Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: LCD w Canon EOS 30D

czerela
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Taki sam jak wyżej
    http://www.intro2020.co.uk/pages/zigview.htm

Opis:
    http://www.climaxdigital.com/zigview/zigview_s2.html

Przy cenie ok500USD - JAK BARDZO BYM PRAGNĄŁ live view - to kupiłbym Olympusa E330...
    dziekuje

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No niestety lustrzanki tak mają. Jedyny wyjątek to ten olympus ale kosztem dosyć ciemnego obrazu w wizjerze. Po za tym obraz na LCD jest daleki od doskonałości, może jak wprowadzą masowo OLED-y to się coś zmieni. Pytanie czy wtedy w ogóle lustrzanki się ostaną.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Podłącze się do tematu.

Co tam brak możliwości kadrowania "na zombi", ja nawet lampy nie mam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza Zobacz posta
    ja nawet lampy nie mam
    Eee tam, a ta 580-ka to co? No więcej lampy C to już się nie da :-) .

Czerela, nie przejmuj sie, 30d to dobry aparat, lepszy od tych wszystkich z podglądem, więc czasem nie myśl o zmianie, chyba, że na lepszy (czytaj full frame), ciesz się i rób dobre zdjęcia. Powodzenia i zaglądaj tutaj często.

czerela
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Eee tam, a ta 580-ka to co? No więcej lampy C to już się nie da :-) .

Czerela, nie przejmuj sie, 30d to dobry aparat, lepszy od tych wszystkich z podglądem, więc czasem nie myśl o zmianie, chyba, że na lepszy (czytaj full frame), ciesz się i rób dobre zdjęcia. Powodzenia i zaglądaj tutaj często.
    bardzo dziekuje :-) aparat zostaje, obiektywy tez, jezeli zajdzie taka koniecznosc ( po powrocie z wyprawy) dokupie to co tu podpowiadali mi inni, czasem brakuje tego obrazu jezeli obserwujesz cos katem oka, co przy uzywaniu samego wizjera jest raczej niemozliwe
    jeszcze raz dziekuje

a, jeszcze mi sie przypomnialo, ktos wyzej mowil, ze mam tylko 4 posty i jestem swieza, bylam na innym forum,ale dobrzy ludzie przekierowali mnie tu skoro prawie wszystko mam canona, nie musze przesiewac za duzo informacji :-)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerela Zobacz posta
    bardzo dziekuje :-) aparat zostaje, obiektywy tez, jezeli zajdzie taka konicznosc ( po powrocie z wyprawy) dokupie to co tu podpowiadali mi inni, czasem brakuje tego obrazu jezeli obserwujesz cos katem oka, co przy uzywaniu samego wizjera jest raczej niemozliwe
    jeszcze raz dziekuje

a, jeszcze mi sie przypomnialo, ktos wyzej mowil, ze mam tylko 4 posty i jestem swieza, bylam na innym forum,ale dobrzy ludzie przekierowali mnie tu skoro prawie wszystko mam canona, nie musze przesiewac za duzo informacji :-)
    Czerela, życzę Ci aby twoje zaangażowanie i entuzjazm w fotografi cyfrowej, było takie duże jak zasób twojego portfela...
    Niektórymi wątkami krytyki, nie ma się co martwić ( zapomniały woły, jak cielęciami
    były )
    I jeszcze jedno w krajach bogatych, gdzie cena 30D to dla średniaka ok. tygodnia pracy, to rzaden problem aby kupić taki sprzęt i być dopiero początkującym amatorem.
    Sam mam wielu zaprzyjaźnionych kolegów, którzy fotografują średnio amatorsko i mają takie puchy, że w Polsce jakby ktoś zobaczył jednego z nich na ulicy to by pomyślał, że gość z gazety ( to nie aparat robi dobre zdjęcia tylko TY ).
    Pozdrwiam i życzę Ci powodzenia. ;-)
    Ostatnio edytowane przez Bananas ; 14-09-2006 o 02:32

czerela
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bananas Zobacz posta
    Czerela, życzę Ci aby twoje zaangażowanie i entuzjazm w fotografi cyfrowej, było takie duże jak zasób twojego portfela...
    Niektórymi wątkami krytyki, nie ma się co martwić ( zapomniały woły, jak cielęciami
    były )
    I jeszcze jedno w krajach bogatych, gdzie cena 30D to dla średniaka ok. tygodnia pracy, to rzaden problem aby kupić taki sprzęt i być dopiero początkującym amatorem.
    Sam mam wielu zaprzyjaźnionych kolegów, którzy fotografują średnio amatorsko i mają takie puchy, że w Polsce jakby ktoś zobaczył jednego z nich na ulicy to by pomyślał, że gość z gazety ( to nie aparat robi dobre zdjęcia tylko TY ).
    Pozdrwiam i życzę Ci powodzenia. ;-)
    no kurcze,tu nie chodzi o zadna kase i w moim przypadku to wcale nie jedna tygodniowka na taki sprzet, ale to o co pytalam troche mnie zdziwilo, dla mnie cyfra to cyfra, lustrzanka czy nie, podglad powinien byc, jezeli sa dodatkowe urzadzenia i wtedy to jest, to dlaczego nie na wlasnym LCD? tylko tyle,
    co do wydawania na sprzet to nie chodzi oto by duzo wydac i byle jak robic, od wielu wielu lat robie zdjecia, co prawda robie je tylko amatorsko, ale to slowo wcale nie musi oznaczac ZLE, czy tylko ktos komu sie placi za zrobienie zdjecia zrobi je lepiej niz ten, ktory cieszy sie samym robieniem zdjec, ewentualnie robi je znajomym kompletnie za free bo wlasnie tak lubi?

przekopalam tysiace watkow na forach i wiem, ze w kazdym temacie jakis uszczypliwiec sie znajdzie, wiec staram sie juz tak nie przejmowac
    dziekuje za otuche i uwierz mi, cokolwiek tu o mnie ktos nie pomysli, lubie ten dzwiek pstryk pstryk :-)

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

lubie ten dzwiek pstryk pstryk :-)
    Wyłącz zdjęcia seryjne...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

(...) ale to o co pytalam troche mnie zdziwilo, dla mnie cyfra to cyfra, lustrzanka czy nie, podglad powinien byc, jezeli sa dodatkowe urzadzenia i wtedy to jest, to dlaczego nie na wlasnym LCD? tylko tyle (...)
    Pod względem zasady działania "klasyczna" cyfrowa lustrzanka to bardziej lustrzanka niż cyfrówka.
    Ale jak widać powoli wchodzą inne rozwiązania, które w lustrzankach cyfrowych umożliwiają "live view". Przy czym są one bardziej skomplikowane niż w małpkach.
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Coś już napisał

Domyślnie

Czerela, gdyby w Twoim 30D był podgląd na LCD, matryca musiałaby cały czas pracować, co za tym idzie nagrzewała by się mocno, a wtedy przy większych ISO miałabyś zdjęcia zaszumione nie do przyjęcia. A chyba po to kupiłaś aparat, by robił dobre zdjęcia, prawda..??
    350D + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 L + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów