Strona 14 z 22 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 216

Wątek: własnie kupłem 400d

Początki nałogu

Domyślnie

Nie wiem czy już ktoś porównywał 400d i 30d z dobrej klasy obiektywem...jesli nie to proponuje zajrzeć tutaj

http://www.dcresource.com/reviews/ca...ew/index.shtml - 400d
    i tutaj
    http://www.dcresource.com/reviews/canon/eos_30d-review/ - 30d

obiektyw ten sam a mimo to 400d świetnie się broni ,powiem wiecej 30d nieco wymięka
    Troche poniżej środka jest test iso na obu stronach
    Ostatnio edytowane przez alien ; 19-10-2006 o 20:03
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    mimo to 400d świetnie się broni ,powiem wiecej 30d nieco wymięka
    A niby czemu ma być inaczej?! Czy Ty aby na pewno zdajesz sobie sprawę na czym polegają różnice między różnymi seriami body u Canona?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yacek Zobacz posta
    Być może jest w tym część prawdy, ale wydaje mi się, że jednak troszkę niedoświetla. Poniżej przykładowe fotki z Nikona D50 , EOS'a 350D i EOS'a 400D.
    Moim zdaniem D50 i 350D trochę przęswietliły a 400D niedoświetlił.

http://rapidshare.de/files/37228337/D50.jpg.html
    http://rapidshare.de/files/37229436/350D.jpg.html
    http://rapidshare.de/files/37230274/400d.jpg.html

tutaj bardziej widoczny przykład niedoświetlenia:
    http://rapidshare.de/files/37242273/400d.jpg.html
    A moim zdaniem to nie aparat tylko "ten co go trzymał"

Ostatnia jest z flashem i na metering average, te powyżej na różnym iso, z różnymi czasami i przysłonami. Zdjęcia są poprostu nieporównywalne.

To nie aparat jest tu "winien" za cokolwiek. On zrobił co mógł i co mu "kazali".

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu

Domyślnie

A niby czemu ma być inaczej?! Czy Ty aby na pewno zdajesz sobie sprawę na czym polegają różnice między różnymi seriami body u Canona?
    z tego co mi wiadomo matryca w 30d jest "troche" lepsza niż w 400d..stąd moje zdziwienie...jesli o czyms nie wiem to z checia posłucham rad kolegi
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Miasto
    Zürich

Domyślnie

jesli o czyms nie wiem to z checia posłucham rad kolegi
    Różnice w jakości obrazu, zakładajac to samo szkło, między 350D/400D/20D/30D są praktycznie pomijalne. To co się zmienia to LCD, jego brak, guziki, spot, antidust, tylne kółko, szybkość procesora... długo można tak wymieniać. Ale zdjęcia to wszystko robi podobne. Równie dobre.

Początki nałogu

Domyślnie

Już łapie...myslalem ze chodzi Ci o to ,że dolna pólka lustrzanek Canona jest wyposazona w bardziej "user friendly picture quality"(po angielsku brzmi dosadniej)....oczywiscie jesli jest jak piszesz to tylko sie cieszyć

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Już łapie...myslalem ze chodzi Ci o to ,że dolna pólka lustrzanek Canona jest wyposazona w bardziej "user friendly picture quality"
    Nawet jeśli jest, to sprowadza się to z reguły do innych defaultowych presetów sharpness/contrast/co tam jeszcze, albo wprowadzenia bajerów typu picture styles. Ale to tylko firmware, porównywanie tego ma tyle sensu co porównywanie różnych programów do obróbki raw.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    A moim zdaniem to nie aparat tylko "ten co go trzymał"

Ostatnia jest z flashem i na metering average, te powyżej na różnym iso, z różnymi czasami i przysłonami. Zdjęcia są poprostu nieporównywalne.

To nie aparat jest tu "winien" za cokolwiek. On zrobił co mógł i co mu "kazali".
    Zgadzam sie i tu tkwi wlaśnie problem. Zdjęcia robione w trybie P, więc aparat sam dobierał sobie parametry i niedoświetlił moim zdaniem w przypadku 400D.

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

ale "szybkość procesora... " jest taka sama w tych puszkach....pozatym zgadzam się w 100%.;p
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yacek Zobacz posta
    Zgadzam sie i tu tkwi wlaśnie problem. Zdjęcia robione w trybie P, więc aparat sam dobierał sobie parametry i niedoświetlił moim zdaniem w przypadku 400D.
    Nawet w trybie P przystawka do aparatu zwana czasem "fotograf" musi wiedzieć, że są różne sposoby pomiaru światła i porównywanie zdjęć zrobionych z pomiarem "matrycowym" i "weighted average" nie ma sensu. Tak samo nie ma sensu wyciąganie wniosków na podstawie jednego zdjęcia.

EDIT: Na tych zdjęciach są różne ISO, migawki i różne warunki zewnętrzne - tego się porównywać nie da.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 20-10-2006 o 13:15

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 14 z 22 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów