Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 96

Wątek: Nikon (d80) czy Canon (30d)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    Nie rozumiem po co te kłótnie o obiektywy do D80 skoro i tak będą bezuzyteczne jesli nie bedziecie mogli edytować plików RAW....
    Tak sie wetne...
    Sledz od czasu do czasu projekt ufraw: http://ufraw.sourceforge.net lada dzien pewnie pokaze
    sie aktualizacja i bedzie i D80...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    Badzmy szczerzy ilu z nas stac na photoshopa cs2?Nikogo....
    Mozesz sprecyzowac kogo rozumiesz przez "nas" ?
    Bo jesli np forumowiczow to nie masz racji. Mnie np stac bylo swego czasu na PS CS2 i go kupilem.
    A "nikogo" minus jeden to juz nie "nikogo" = falsz.

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mozesz sprecyzowac kogo rozumiesz przez "nas" ?
    Bo jesli np forumowiczow to nie masz racji. Mnie np stac bylo swego czasu na PS CS2 i go kupilem.
    A "nikogo" minus jeden to juz nie "nikogo" = falsz.
    Pojecie "stać mnie" ma chyba trochę głębszy sens niż wielkość wydanej kwoty. Może się nagle okazać , że nie jest kompatybilny ze sprzętem, który Microsoft "zmusi" nas używać...takie numery już przerabiałem w przypadku innych użytkowych programów i właśnie dlatego część z nas nie decyduje się na PS CS2 bo kwota jest znaczna....chyba, że rozwiązanie ....podane wcześniej przez kogoś.
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Pojecie "stać mnie" ma chyba trochę głębszy sens niż wielkość wydanej kwoty.
    W ujeciu w jakim zostalo poprzednio opisane to nie. Po prostu sobie gdybasz a jesli co najmniej jedna osobe "stac" to postawiona teza stala sie falszywa.

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    W ujeciu w jakim zostalo poprzednio opisane to nie. Po prostu sobie gdybasz a jesli co najmniej jedna osobe "stac" to postawiona teza stala sie falszywa.
    Nie będę chwalił się na co mnie stać bo powieliłbym tylko twoją postawę, delikatnie mówiąc-niezbyt skromną...
    No cóż, chyba szkoda czasu tłumaczyć ci..... skoro tak prostych myśli nie rozumiesz.
    Ostatnio edytowane przez eko-mar ; 21-09-2006 o 01:37
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mjastrzebski, wyrwałeś moją wypowiedź z kontekstu. Chodziło o miarodajność testów na photozone, które moim zdaniem miarodajne zbytnio nie są.

Oczywiście posiadanie szerokokątnej optyki Nikkor do której nie ma odpowiedniego korpusu jest dość deprymujące, podobnie zapewne jak posiadanie korpusu FF bez odpowiedniej optyki. Ale zdecydowanie taniej wychodzi.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    mjastrzebski, wyrwałeś moją wypowiedź z kontekstu. Chodziło o miarodajność testów na photozone, które moim zdaniem miarodajne zbytnio nie są.

Oczywiście posiadanie szerokokątnej optyki Nikkor do której nie ma odpowiedniego korpusu jest dość deprymujące, podobnie zapewne jak posiadanie korpusu FF bez odpowiedniej optyki. Ale zdecydowanie taniej wychodzi.
    Dokladnie mi o to chodzilo. Co z tego ze szklo jest potencjalnie rewelacyjne, skoro nie mozna jego mozliwosci wykorzystac w dSLR-e. Abstrahujac nawet od ceny.
    A skoro prawie wszyscy uzywaja wlasnie dslr'ow, to trzeba jasno i precyzyjnie powiedziec jak to szklo na czyms takim dziala. Bo to ze dziala dobrze na filmie, juz prawie nikogo nie interesuje niestety :-( Stad moje poparcie dla testowania szklo+korpus DSLR. Z tym zastrzezniem, ze niestety nalezaloby to zrobic dla kazdego body z danej firmy. Bo co body to insze kurna soczewki, filtry i badziewia ktore na efekt finalny wplywaja.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu

Domyślnie

Nie kazdy ma taki komputer...pozatym NC kosztuje zdecydowanie wiecej niz 4 stówy z tego co mi wiadomo...

nie jest wcale skomplikowany
    na forum nikona ludzie piszą co innego...ze ciezko im sie przestawic na sposób myslenia ktory proponuje nikon czyli bez warstw itd.
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Czeczot a jeżeli już pytamy o optykę to jak wg. Ciebie ten 24-105 się sprawuje przy pełnej dziurze?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

tak jak kazdy L F4 przy pełnej dziurze - czyli dobrze (tak po krótce gdyż pytanie nie do mnie)

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów