Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Z aparatu od razu na monitor?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Artus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Z aparatu od razu na monitor?

Mam taki problem i tak się zastanawiam jak go rozwiązać. Ponieważ w pracy wykonywaliśmy dużo zdjęć produktów których jesteśmy producentem a oddawanie ich do profesjonalisty była czasochłonna i kosztowna namówiłem pracodawcę na zakup mini studia fotograficznego. Wszystko jest super, tylko w pomieszczeniu które mogłem zaadoptować na owo studio jest dość mało miejsca i jest ono znacznie oddalone od miejsca w którym mam komputer. Robiąc zdjęcie na wyświetlaczu aparatu praktycznie nie można ocenić czy zdjęcie jest wykonane prawidłowo bo nie widać drobnych szczgulików które są bardzo istotne. Ciągłe bieganie do komputera jest strasznie czasochłonne! Czy jest jakiś sposób na podłączenie do aparatu samego monitora (bez komputera) w celu zaoszczędzenia przestrzeni i bezpośrednio wyświetlenie na nim zdjęć zaraz po zrobieniu?
    Canon EOS 7D, Canon EF-S 18-135 3.5-5.6 IS, Canon EF 50 1.8, Sigma 70-300 APO DG, Speedlite 430EX

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artus Zobacz posta
    Mam taki problem i tak się zastanawiam jak go rozwiązać.
    W linku, na obrazkach masz jeden z pomysłów
    http://breezesys.com/DSLRRemotePro/index.htm

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Weź monitor z wejściem video (np. jakiś LCD) i przez kabel video out z aparatu podłącz go. Po zrobieniu zdjęcia dasz na play i już
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Domyślnie

Polecam programik co podał gietrzy.

Sam używam i polecam.

Można nawet ustawić aparat w miejscu i zmieniać wszystkie parametry na komputerze... ale cóż to za fotografowanie

Pozdrawiam serdecznie.

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Chłopaki, polecacie program, który trzeba zainstalować na kompie, a pytanie było o podłączenie aparatu do monitora bez pośrednictwa kompa
    Artus spróbuj mojego rozwiązania powyżej.
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Artus - miałem ten sam problem. Rozwiązanie - albo monitor LCD z wejściem S-VIDEO/Composite, albo zewnętrzny boxowy tuner TV, do którego możesz podłączyć dowolny monitor. Przykładowa aukcja: http://allegro.pl/item127532332_tune...lot_f_vat.html. Obawiam się jednak, że jakość obrazu będzie niezadawalająca. Wystąpi też problem z kolorami. To jednak nie to samo, co obraz generowany z komputera.

Biorąc pod uwagę Twoje wymagania oraz wierność odwzorowania zdjęcia, najoptymalniejszym rozwiązaniem byłby po prostu notebook podłączony do aparatu po USB. Jest jeszcze jeden aspekt problemu - na czas robienia zdjęcia należałoby wygasić monitor, bo generowane światło może wpływać na fotografowaną scenę. Ciągłe włączanie/wyłączanie monitora raczej nie wpłynie korzystnie na elektronikę. Wspomniany wcześniej program ma opcję wygaszania ekranu.

pozdrawiam
    kaen

Uprawnienia umieszczania postów