Pokaż wyniki od 1 do 10 z 216

Wątek: własnie kupłem 400d

Widok wątkowy

g_c_
    Guest

Domyślnie

No na czarnej kresce to zapewne autofokus zawsze dziala dobrze Ale nie dziala dobrze jak sie robi zdjecia z bliska na pelnej dziurze (bez statywu oczywiscie) i jeszcze w dosc krytycznych warunkach! Kwiatki są nieostre, bo glebia ostrosci byla minimalna, a pewnie sie poruszylem o pare milimetrow...8) Nastepnym razem sie poprawie A tak wracajac do kalibracji to nie ma sie co stresowac, duzo obiektywow sobie trafia za bardzo z przodu albo z tylu z ostroscia (szczegolnie Canona), moja 50-ka ostrzy z minimalną tendendencją do przodu, 35-ka dobrze, 18-55 przy 18mm znacznie do tylu, przy 55 dobrze.

A kit od Nikona D50 (czyli ten 18-55) jest, moim zdaniem, lepszy, nawet bym powiedzial niezly, tyle ze D50 jest gorszy sporo8) Ale taki 18-70 jest git! I solidny i ostry - nic tylko kupowac D80 z 18-70 Ale tak na serio to ja nie lubie Nikonow od czasu, kiedy sobie kupilem F80... ten to dopiero nie umial naswietlac! Chociaz jak sie go trzymalo do gory nogami to naswietlal dobrze, ale przynajmniej nie mial problemow z nastawianiem ostrosci, ale szumy mial bardzo duze przy ISO1600, np na Fuji Super HG 1600 8)

Co do ustawien to roznie, z reguly robie w trybie Portrait (nie chodzi bynajmniej o program tematyczny tylko o Picture Style oczywiscie8) ), ale czasami cos grzebie, kilka zrobilem w podrasowanym Standard (wieksze kolory i kontrast), kilka w Landscape, bo jest bardziej czerwony i swietnie sie nadaje do portretu, Standard jest bardziej pomaranczowy, Portrait za to jest swietny do krajobrazu ale to zalezy od od efektu jaki chcemy uzyskac, w kazdym razie Neutral i Faithful mi sie nie podobaja za bardzo 8)
    Ostatnio edytowane przez g_c_ ; 24-10-2006 o 10:08

Uprawnienia umieszczania postów