Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: Foto-Master Wrocław Odrzańska

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    Ech... Wy się cieszcie, iż macie w ogóle zaopatrzone w sprzęt sklepy. W takiej Częstochowie można kupić z półki co najwyżej body albo bardzo cienkie szkła. Wszystko inne na zamówienie.
    eee tam. ja wiem, ze to niby nie jest porownanie, ale po wizycie na Sim Lim Square w Singapurze, pojecie "dobrze wyposazonego sklepu fotograficznego" juz nie bedzie dla mnie takie jak dawniej. zwlaszcza, ze w jednym miejscu tam jest z 10 takich dobrze wyposazonych sklepow, gdzie w Panach Markach III to sobie mozna przebierac, a nie czekac na zamowienie

nawiasem mowiac: we Wroclawiu stosunkowo niedawno sie tak poprawilo (w ostatnich 2 latach realnie). wczesniej tez byla kielnia.
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Ja z samego procesu kupowania 17-40 na Odrzańskiej jestem mocno niezadowolony; nie dostałem gwarancji Canona mimo dyskutowania na ten temat; dostałem gwarancję 2 lata przez sklep (czyli pewnie szkło z importu prywatnego). Na szczęście trafiłem ostrą eLkę.

Nie pamiętam z wątku: czy Tommy daje papiery, czy wszystko przez jego ręce?
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

przez ręce
    niedługo to się zrobi wątek "na Odrzańskiej" :wink:

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

U tommiego brałem C100-400. Wcześniej się ustawiliśmy w Poznaniu, ale spotkaliśmy się w Swarzędu Bez problemów i ponaglania pstyknąłem killka serii.
    Ze szkła i transakcji jestem zadowolony. W razie "w" to mam się do niego zgłosić. Polecam!!

A co do Odrzańskiej we Wrocku, to dziwią mnie przypadki opisane powyżej. Miałem okazję popróbować kilka szkiełek sigmy i pobawić się M055ProB. Bez problemów i w miłej atmosferze. Cóż pewnie się coś (załoga) u nich pozmieniało.
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Z odrzanska bym nie przesadzal, panowie ktorzy tam siedza wprawdzie maja specyficzne charaktery(znaczy sie jacys tacy posepni) i rad tez raczej udzielac nie chca za bardzo ale kazde szklo mozna podpiac czy potestowac. Moze wlasnie z racji tego podejscia do klienta(tzn masz wiedziec czego chcesz) mozna w pewnych warunkach odniesc niemile wrazenie ze masz spadac. Kupilem tam troche sprzetu i ogolnie jestem zadowolony mimo wyzszych niz w internecie cen, zabijaja mnie niekiedy ciekawymi tekstami na tematy sprzetowe(tzn podejscie starego praktyka rozsmarowujacego gluty na tylnej soczewce
    :E

Tak ogolnie to bylo by milo gdyby jakis admin wydzieli watek o fotomasterze na odrzanskiej do osobnego tematu bo sie przyda potomnym...
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 07-09-2007 o 20:25

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To ja za wojkij'em pociągnę temat mimo, że odbiega od tytułowego(może lepiej oddzielny post). Panowie z Odrzańskiej we Wrocku mają faktycznie specyficzne podejście do klienta i czasami ma się wrażenie, że mają FOCHA... Ale z tego co pamiętam to nigdy nie było problemu z podpięciem szkła, tylko należało wiedzieć co się chce. Wymieniłem ostatnio u nich używany 28-135 IS na 85/1.8 z małą dopłatą i jestem b. zadowolony. Potargowałem się trochę, jest rachunek, gwarancja Canona, a szkło wiadomo - klasa sam w sobie.
    Ja zawsze biorę poprawkę na ludzi, liczy się efekt końcowy.
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ten sklep to jest w ogóle ciekawy. Z jednej strony pseudofachowe rady i komisowe szkła droższe niż nówki w abfoto z drugiej zaś statywy i torby, w cenach niższych niż w najtańszym sklepie internetowym :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Zgodzę się z MacGyverem. Brałem tam monopod z głowicą i nie wiem czy się pomylili czy co bo były dwie ceny. Ale nigdzie w internecie nie znalazłem taniej.

Coś już napisał Awatar toras
    Miasto
    Zduny k.Krotoszyna, Oleśnica

Domyślnie

No ja w Fotomasterze kupiłem najpierw D60 z tokiną, a później zajrzesliśmy tam przypadkiem z MacGyverem i an_zak'iem i całkiem przypadkiem mieli w fajnej cenie używanego gripa do 30D.. Także chyba każdy sklep ma jakąs dobrą ofertę...

I jeszcze jedna uwaga. W arkadach jest filia No1 a nie foto-mastera. Na odrzańskiej mieszczą się w jednym lokalu, ale to dwie różne firmy.
    Arek 'Toras' Torski
    www.torski.pl
    gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Robiłem "zakupy" na Odrzańskiej w No1 i jestem zadowolony.
    Chłopaki nic przeciwko nie mają żeby podłączyć jakieś szkło czy coś. Mało tego zawsze się zniżka jakaś trafi jeśli jest zakup jest za większą kasę.
    Jak kupowałem u nich 30D-tke i powiedziałem:
    "panowie na allegro można kupić taniej" dostałem jakieś 200zł rabatu /wtedy body kosztowało~5000zł/

Wiadomo jeśli sam prowadził bym taki sklep i przyszedł by ktoś, żeby sobie po dotykać L-ke za 20tyś, wiedząc że jest dużo ludzi w sklepie szczerze bym się na tym zastanowił czy dać komuś taki sprzęt /w zamieszaniu różnie może być/.

Podsumuję:
    - jeśli przyjdziesz z "torbą" zawsze będziesz mile obsłużony i jakaś porada się trafi
    - jeśli sądzisz że jesteś najmądrzejszy a panowie ze sklepu to banda debili i sie nie znają to napisz encyklopedie
    - niektóre ceny są większe niż u konkurencji
    - z realizacją gwarancji jest dużo lepiej bezpośrednio u nich /przez nich/ niż poprzez Canona

Pozdrawiam

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów