Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Co to za seria DO w canonie? (zielona)

Domyślnie

widzialem i bawilem sie 300 mm 2.8
    na pokazach widzialem goscia szedl dosc daleko i zastanawialem sie co nosi na plecach bylo biale i ogronmne , wlasciciel 300 2,8 powiedzial z usmiechem na ustach ze ma 400 2,8.
    Jest potezne z bliska nie mialem mozliwosci ogladac ale wygladalo jak by niosl dzialo a nie obiektyw.

co do testu ok przyrownuje 100-400l do jakosci 400 5,6 widzialem foty z 400 5,6 i mialem 2 egzemplaze 100-400 jeden na jakies 6 miechow 2 do zabawy i sprawdzenie czy taki sam , 100-400 jest ok na spacerowy zoom a nie np ptaki, chyba ze same sie pchaja przed obiektyw
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-09-2006 o 17:27
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    male tez nie jest
    Wiesz ale jak mowa o porównaniu wielkości to chodzi o obiektyw taki sam co do jasności i długości ogniskowej. A przy tak postawionym problemie optyka DO daje spory zysk.
    Po za tym widziałem sporo zdjęć w sieci zrobionych tym szkłem i jakoś nie widać na nich tej słabości. Nie mówiąc już o tym, że dla użytkowników tego obiektywu (a jest ich sporo wbrew pozorom) najważniejszym parametrem jest lekkość i wielkość połączona z przyzwoitą jakością obrazu, a to ten obiektyw łączy znakomicie. Wadą jest cena (w tej chwili ok. 25tyś zł). I to jest główny hamulec rozwoju tej technologii.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz ale jak mowa o porównaniu wielkości to chodzi o obiektyw taki sam co do jasności i długości ogniskowej. A przy tak postawionym problemie optyka DO daje spory zysk.
    Po za tym widziałem sporo zdjęć w sieci zrobionych tym szkłem i jakoś nie widać na nich tej słabości. Nie mówiąc już o tym, że dla użytkowników tego obiektywu (a jest ich sporo wbrew pozorom) najważniejszym parametrem jest lekkość i wielkość połączona z przyzwoitą jakością obrazu, a to ten obiektyw łączy znakomicie. Wadą jest cena (w tej chwili ok. 25tyś zł). I to jest główny hamulec rozwoju tej technologii.
    co do ceny to 100% wiem ze 300 2,8 jest duza ale lekka ( jak dla mnie )jest ok 3,899.95 $a f4 400 to 5,299.95 $.Ja bral bym 300 + x2 i wciaz bylo by super( ale to ja narazie nie moge dozbierac na 5,6 400mm :cool: )
    Widzialem tylko fotki na necie i nie bawilem sie nim ale chcial bym to zobaczyc bardzo

Tylko kilka porownan widzialem f4 DO do stalek.Wiem ze wszystkie testy przewaznie sa roznie robione i nie ma na tym co sie opierac raczej na uzytkownikach.
    Dla mnie super byla 100-400 lecz jak przyszla 70-200 2,8 crop z 200 byl lepszy niz 400 na 400mm czasami.
    Zalezy czy ci uzytkownicy maja do czego porownac swoje f4.
    Generalnie ze wszystkiego mozna zrobic foty super tylko trza miec zabawki i czas na focenie nimi.

Pozdrawiam i zycze milego weekendu
    Ja zawijam sie do domu
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-09-2006 o 19:39
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)Generalnie ze wszystkiego mozna zrobic foty super tylko trza miec zabawki i czas na focenie nimi.(...)
    No i jeszcze dobrze jest mieć je za co kupić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Dla mnie super byla 100-400 lecz jak przyszla 70-200 2,8 crop z 200 byl lepszy niz 400 na 400mm czasami.
    Eeee, no ale bez jaj... ;-) Przez rok fociłem 70-200/2.8, często przy tym cropując i jak teraz widzę ile straciłem dobrych fotek (Air04 Payerne) przez to, że wcześniej nie kupiłem 100-400 to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera :-( Fakt, że w międzyczasie poprawiła mi się też trochę technika, no ale kurde nie aż tak... Wyobraź sobie tą fotkę na FF, 30x20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Eeee, no ale bez jaj... ;-) Przez rok fociłem 70-200/2.8, często przy tym cropując i jak teraz widzę ile straciłem dobrych fotek (Air04 Payerne) przez to, że wcześniej nie kupiłem 100-400 to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera :-( Fakt, że w międzyczasie poprawiła mi się też trochę technika, no ale kurde nie aż tak... Wyobraź sobie tą fotkę na FF, 30x20
    moze ta L co mialem chodzila inaczej , byla podpieta do 350d a pozniej do 30d , z 30 niby lepiej ale wciaz lipa.
    Moze masz lepsza wersje ja mialem super do 300 mm kijowe 400 mm na malych obiektach widac szczegolnie.

Ale z checia podlaczyl bym teraz jakis nowy i zobaczyl z ciekawosci czy to byly moj i sklepowy walniety czy poprostu szukam dziury w calym.Zeby pobiegac ze stalka 400mm ktorej i tak nie mam narazie :-D

Ok koniec , mialo byc o DO a ja tu o Stalkach i zoomach.

Aha muflon jak byc tak mily i poszukal czegos na 400mm jakiegos jpg`a lub strzelil cos lub kogos , bez obrobki i podostrzania i wyslal na maila byl bym bardzo happy za pomoc.Bo prawda jest taka ze narzekam na 400mm ale brakuje mi jej okropnie........

dzygit@o2.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów