Pokaż wyniki od 1 do 10 z 216

Wątek: własnie kupłem 400d

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Junior Zobacz posta
    ...Może i ma więcej punktów AF ... ale to tylko dodatki jak w autach lakier metalik czy dwustrefowa klimatyzacja...
    Robisz zdjęcia 350-tką? Chyba nie.

Dla mnie jest to najlepsze co mogli włożyć (sensownego) do tej puszki, bo niestety AF w 350-tce pozostawia wiele do życzenia (chociaż bez problemu da się z tym żyć).

Właśnie z tego powodu już myślę o przesiadce, nawet wbrew niektórym opiniom o bezsensowności takiej przesiadki.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ms714033 Zobacz posta
    (...)
    Właśnie z tego powodu już myślę o przesiadce, nawet wbrew niektórym opiniom o bezsensowności takiej przesiadki.
    Ale te opinie mogą być uprawnione tylko z dodatkiem "wg. mojej opinii". Inaczej to jest klasyczne doradzanie kupowania komuś limuzyny do wożenia piasku.
    Jak uważasz że taka zmiana sporo Ci daje to się nie ma co zastanawiać. Dla mnie 400D to całkiem fajny aparacik.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

eLukasz
    Guest

Domyślnie Tu mają 400D BODY

Hej.
    Dla poszukujących samego body 400D zapraszam do multifoto:
    http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=6525
    Cenka całkiem niezła
    Mi to tylko ten nowy pomysł na wyświetlacz się nie do końca podpoba - ale rzecz gustu

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ms714033 Zobacz posta
    Robisz zdjęcia 350-tką? Chyba nie.

Dla mnie jest to najlepsze co mogli włożyć (sensownego) do tej puszki, bo niestety AF w 350-tce pozostawia wiele do życzenia (chociaż bez problemu da się z tym żyć).

Nie wiem dlaczego wszyscy tak psioczą na ten AF w 350. Mam t17-50/2.8 i nie mam wielkiego problemu z ostrzeniem na 17mm. Owszem 1 na 10 przypadków jest z FF ale na pewno z tego względu nie zmieniałbym puszki na 400D. Chyba, że mój 350D jest jakiś wyjątkowy - w to akurat wątpię.
    400-kę niedawno kupił mój brat i na pewno gdybym ja kupował jeszcze raz z tych dwóch wybrałbym 400-kę. Ale Panowie przestańcie pisać takie głupoty, że Canon nowym modelem nie wiadomo jak wielkiego kroku dokonał. Zmiany są raczej kosmetyczne, zrobiłem setki zdjęć 400-ką i rewelacji nie ma. Owszem - minimalnie lepszy uchwyt, jaśniejszy wizjer, wyraźniejszy wyświetlacz, ale zdjęcia wciąż takie same - różnicy w jakości NIE MA.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego wszyscy tak psioczą na ten AF w 350. Mam t17-50/2.8 i nie mam wielkiego problemu z ostrzeniem na 17mm. Owszem 1 na 10 przypadków jest z FF ale na pewno z tego względu nie zmieniałbym puszki na 400D. Chyba, że mój 350D jest jakiś wyjątkowy - w to akurat wątpię.
    400-kę niedawno kupił mój brat i na pewno gdybym ja kupował jeszcze raz z tych dwóch wybrałbym 400-kę. Ale Panowie przestańcie pisać takie głupoty, że Canon nowym modelem nie wiadomo jak wielkiego kroku dokonał. Zmiany są raczej kosmetyczne, zrobiłem setki zdjęć 400-ką i rewelacji nie ma. Owszem - minimalnie lepszy uchwyt, jaśniejszy wizjer, wyraźniejszy wyświetlacz, ale zdjęcia wciąż takie same - różnicy w jakości NIE MA.
    Wiesz ale rewolucji to w cyfrze już chyba w ogóle nie należy się spodziewać. W sumie jeśli chodzi o AF w 350D to ja też nie uważam żeby było jakoś bardzo źle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ale Panowie przestańcie pisać takie głupoty, że Canon nowym modelem nie wiadomo jak wielkiego kroku dokonał. Zmiany są raczej kosmetyczne, zrobiłem setki zdjęć 400-ką i rewelacji nie ma.

no zgadza się. Telefon zostanie dodany dopiero w 500 D

A jak nazwiesz zmiany 20D => 30D ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    A jak nazwiesz zmiany 20D => 30D ?
    Telewizor i nowy firmware ;-) Tak jak 1D2 -> 1DN.

Uprawnienia umieszczania postów