Pokaż wyniki od 1 do 10 z 216

Wątek: własnie kupłem 400d

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale w czym ten K100D wypadł tak dalece lepiej i co jest takiego złego (w porównaniu) w 400D?
    - pomimo zbliżonych rozmiarów dużo lepsza ergonomia (oczywiście to moje subiektywne odczucie nie może to być jakimś poważnym argumentem, ale jedynie pokazania, że w małym przy odrobinie wysiłku też można)
    - AS (wiem, że po raz kolejny możesz kręcić głową, ale dokładając znakomitą współpracę ze szkłami manualnymi to jest jednak spory atut)
    - pełna kompatybilność wsteczna z całą masą obiektywów z mordką KA
    - ********y wizjer
    i dostajemy to za cenę ok. 600-700 zł taniej niż 400D
    więc czasem warto zdjąć klapki z literką C z oczu i rozejrzeć co się dzieje na rynku zamiast trwać z uporem przy odgrzewanym kotlecie canona, który moim zdaniem mogli sobie z powodzeniem darować
    (do autora wątku nie, żeby to był jakiś kiepski aparat czy coś, chodziło mi o to, że jak dla mnie niewielka różnica pomiędzy nim a 350D)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amholen Zobacz posta
    więc czasem warto zdjąć klapki z literką C z oczu i rozejrzeć co się dzieje na rynku zamiast trwać z uporem przy odgrzewanym kotlecie canona, który moim zdaniem mogli sobie z powodzeniem darować
    Cóż, Pentax to Pentax, system który uzależnia Używam w analogu. Ostatnio miałem sposobność przejść całkiem na Canona bo padła mi pucha (tak że nie opłacało się jej naprawiać) i logika nakazywała pozbyć się jeszcze szkiełek oraz lampy i dać sobie spokój z Pentaxem ale po dwóch tygodniach bicia się z myślami, dokładnym "obmacaniu" 5-tki mojego kumpla i 50E na giełdzie we Wrocławiu ... kupiłem na allegro inne body Pentaxa
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów