Cytat Zamieszczone przez Marcin K Zobacz posta
OK. Troche pojechalismy chyba w dyskusji.
Eee tam, jest java w tytule? jest. Jest metadata? jest. Jest software? Jest. To i tak to bardziej on topic niż większość flejmów Apple vs. PC

Ja miałem dość długi zawodowy epizod z J2EE - i w odpowiednich zastosowaniach również czuję się w niej jak "ryba w wodzie". Ale jako "scyzoryka" to ja tego nie widzę Nie masz tam odpowiednika ps -fU user | awk '{print "kill -9 "$1}' | sh (ubić procesy usera) albo cat /etc/passwd | cut -d: -f3 | tail -1 (znajdź ostatni zajęty UID) itp. itd... czegoś, co mając konkretny problem, wydłubiesz w 15 sekund - od czasu pojawienia się problemu do jego rozwiązania Dla mnie większość spraw typu takiego o jakich mowa, to właśnie ta klasa - "złożony problem" zaczyna się gdzieś w okolicach aplikacji web na kilkanaście ekranów i połączenia z Oraclem :-D A w międzyczasie (od półtorej strony shella wzwyż) jest jeszcze perl

BTW, nie znasz przypadkiem takiego jednego M. Kasińskiego, co to pojechał do Korei klepać $$$ (czy jakieś tam inne wony) m.in. na tym, o czym piszemy?