Ostatnio edytowane przez eko-mar ; 21-09-2006 o 01:37
Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:
Teraz już jestem pewien, że na kolumnach to ty się znasz jak...nie powiem kto na czym,ale nie to jest tematem.
Przeczytaj uważnie jeszcze 20 razy mój post to może coś zrozumiesz, chociaż wątpię. Moja uwaga testowania szkieł przy skrajnie róznych otworach tyczy się wszystkich szkieł, łącznie z tymi , kóre przedstawiałeś.
Dla mnie pokazywanie fotek wyłącznie przy zastosowaniu środkowego zakresu przysłony przy takim szkle jak .../1.4 świadczy tylko o tym, że to kpiny a nie test ale jak zwykle będziesz miał inne zdanie...bo jak by inaczej?
Co do mojej wiedzy to twierdzę, że wielu tu z obecnych wie więcej i tego się nie wstydzę-mogę się czegoś od nich nauczyć ale przyznam szczerze , że od ciebie nie chciałbym się uczyć...nie wyszłoby mi to na dobre.
Rozumiem, ze twoja wiedza nie jest mizerna....a może ty masz coś z Nerona, on też lubił się chwalić swoją sztuką (zwłaszcza poezją)![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez eko-mar ; 21-09-2006 o 01:39
Tobie nawet 20 krotnie czytanie nie pomoże. Nie zauważyłeś że w tych wszystkich testach każdy obiektyw jest testowany z max otwartą przysłoną a potem 3-4 kolejne. Przecież do przeczytania f1,4; f4 pod wykresem nie trzeba znać angielskiego. Nie mam odmiennego zdania, po prostu nabyłem umiejętność czytania ze zrozumieniem.
Buhaha…ja nigdy nie określiłem swoich zdjęć jako sztukaJa się po prostu przyznaje do robienia zdjęć. Nie onanizuje się nad obiektywami pisząc jakie to ja mam ********e szkła nikona i wszyscy inni g… wiedzą i widzą, idioci to testują i im bzdury wychodzą, one są ********e i nikt mi nie podskoczy, a ta ultra szerokie szkło 35-70 (po crop) to już w ogóle odjazd….. żenada
EOT
Ostatnio edytowane przez czeczot ; 21-09-2006 o 09:45
Ok, panowie, robi się coraz goręcej. Sorry, żałuję, że w ostatnich postach coraz mniej faktów, bo macie znacznie więcej do powiedzenia od wielu ludzi (mówię o czornym i czeczocie) i na początku czytałem was z dużą przyjemnością, No we wszystkich dyskusjach C/N jest tak, że N się wścieka: przy pomocy sprżetu N da się robić dobre zdjęcia (no prawda!), więc o co chodzi? A C odpowia: ale tam przy pomocy N nie da się zrobić dobrych zdjęć w warunkach takich jak C (też prawda), no i zdjęć z FF, o innej przecież jakości (ważna prawda). Innych różnic nie wymieniam (tele C, lampy N itp), bo mnie nie interesują.
Zbyt mało jednak zwraca się uwagę na cenę. Jestem 100% amatorem, robiącym zdjęcia rodzinie i przyjaciołom oraz wspomnienia z wycieczek. Za zestaw identyczny z moim C (aps-c+L-ki) musiałbym u N (tip) zapłacić prawie 70% drożej (duża róznica, jak na moje warunki). I wiem, że u N zaoszczędzę na wymianie aps-a na FF, ale i ta dopłata nie zmieni negatywnego bilansu, no chyba żebym brał 1Ds-a.
Kolejny raz wykazałeś sie samouwielbieniem w przeróżnej postaci ale to może i dobrze, przynajmniej można sie nieźle ubawić....czytanie ze zrozumieniem nie nastrecza mi takich problemów jak tobie bo racz łaskawie zauwazyć , że wypowiedziałem się o braku odpowiednich fotek a NIE wykresików. Racz też zauważyć, że nie wypowiadałem się na temat jakości szkieł "C" z wyższej półki z prostego względu , bo ich nie używałem a moje spostrzeżenia były jedynie na temat żetelności testów. Zresztą test jak test...rozumiem, że jest to dla ciebie wyrocznia i tak trzymaj![]()
Nie przyszło ci do głowy,że takiego szkła jak 35-70/2.8 można używać do analoga i całkiem z niezłym rezultatem ??? gdzie wyczytałeś, że akurat tego używam do cyfry?..., bo napewno nie w moim poscie. Do cyfry wiem czego uzywać i akurat od ciebie nie potrzebuje lekcji.
Co do onanizowania się (czym kolwiek) to jestem na to za stary, to raczej domena twego wiekuJest to moja ostatnia reposta na twoje "rewelacyjne" wypowiedzi...odpuszczam sobie wątpliwą przyjemność polemizowania z tobą.
PS. Wszystkich pozostałych przepraszam, że rozmowa nie poszła tym torem jak bym sobie życzył a myślę , że i Wy również. Jedno jest pocieszajace, że z każdej dyskusji można wyciagnąć wnioski na przyszłość a jakie ? ...to już zależy z kim i oczym się rozmawia.
Ostatnio edytowane przez eko-mar ; 21-09-2006 o 12:20