Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: ilość czy jakość czyli ile fotek ze slubu młodym

Mieszany widok

rednose
    Guest

Domyślnie ilość czy jakość czyli ile fotek ze slubu młodym

Wiem że jakość ale zastanawia mnie ile zdjęć mam dać młodym z przygotowań, ceremonii, imprezy, i pleneru. czy może dać miniatury wszystkich i powiedzieć ze mają sobie wybrać które chcę ale narzucić ich ilość, samemu wybrać i nie pokazywać pozostałych ?. Jak wy to robicie? to jest mój znajomy i pierwsze wesele tak po koleżeńsku ale nie wiem co i jak więc liczę na grad odpowiedzi czy też podpowiedzi. Dzieki z góry

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rednose Zobacz posta
    Jak wy to robicie? to jest mój znajomy i pierwsze wesele tak po koleżeńsku ale nie wiem co i jak więc liczę na grad odpowiedzi czy też podpowiedzi. Dzieki z góry
    Pierwszym filtrem jestes Ty, dlatego usun te, ktorych nie chcesz pokazywac. Reszta zalezy tylko od Ciebie. Jesli nie umawiales sie na konkretna ilosc, to mozesz dac wszystkie. Jednak pamietaj, aby podczas wstepnej selekcji nie zostawiac podobnych ujec. Lepiej mniej a zroznicowanie, niz wiecej ale podobnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rednose Zobacz posta
    ile zdjęć mam dać młodym z przygotowań, ceremonii, imprezy, i pleneru. czy może dać miniatury wszystkich i powiedzieć ze mają sobie wybrać które chcę ale narzucić ich ilość, samemu wybrać i nie pokazywać pozostałych ?.
    ja od razu umawiam się na konkretną ilość zdjęć czyli z z blogoslawieństwa ślubu i początku wesela do okolo 40-45 sztuk w formacie 15x21 z albumem. Czyli zdjęcia są już wyselekcjonowane przeze mnie. Resztę ( bo z robię zwykle około 150-200) fotek daję w formacie prezentacji multimedialnej Picasa
    w rozdzielczości która uniemożliwia dobre jakosciowo odbitki a na ekranie wyglada super. Jeśli młodzi chca moge sprzedac każde ujęcie za odpowiednia kwotę. To powoduje ze rynek nie obniża cen a przecież migawka musiala pstryknąć;-) i trzeba żeby klienci sie z tym liczyli

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert31-R1 Zobacz posta
    ja od razu umawiam się na konkretną ilość zdjęć czyli z z blogoslawieństwa ślubu i początku wesela do okolo 40-45 sztuk w formacie 15x21 z albumem. Czyli zdjęcia są już wyselekcjonowane przeze mnie. Resztę ( bo z robię zwykle około 150-200) fotek daję w formacie prezentacji multimedialnej Picasa
    w rozdzielczości która uniemożliwia dobre jakosciowo odbitki a na ekranie wyglada super. Jeśli młodzi chca moge sprzedac każde ujęcie za odpowiednia kwotę. To powoduje ze rynek nie obniża cen a przecież migawka musiala pstryknąć;-) i trzeba żeby klienci sie z tym liczyli

i ile za taka usluge kasujesz.....
    tak srednio...liczysz koszty dojazdu...
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jestem podobnego zdania.
    Ale skrajności nie są dobre więc najlepiej wcześniej ustalić z młodymi wszelkie liczby - czy to cenowe czy ilościowe. Warto zostawić sobie też coś dobrego z zanadrzu co poźniej zaowocuje powrotem klientów do nas tak jak Robert napisał
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Uprawnienia umieszczania postów