taaa, ale ile to to kosztuje - to wynajęcie - gdzieś widziałem cennik wynajęcie kamery ze szkłąmi asystentem, szynami, wózkiem. Za dzień zdjeciowy (chyba do 9 godzin) chcieli 11 tys złociszy, za każdą nadgodzinę chyba 1,2 tys złociszy.... kupa kasy!
taaa, ale ile to to kosztuje - to wynajęcie - gdzieś widziałem cennik wynajęcie kamery ze szkłąmi asystentem, szynami, wózkiem. Za dzień zdjeciowy (chyba do 9 godzin) chcieli 11 tys złociszy, za każdą nadgodzinę chyba 1,2 tys złociszy.... kupa kasy!
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
spokojnie....
H2 z asystentem laptopem na "dzień" jest ponizej 2 tyś. jak czesto go pożyczasz to cena spada do 1 tyś. i to jest BARDZO TANIO. i nie robie sobie jaj!. 1 tyś to jest 20 rolek diapozytywów 6x7 czyli 200 zdjęć... a gdze skany?
Dobry skan to ok 1,5 z za Mb... Chcesz pracować w Sudetach? na Helu? dowiozą Ci tam sprzęt. To wszystko jest w zasięgu ręki.
no tak.... a jesli pracujesz dużo - bardzo dużo to lepiej już sobie skredytować taki aparat i okazuje się, że te 100 tys zł. to nie jest tak dużo, ale w Polsce takich aparatów to sprzeda sie góra 20 rocznie....![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
[QUOTE=snow;220586]Czy ja wiem? Akurat to zdjęcie to takie sobie wiec nie wiem czy trzeba wiedzieć jak :wink: Nawet gnioty robić hasselem to wielka renoma. Myśle że niektórzy na tym forum byliby w 7 niebie robiac nadal takie zdjęcia jak robią tyle ze takim aparatem
To nie galeria więc myślę że kwestię gustów można sobie darować.
To dolne zdjęcie pokazuje tyko z jakiej całości jest wycinek i exif.
A aparat jest żeczywiście do wynajęcia za 2000 z kompletem szkieł kompem i asystentem.
Poza jakością ma bardzo fajną plastykę obrazu.
Patrz foto poniżej, sorki za kompresję (taką dostałem)
Chyba macie troszke zle podejscie do sprawy. To nie jest sprzet do niedzielnego pstrykania. W Niemczech za zrobienie jednej (oczywiscie bylo ich wiecej ale sprzedano jedna) fotki do reklamy na billboard Statoil'a firma zazyczyla sobie 30.ooo pln. To chyba mozna sobie pozwolic na taki sprzet.
cena ok![]()
w koncu od czego mamy lotto i euro milion
ale 80mb na 1 fote![]()
Pomarzyc zawsze mozna
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
taaa nie poruszone ahahah
nie u mnie , ja potrafie hassla poruszyc jak by mi dali
reklama
kup Hassel lub ds foty same sie beda robic![]()
ok
koniec marzen , lapac za puszki i robic foty u mnie slonce super ale musze siedziec w pracy do 7![]()
wiec ci co maja okazje wyjsc maja super
jak masz bartosz108 cos jeszcze wrzuc moze tak full size gdzies na serwer![]()
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-09-2006 o 11:51
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
ma plastyke... bo ma sensor 2x wiekszy od małego obrazka! i obraz jest "trójwymiarowy", czuc w tym powietrze i to nie jest jakaś wyjątkowa właściwość tej cyfry za 30 tyś USD.Wystarczy pofotografować na jakims srednim formacie 6x6 lub 6x7 by sie w tym zakochac ...Allegro pełne jest dobrego sprzetu za drobne pieniadze...trzeba tylko przestać sie trzymac swojego "kropa".
Ja akurat mam fullfrejma :wink:
Jak potrzebujecie całą fotę bez kompresji to piszcie do właścicela
pajak@pajaksebastian.com
i przepraszam za błąd w temacie oczywiście hasselblad a nie hasellblad![]()