Wypatrzyłem taką aukcję na Allegro
Chyba warto co?
P.S Nie wiedziałem do jakiego działu to wpisac bo do Sprzedam to raczej nie bardzo.
Wypatrzyłem taką aukcję na Allegro
Chyba warto co?
P.S Nie wiedziałem do jakiego działu to wpisac bo do Sprzedam to raczej nie bardzo.
Ostatnio edytowane przez Zeus ; 14-09-2006 o 08:35
starsza i nowsza wersja nie różnią się podobna od siebie. miałem wersję nowszą a teraz mam zooma 70-200/2,8 i jakiejś ogromnej różnicy nie zauważyłem. 2 tys to faktycznie o 100 -200 stówy za dużo
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
kurcze wiec mowisz ze 200 2.8 tez jest takie mydlaste na 2.8 jak 70-200 ??zmartwilo mnie to bardzo bo myslalem o takim szkle
Niekoniecznie. Porównywałem fotki i wg mnie stałka jest wyraźnie ostrzejsza od zooma. Jest też gdzieś w sieci test porównawczy obu szkieł.
stałka jak to stałka..... do dyspozycji masz tylko zoom nożny, ja wybrałem zoom ze względu na mobilność i uniwrsalność owego. stałka niestety nie spełniała wymagań co do szybkości dostępu do ogniskowych innych niż 200mm, no ale to przecież nie wada tego szkła a cecha, ale ogólnie to podobno 200/2,8 to nie jest jakaś rewelacja. przy porównaniu z 70-200/2,8 faktycznie może i jest lepsza na 2,8 ale jest to różnica do wyłapania tylko przy powiększeniach 30-45 i większych....
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....