przed zakupem i miec pewnoc, ze prawie 300 PLN to beda dobrze wydane pieniadze, szukam jakiegos sklepu, gdzie bede mogl go zobaczyc i ew. kupic, ew. czy ktos z Was mieszka w okolicy Katowice/Brynow i ma takie cudo to udostepnienia na 5 minut ???

prosze o pomoc

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja w takim razie może nieco OT, ale chciałbym przekazać moje spostrzeżenia.

Ja akurat miałem wielką chcicę na 100-kę, spędziłem godzinę w sklepie przestawiając przegródki aż osiągnąłem optimum i kupiłem. I gdy wyładuję go na maxa (body+grip+3 zoomy - sumując - około 3kg) to noszenie tego na jednym ramieniu przez np. 2 godziny jest dość uciążliwe. A co dopiero bardziej pojemny SlingShot 200 wypełniony na max większą ilością sprzętu.

Moim zdaniem akurat 100-ka ma wielkość ok. Bo na większą ilość gratów niż body z 1-2 obiektywami to już normalny plecak by się przydał.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Moim zdaniem akurat 100-ka ma wielkość ok. Bo na większą ilość gratów niż body z 1-2 obiektywami to już normalny plecak by się przydał.

czy tam nie mozna podpiac 2 paska, gdzies czytalem, ze mozna ?

moim ulubionym szklem jest tamron 28-75, aparat mam taki jak Ty, grip + zawsze lampa zewnetrzna, kilka drobiazgow, jedynie brakuje mi w tym plecaku mozliwosci przypiecia statywu, czesto targam ze soba monopad...
    Ostatnio edytowane przez mikemat ; 16-09-2006 o 23:15

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikemat Zobacz posta
    czy tam nie mozna podpiac 2 paska, gdzies czytalem, ze mozna ?
    Ten drugi pomocniczy pasek idzie na skos od głównego paska do drugiego (w stosunku do głównego paska) dolnego rogu plecaka. Ciężar nadal wisi na jednym ramieniu, tyle że na boki i góra-dół plecak jest bardziej stabilny i chodzi się czy biega wygodniej.

moim ulubionym szklem jest tamron 28-75, aparat mam taki jak Ty, grip + zawsze lampa zewnetrzna, kilka drobiazgow, jedynie brakuje mi w tym plecaku mozliwosci przypiecia statywu, czesto targam ze soba monopad...
    Gdy do 100-ki włożę 350D+grip+Tokina 28-80 (większa zauważalnie od Tamrona) to mam miejsce w głównej komorze na 2 małe obiektywy (stałki m42 np. ) lub 1 większy (jakiś zoom). W górnej kieszeni mieści się lampa. Drobiazgi w kieszonkach w plecaku. Tylko trzeba nietypowo przestawić przegródki. Aparat leży plecami na dnie plecaka, gripem w głąb a obiektywem w górę, przy klapie komory.

Body z gripem i obiektywem i flesz zmieści się do głównej komory.

Edit: piszę o 430EX. 580 jest większa, nie wiem dokładnie ile, może być z nią problem.
    Ostatnio edytowane przez piast9 ; 17-09-2006 o 00:37
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wlasnie plecak kupilem na allegro, jak dojdzie to podziele sie wrazeniami

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

to moze ja sie podepne z pytaniem o sling shot'a ale nie 200 lecz 300 (!!!) aw.. w polsce nigdzie tego placaka dostac nie mozna, na oficjalnej stronie Lowepro tez ani widu ani slychu podczas gdy fizycznie istnieje

nawet recejzje mozna sobie poczytac i zdjecia zobaczyc np. TU i TU

moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tej "scisle tajnej produkcji"

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikemat Zobacz posta
    czesc

napalilem sie na plecak: LOWEPRO Sling Shot 200,

mimo wsszystko chcialbym go "pomacac" przed zakupem i miec pewnoc, ze prawie 300 PLN to beda dobrze wydane pieniadze, szukam jakiegos sklepu, gdzie bede mogl go zobaczyc i ew. kupic, ew. czy ktos z Was mieszka w okolicy Katowice/Brynow i ma takie cudo to udostepnienia na 5 minut ???

prosze o pomoc
    Spróbuj w sklepie Fotoceny w Chorzowie na ul. Wolności 5.

Uprawnienia umieszczania postów