Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Picture Style - nowe style

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    Hmmm, czy faktycznie te style są użyteczne? Przy RAW oczywiście. Czy to nie po prostu bajer, namiastka postprocessingu?
    W Photoshopie (Camera RAW) można było pobawić się suwakami, m.in.: white balance, exposure, recovery, fill light. W DPP widzę natomiast tylko korektę balansu bieli i ekspozycji (w zakładce RAW). Czy "Picture Style" są pewnego rodzaju "zamiennikami" tych dodatkowych suwaków (recovery, fill light, blacks etc.)?

Domyślnie

Mam takie pytanko, na płytce style są dostępne w plikach .ICC, czy te nowe .PF2 są tożsame?, czy może jest jakiś konwerter by z .PF2 zrobić .IFF, czy to tylko ogólnie bajer i samemu można sobie wszystko poustawiać np. w UFraw?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    W Photoshopie (Camera RAW) można było pobawić się suwakami, m.in.: white balance, exposure, recovery, fill light. W DPP widzę natomiast tylko korektę balansu bieli i ekspozycji (w zakładce RAW). Czy "Picture Style" są pewnego rodzaju "zamiennikami" tych dodatkowych suwaków (recovery, fill light, blacks etc.)?
    Mniej więcej tak + "zamiennikami" pozostałych zakładek (zauważ że Adobe Camera RAW ma więcej zakładek niż ta pierwsza o nazwie 'Basic' ).
    Taka opcja dla leniwych.

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Lightbulb Ps

Cytat Zamieszczone przez My Nick Zobacz posta
    Eee no chyba zmieniają. Ładujesz je do aparatu i masz dodatkowe style obok standard, portret krajobraz itp. itd
    Style nie zmieniają nic w RAWach zapisywanych na karcie przez aparat. Z tego że je widzisz nic nie wynika ...
    Ostatnio edytowane przez Viqy ; 20-06-2008 o 22:23

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Style w formacie PF2: http://www.death-note.biz/up/i/4365.zip

Co sądzicie o tych stylach jakoby imitujących klasyczne filmy kolorowe?

Znalazłem to przypadkiem na jakiejś egzotycznej stronie i rezultaty bardzo mi się podobają, zwłaszcza kodachrome oraz velvia (5500K, kontrast -1, saturacja +3). Gdyby nie były tak radykalne w cieniach (co ma oczywiście swoje uzasadnienie i urok) kto wie czy nie ustawiłbym sobie któregoś jako domyślny w puszce... Nie wiem kto to zrobił i na ile można uznać, że są to w miare wierne i metodologicznie poprawne profile. Może ktoś jakimś cudem zna bliżej źródło i autora? Picture Style Editor podaje copyright: Sumit Agarwal - ale google mi tu nie pomaga.

Szczególnie cenne byłby komentarze osób doświadczonych w obróbce koloru z różnych filmów jak i biegłe w obsłudze Picture Styles (czytaj: DPP).
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Bywalec
    Miasto
    Clare

Domyślnie

ewg powiem ci ,ze te style sa bardzo ok masz racje ...dzieki

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Co sądzicie o tych stylach jakoby imitujących klasyczne filmy kolorowe?
    Bardzo sympatyczne. Nie wiecie gdzie można znaleźć więcej ciekawych styli? Np od monochromatycznych negatywów?
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec
    Miasto
    Clare

Domyślnie

...ostatnio szukalem ambitnie i niczego ciekawego nieznalazlem, wiec tak jak canis_lupus podłączam sie do pytania ...czy ktos posiada ?

Coś już napisał Awatar optick
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Słuchajcie, ale czy da się te style na stałe zainstalować w programie tak aby nie dogrywać ich za każdym razem? Jest jakiś sposób?
    Tak aby były w menu rozwijanym?
    mam z tym problem.
    Jeżeli jest możliwość proszę niech ktoś napisze łopatologicznie.
    Pozdrawiam.
    EOS 500D szkła: Auto Revuenon 50/1.4; 135/2.8; 28/2.8 lampka 580 EX II statyw FOMEI Magnesium PRO 400 glowica FOMEI MHO10 + UV i polaryzacyjne
    KIEV19 50;/f2

Bywalec
    Miasto
    Clare

Domyślnie

... byłoby to bardzo wygodne właśnie. Podejrzewam nie da sie, na ile sie orientuje, lecz może się mylę

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów