Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 96

Wątek: Nikon (d80) czy Canon (30d)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Naturalna plastyka, chle,chle! Masz na mysli naturalny plastikowy wyglad ludzkich buziek?
    Czesc.C.
    Wszystko to rzecz gustu jak mi się zdaje .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    /me bierze piwo i chipsy i sie rozsiada wygodnie czekajac na wypowiedzi kolegow z zaprzyjaznionego forum 8)

Kolejna wojenke systemowa czas zaczac!
    Z klapkami na oczach trudno jest prowadzić konstruktywną dyskusję a na "wojęnkę systemową" jakoś nie mam ochoty...nic ciekawego nie wnosi.:sad:

Cytat Zamieszczone przez smiech_na_sali Zobacz posta
    moze dlatego ze tam bardziej ludzi podnieca fotografia a nie fetyszyzm sprzetowy?
    Nic dodać, nic ująć.
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Początki nałogu

Domyślnie

Jak dla mnie nikona D80 skreśla brak oprogramowania dołączanego z aparatem do obróbki rawów....
    Ostatnio edytowane przez alien ; 18-09-2006 o 19:13
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie
    ...Druga sprawą jest o wiele tańsza dobra optyka (czyt.klasa L)....
    Chyba żartujesz. Dobra optyka u C jest bardzo droga, a jeśli chodzi o szerokie kąty wręcz to nie istnieje (w porównaniu z N). Cena obiektywów z top linii obu firm jest porównywalna, ale w N można taniej skompletować dobre stałki niż w C. Np 24/2.8 + 50/1,4 + 85/1.4 (1.2 u C). Przy czym, o ile 85/1.2 i 85/1.4 będą porównywalne, o tyle 50/1.4 i 24/2.8 będą lepsze u N (50-ka trochę lepsza, a 24-ka znacznie)

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Naturalna plastyka, chle,chle! Masz na mysli naturalny plastikowy wyglad ludzkich buziek?
    Czesc.C.
    Chomsky, jeśli 5d + np 135/2L, albo 85/1.2L dają plastikowy wygląd twarzy, to chyba czas się udać do okulisty.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Chyba żartujesz. Dobra optyka u C jest bardzo droga, a jeśli chodzi o szerokie kąty wręcz to nie istnieje (w porównaniu z N). Cena obiektywów z top linii obu firm jest porównywalna, ale w N można taniej skompletować dobre stałki niż w C. Np 24/2.8 + 50/1,4 + 85/1.4 (1.2 u C). Przy czym, o ile 85/1.2 i 85/1.4 będą porównywalne, o tyle 50/1.4 i 24/2.8 będą lepsze u N (50-ka trochę lepsza, a 24-ka znacznie)
    No ale to zależy od potrzeb. C ma w swojej ofercie bardzo fajne szkła których u nikona nie uświadczysz, fakt że raczej cenowo dla bardziej zaawansowanych.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    No ale to zależy od potrzeb. C ma w swojej ofercie bardzo fajne szkła których u nikona nie uświadczysz, ....
    Tak po prawdzie, z wyjątkiem shifta 24mm i 45mm, to jest dokladnie na odwrót. To C ma do nadrobienia znaczne zaległości w zakresie szkieł (i to nie tylko w grupie "L").

P.S.
    Mówimy o aktualnie produkowanych szkłach, bo jeśli weźmiemy pod uwagę starsze manualne szkła u N, to będzie jeszcze gorzej - były 2 fajne shifty 28 i 35mm :-)
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 19-09-2006 o 00:07
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

Szkoda tylko ze te obiektywy staloogniskowe u nikona nie za bardzo odpowiadaja swoim realnym ogniskowym
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Tak po prawdzie, z wyjątkiem shifta 24mm i 45mm, to jest dokladnie na odwrót. To C ma do nadrobienia znaczne zaległości w zakresie szkieł (i to nie tylko w grupie "L").

P.S.
    Mówimy o aktualnie produkowanych szkłach, bo jeśli weźmiemy pod uwagę starsze manualne szkła u N, to będzie jeszcze gorzej - były 2 fajne shifty 28 i 35mm :-)
    No a 70-200/4, 70-200/4IS, 300/4IS, 24-105/4 IS są takie dostępne u Nikona? Mam dalej wymieniać?
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski Zobacz posta
    Szkoda tylko ze te obiektywy staloogniskowe u nikona nie za bardzo odpowiadaja swoim realnym ogniskowym
    A to już zupełnie inna bajka ;-) Ja mówię o samych szkłach - puszka, to zupełnie inny temat. Co prawda Jarku, gdybyś był foto-przyrodnikiem, to doceniłbyś pewnie D200 + Nikkor 200-400/4 VR :-) , i nawet byś się cieszył, że realna ogniskowa nie jest zachowana.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

oczywiscie, ze bym docenil, ale mam tylko jeden, swoj egoistyczny punkt widzenia
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów