Tak sie wetne...
Sledz od czasu do czasu projekt ufraw: http://ufraw.sourceforge.net lada dzien pewnie pokaze
sie aktualizacja i bedzie i D80...
Tak sie wetne...
Sledz od czasu do czasu projekt ufraw: http://ufraw.sourceforge.net lada dzien pewnie pokaze
sie aktualizacja i bedzie i D80...
Pojecie "stać mnie" ma chyba trochę głębszy sens niż wielkość wydanej kwoty. Może się nagle okazać , że nie jest kompatybilny ze sprzętem, który Microsoft "zmusi" nas używać...takie numery już przerabiałem w przypadku innych użytkowych programów i właśnie dlatego część z nas nie decyduje się na PS CS2 bo kwota jest znaczna....chyba, że rozwiązanie ....podane wcześniej przez kogoś.
Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:
Ostatnio edytowane przez eko-mar ; 21-09-2006 o 01:37
Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:
mjastrzebski, wyrwałeś moją wypowiedź z kontekstu. Chodziło o miarodajność testów na photozone, które moim zdaniem miarodajne zbytnio nie są.
Oczywiście posiadanie szerokokątnej optyki Nikkor do której nie ma odpowiedniego korpusu jest dość deprymujące, podobnie zapewne jak posiadanie korpusu FF bez odpowiedniej optyki. Ale zdecydowanie taniej wychodzi.
Dokladnie mi o to chodzilo. Co z tego ze szklo jest potencjalnie rewelacyjne, skoro nie mozna jego mozliwosci wykorzystac w dSLR-e. Abstrahujac nawet od ceny.
A skoro prawie wszyscy uzywaja wlasnie dslr'ow, to trzeba jasno i precyzyjnie powiedziec jak to szklo na czyms takim dziala. Bo to ze dziala dobrze na filmie, juz prawie nikogo nie interesuje niestety :-( Stad moje poparcie dla testowania szklo+korpus DSLR. Z tym zastrzezniem, ze niestety nalezaloby to zrobic dla kazdego body z danej firmy. Bo co body to insze kurna soczewki, filtry i badziewia ktore na efekt finalny wplywaja.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Nie kazdy ma taki komputer...pozatym NC kosztuje zdecydowanie wiecej niz 4 stówy z tego co mi wiadomo...
na forum nikona ludzie piszą co innego...ze ciezko im sie przestawic na sposób myslenia ktory proponuje nikon czyli bez warstw itd.nie jest wcale skomplikowany
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Czeczot a jeżeli już pytamy o optykę to jak wg. Ciebie ten 24-105 się sprawuje przy pełnej dziurze?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
tak jak kazdy L F4 przy pełnej dziurze - czyli dobrze (tak po krótce gdyż pytanie nie do mnie)