Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Zakup 70-200 4L

Domyślnie

Witaj. Miałem troszczkę inne doświadczenie z tym obiektywem. Niestety do dzisiaj nie wiem co było przyczyną i dlaczego działo się tak jak się działo..ale po koleji.
    Zabrałem razu pewnego swoje szkiełka (w tym 70-200 f4 L) na urlopik wśród pięknej mazurkiej przyrody. Podpiąłem pewnego dzionka do puszki (wtedy jeszcze 300D) i zadowolony zabieram się do zdjęć... Jakież było moje zdziwienie jak obiektyw nie ragował na AF.. Nie to żeby nie łapał ostrości co mogłem tłumaczyć sobie słabym światłem. był jak martwy. Spaprany urlop, wrcam do domy, tel do TIP'a, zawiozłem na "gwarancji", zostawiłe. Koleś po tygodniu dzwoni że obiektyw jest ok. OK? Skoro ok to odbieram.
    Następny wyjazd na focenie, tym razem pokazy lotnicze. Zakładam szkiełko .. ostrzy. Porobiłem trochę fot i na moje szczęście pod koniec pokazów to samo Zero reakcji. Od tamtego czasu , czyli ok roku nie powtórzyło mi sie to ani razu. Egipt przefociłem i do teraz jest ok. Co to było ? Nie mam pojęcia i nie dowiem się już chyba wcale.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Może BODY ? U mnie zarówno 300 jak i 350d bez problemów smiga takie szkiełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Może BODY ? U mnie zarówno 300 jak i 350d bez problemów smiga takie szkiełko
    To brałem pod uwagę ale nigdy nie stało mi się tak z 17-40L tylko i wyłącznie z długim szkłem tak miałem.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jagodziński Zobacz posta
    nie mogę opisać w jakich warunkach zawsze występuje takie zjawisko. (cytat z forum był wzięty z innego wątku).

powiem tylko tak, że:

1. im dłuższa ogniskowa tym częściej ono jest widoczne
    2. raz jest widoczne ledwo, ledwo, raz bardzo wyraźnie (nie mam przykładów, bo wyrzucam)
    3. wiem, że występuje ono z 300D, 350D, 20D i 30D
    4. najprawdopodobniej odległość ostrzenia nie ma znaczenia (znajomy odtworzył to fotografując ścianę w mieszkaniu)
    5. chodzi o lewą stronę kadru (nie róg, róg to bym olał, u mnie na rogach nic się nie dzieje ).
    6. nie występuje zawsze lub czasem występuje w zaniedbywalnym stopniu.
    długa ta sciana musi być skoro na blisko 200mm złapał GO

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów