Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jedna czy kilka kart CF?

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Flash ma to do siebie, ze w miare jak przybywa mu cykli transfery spadaja.
    a ktos to potwierdzi???

czy to tylko teoria
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Karty są coraz lepsze ale pytania o ich wybór pozostają wciąż te same. Osobiście preferuję dwie (lub więcej) mniejsze karty niż jedną dużą.
    Popierwsze jeśli zniszczysz kartę mechanicznie to najczęsciej jedna a nie dwie, czy stracisz tylko część fotek.
    Po drugie jeśli karta ulegnie uszkodzeniu "elektrycznemu" to tez najczęściej tylko jedna a nie dwie w tym samym czasie reszta patrz wyżej.
    Po trzecie fajnie jest mieć czasem takie poczucie jak w czasach analogów, że zmieniasz rolkę
    Na koniec uwaga, kupuj karty dobre i w dobrych miejscach, ponoć staje się nagminne podrabianie SanDisk'a ale znam to tylko z postów.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadek Zobacz posta
    a ktos to potwierdzi???
    Producenci pamieci typu Flash. Dokladnie rzecz biorac rosnie czas potrzebny na erase saktora.

Domyślnie

Dla mnie idealem jest nie wiecej kart niz dwie i o takiej pojemnosci, zeby starczylo na caly dzien fotografowania. Sugeruje kupic dwie rozne karty, zeby ich przez przypadek nie pomylic i np: formatowac i zaczac robic nowe zdjecia. Czasem moze byc niezle zamieszanie i rozne rzeczy sie zdarzaja
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadek Zobacz posta
    a ktos to potwierdzi???
    czy to tylko teoria
    Ja co prawda cf'a nie zajechalem jeszcze, bo malo zdjec robie , ale flasha na usb mi sie udalo w paru miejscach zjechac do zera...
    ...

Dopiero zaczyna Awatar JAZ
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tez tak myślałem - dwie mniejsze (po 1GB). Teraz mam jeszcze 4GB SanDiska III i dopiero on mnie satysfakcjonuje. Robię RAW i JPG. Zamianst 80 wchodzi mi ok. 300 na kartę. No i mam photobank 30GB.
    350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,

Dopiero zaczyna Awatar Karlolek
    Miasto
    okolice Sanoka

Domyślnie

Zakupiłem takie oto karty (dwie): http://www.allegro.pl/item128828278_...klep_w_wa.html - może ktoś się wypowie na ich temat? Lepszy wybór niż SanDisk, o których pisałem?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie ma co tu dywagować. Ważne żeby Ci służyły bezproblemowo. Ja mam dwa kingstony i nie narzekam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Karlolek
    Miasto
    okolice Sanoka

Domyślnie

Wybrałem je dlatego, że mają dożywotnią gwarancję - chociaż taka pociecha po utracie danych...
    Pozdrawiam!
    Canon EOS 300 | Canon BP-200 | Canon EF 28-80 mm f/3.5-4.5 | Canon EF 75-300 mm f/4-5.6 III USM
    Canon EOS 350D | Delta BG-E3 | Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 II | 2 x CF Kingston 1 GB Elite Pro 50x

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów