Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 216

Wątek: własnie kupłem 400d

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam!

Czytam, że wielu z Was czeka na foty z 400D... Tak się składa, że dziś nabyłem ten aparacik i postanowiłem zrobić kilka fotek testowych, które tu udostępniam. To są pełne pliki komletnie bez zmian... ale robione ef 50/1,8 bo tylko taki miałem. Czekam na tamrona 17-50/2,8... dopiero przed chwilą pożyczyłem kita od kolegi - przetestuję chyba jutro i jeszcze zapewne 75-300/4-5,6 II - a jak nie jutro to w niedzielę na wiecach, które obrodzić mają tego dnia w Warszawie...

Oto link do testu: http://tataminiakus.fotosik.pl/albumy/65207.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Junior Zobacz posta
    ...Może i ma więcej punktów AF ... ale to tylko dodatki jak w autach lakier metalik czy dwustrefowa klimatyzacja...
    Robisz zdjęcia 350-tką? Chyba nie.

Dla mnie jest to najlepsze co mogli włożyć (sensownego) do tej puszki, bo niestety AF w 350-tce pozostawia wiele do życzenia (chociaż bez problemu da się z tym żyć).

Właśnie z tego powodu już myślę o przesiadce, nawet wbrew niektórym opiniom o bezsensowności takiej przesiadki.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ms714033 Zobacz posta
    (...)
    Właśnie z tego powodu już myślę o przesiadce, nawet wbrew niektórym opiniom o bezsensowności takiej przesiadki.
    Ale te opinie mogą być uprawnione tylko z dodatkiem "wg. mojej opinii". Inaczej to jest klasyczne doradzanie kupowania komuś limuzyny do wożenia piasku.
    Jak uważasz że taka zmiana sporo Ci daje to się nie ma co zastanawiać. Dla mnie 400D to całkiem fajny aparacik.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

eLukasz
    Guest

Domyślnie Tu mają 400D BODY

Hej.
    Dla poszukujących samego body 400D zapraszam do multifoto:
    http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=6525
    Cenka całkiem niezła
    Mi to tylko ten nowy pomysł na wyświetlacz się nie do końca podpoba - ale rzecz gustu

Domyślnie

to ja wrzuce kilka sztuk z 400D, przesiadka z Nikona Coolpixa 5700
    jestem bardzo zadowolona z jakosci zdjec.
    matka
    ((((()))))

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

...Piękne! Domyślne szkiełko (kit)???

Domyślnie

ewg tak dziekuje.

matka
    ((((()))))

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak jak wspomniałem wcześniej... oto kolejne zdjęcia bez jakiejkolwiek korekcji, tym razem robione obiektywem 17-55 kit oraz ef75-300/4-5,6 II (vide exif).

Link do fotek: http://tataminiakus.fotosik.pl/albumy/65647.html

Za krótko mam aparat (drugi dzień) aby napisać jakąś recenzję. Na razie w niczym nie podpadł i wygląda, że dalej też będzie ok. Bezboleśnie przesiadłem się z dwóch analogów, czyli menu dość czytelne i intuicyjne (nie wiem jak w innych systemach?). Na uwagę zasługuje wyświetlacz... bardzo czytelny nawet przy ostrym świetle słonecznym (nie każdy aparat tak ma). Pozytywnie zaskoczył kitowy obiektyw... wcale nie takie dno ostatnie.
    Canon AE-1 FD 28/2,8; FD 50/1,8
    Canon eos 300 EF 75-300/4-5,6 II; sigma 28-80/3,5-5,6
    Canon eos 400D EF 50/1,8 II; Tamron 17-50/2,8; 70-200/4L

Początki nałogu

Domyślnie

tataminiakus gratuluje zakupu i dziękuje ze zechciałes sie z nami podzielić swoimi zdjęciami!Na pewno wielu osobom pomogą podjąć ostateczną decyję....SUPER! Jeszcze raz wielkie dzięki!!! =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Miałem ostatnio tego 400D w rękach i powiem, że sprawia całkiem przyzwoite wrażenie. Uchwyt jest wyraźnie pewniejszy (przede wszystkim wykonany z innego (bardziej szorstkiego materiału)). Do moich stosunkowo niedużych dłoni pasuje całkiem przyzwoicie. Bardzo przyjemną rzeczą w tym aparcie jest wyświetlacz. Duży jasny i czytelny. Obraz w wizjerze jest wyraźniejszy i jakby większy (to raczej odczucie subiektywne) - "światełko w tunelu" wydaje się jaśniejsze . Zmiana wszystkich parametrów odbywa się na ekraniku i tu jest zarówno krok wstecz (przechodzenie ze zdjęć seryjnych na pojedyńcze w 350 było jednym przyciskiem, w 400D jest przycisk i kółko) jak i do przodu: zmiana iso od razu przyciskami bez potwierdzenia "set".
    Zrobiłem trochę zdjęć przy iso 1600 ale jeszcze nie oglądałem, bo póki co nie miałem czym wywołać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów