Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Co to za seria DO w canonie? (zielona)

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie Co to za seria DO w canonie? (zielona)

Co to za seria DO w canonie? (zielona)
    sorry ale ciezko cokolwiek na ten temat znaleźć ("do" jest za krótkie do wyszukiwania)
    o co cho z tym "do"?
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    sorry ale ciezko cokolwiek na ten temat znaleźć ("do" jest za krótkie do wyszukiwania)
    o co cho z tym "do"?
    Poszukaj Diffractive Optics...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    o co cho z tym "do"?
    W założeniu miały być to obiektywy o dobrych parametrach optycznych, lecz mniejsze i lżejsze niż ich odpowiedniki Canona bez "DO". 70-300 DO jest przykładem. Użytkownicy chwalą jego poręczność i żalą się na jakość optyczną (niektórzy). Niezbyt tanie.

tutaj masz trochę o nim in english: http://photo.net/equipment/canon/70-300do/

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

troche poszukałem Diffractive Optics... http://www.usa.canon.com/consumer/co...DtlAct&id=2632
    nie bardzo kumam o co biega

KMV10 -> dzieki zaraz poczytam

pytanie nr2 dlaczego juz teraz tego nie produkują?
    Ostatnio edytowane przez maxbmx ; 14-09-2006 o 23:32
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

obey
    Guest

Domyślnie

Produkują!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Głównym problemem jest cena. Obecnie produkowane to 70-300 i 400/4 IS. Ceny w stosunku do jasności dość spore. Zysk to mniejsze wymiary i waga.
    O optyce dyfrakcyjnej znajdziesz dużo na stonach Canona - Camera Museum.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

widzialem test 400mm bo to mnie interesuje

400mm L zwykla jest lepsza niz 400 mm f4 DO przy kropach widac all. aha no i cena ??: zabija
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    widzialem test 400mm bo to mnie interesuje

400mm L zwykla jest lepsza niz 400 mm f4 DO przy kropach widac all. aha no i cena ??: zabija
    Masz jak rozumiem na myśli 400/2.8 IS L. To że jest lepsza to nic dziwnego. Przez wielu jest uważana za najlepsze tele na świecie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Masz jak rozumiem na myśli 400/2.8 IS L. To że jest lepsza to nic dziwnego. Przez wielu jest uważana za najlepsze tele na świecie.
    bylu cropy 2,8 / 5,6 i F4

f4 wypadla najgozej przy 100% ale poszukam linku i zapodam zeby nie siac plotek
    Wiem ze sie placi za wielkosc ale co da jakosci obrazu wcale nie bylo wesolo jak by stala 400 f4 za 1000 euro ok 1500 tez ale ich cena poprostu jest smieszna.

ok szukam

mam
    wiec nie ma 400 2,8 bo to klasa sama w sobie

link fotki i calosc artykulu

male tez nie jest
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-09-2006 o 16:43
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Eee, ale tam piszą m.in.
    The Canon EF 100-400 IS f/4.5-5.6 is nearly the equal of the EF 400 f/5.6
    To IMHO trochę stawia pod znakiem zapytania resztę testu ;-)

Chętnie bym też zobaczył fotkę j.w., ale porównującą 400/2.8 IS i 400/4DO IS :-D A obok nich stosiki 100g odważników o stosownej wadze Zresztą autor sam pisze:
    Although I would have been interesting to also include the massive Canon EF 400mm IS f/4, it is simply too large a lens for my use.
    Nie porównujmy zatem jabłek z pomarańczami ;-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów