Strona 49 z 51 PierwszyPierwszy ... 394748495051 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 510

Wątek: Pentax K10D

Domyślnie

Tutaj masz link do takiego Szwajcarskiego Skąpca:
    http://www.toppreise.ch/index.php?a=...ab14b684ae7d66
    W Polsce najtaniej to ok. 3.5K. Tam chyba jakieś 2.8K. Tylko nie wiem, czy z ich podatkiem. No i należałoby przeanalizować temat gwarancji.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak BTW mój znajomy jedzie do Szwajcarii na targi. Gdzie można znaleźć namiary na jakieś sklepy w Genewie i okolicach gdzie by mógł kupić K10D? Wiem że chyba to już było podawane ale za nic nie mogłem znaleźć.
    W Genewie ciężko o tani "fizyczny" sklep. Ja znam jeden fajny w Lozannie (godzina pociągiem, zaraz przy stacji). Choć w sumie....
    http://www.1000ordi.ch/21230 - to jest w Genewie, tyle że pewnie trzeba by z pewnym zapasem sprzęt zamówić (w tej chwili "<1 tydzień").

BTW, targi samochodowe? :-D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dojarek Zobacz posta
    Mógłbyś podać linka do tego wątku?
    A po co koledzy się trochę "popsztykali" ale już po wszystkim także nie ma co robić sensacji .

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Tutaj masz link do takiego Szwajcarskiego Skąpca:
    http://www.toppreise.ch/index.php?a=...ab14b684ae7d66
    W Polsce najtaniej to ok. 3.5K. Tam chyba jakieś 2.8K. Tylko nie wiem, czy z ich podatkiem. No i należałoby przeanalizować temat gwarancji.
    No wiem, że z tą gwarancją to są problemy. Było to zresztą gdzieś omawiane na Waszym forum.

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    W Genewie ciężko o tani "fizyczny" sklep. Ja znam jeden fajny w Lozannie (godzina pociągiem, zaraz przy stacji). Choć w sumie....
    http://www.1000ordi.ch/21230 - to jest w Genewie, tyle że pewnie trzeba by z pewnym zapasem sprzęt zamówić (w tej chwili "<1 tydzień").

BTW, targi samochodowe? :-D
    Tak . Może chcesz żeby Cię kolega odemnie osobiście pozdrowił ?
    Dzięki za te kontakty . Przekażę.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-02-2007 o 22:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Awanturę? Hmmm... Może dlatego ktoś zgasił tam światło...
    Nie, żadnej zagęszczonej atmosfery. Być może osoba z zewnątrz nie do końca rozróżniająca poszczególnych dyskutantów (przeto nie znająca ich specyficznego poczucia humoru) może odnieść takie wrażenie. [/I]
    jakby nie patrzec to o mnie chodzi
    potem Michu cos odpisze na tym forum, bo czasu ostatnio nie ma a kilka slow komentarza sie nalezy

EDIT:
    no to na stronie pentaxa juz oficjalnie pojawily sie dwa nowe szkielka wraz z cena, chociaz w sprzedazy jeszcze ich nie znalazlem.
    http://www.pentaximaging.com/product...ital_35mm_zoom
    http://www.pentaximaging.com/product...ital_35mm_zoom
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 06-03-2007 o 01:35
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

Pojawił sięwreszcie i polski test Kadyszki:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5801&p=0
    Przy okazji.
    Test na Imaging-resource:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/K10D/K10DA.HTM
    Zachęcam zwłaszcza do zajrzenia na stronę Exposure/Imatest Results. Jak widać z dynamiką K10 nie do końca jest tak, jak podaje Askey.
    Mam nadzieję, że w jakiś sposób przyczyni się to zakończenia obiegowych opinii zaczerpniętych na podstawie tylko jednego źródła informacji.
    Ostatnio edytowane przez Michu (Pentax) ; 25-04-2007 o 08:25
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

1. Testy na fotopolis sa imo tragiczne .. smarowane i lukrowane ... szczególnie produktów Sony ...

2. Myslałem o zakupie K10D bo mam właściwie same szkła manuane m42 CZJ i inne ale jednak zdecydowałem się jednak na 30D i na szczęście ... mam pod reką K100D wiem to co innego ale poza oczywistymi zaletami wizjer, ekran , obudowa (samo body kładzie na łopatki np 400D i D50/40) to montaż obiektywów m42 na wpuszczanym pierścieniu to jawny koszmar ... do zmiany manuala M42 na inny np kit to mordęga i nieporozumienie i niszczy całą zabawę z M42 ... pomimo tego że K10D potwierdza ostrość bardzo się cieszę ze go nie wybrałem na rzecz 30D ....

3. Obiektywy dedykowane ... totalna porażka w wyborze i rynku wtórnym praktycznie brak podaży nawet starszych szkiełek a te co są głównie 50mm dochodzą już bez problemu do poziomu 400pln z ładne sztuki ... gdzie ten "manualny" zysk to ja nie wiem ... aby nie byc gołosłownym na ebay także oferta jest b. mizerna ....

4 dopiszę ...ceny nowych szkieł... 16-55 2,8 brat bliźniak nowej Tokiny i prawdopodonie przez tokinę robiony ... "under 900 $" to 2 x drożej niz spodziewana cena za bliźniaczą Tokinę .... a oczywiście Tokina nie przewiduje tego modelu z bagneten pentaxa ... czy to nie jest robienie w trąbe, najpierw skuśmy klienta dobrym body a potem oskubmy na szkłach ... poprawcie mnie jesli sie mylę ...
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 25-04-2007 o 08:55

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ale te dwa szkła różnią się od siebie silniczkiem i uszczelnieniami.

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    ale te dwa szkła różnią się od siebie silniczkiem
    czyżby Tonkina miała możliwość zrobienia dobrych silniczków
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Rzeszów

fotografia biznesowa

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    2. Myslałem o zakupie K10D bo mam właściwie same szkła manuane m42 CZJ i inne ale jednak zdecydowałem się jednak na 30D i na szczęście ... mam pod reką K100D wiem to co innego ale poza oczywistymi zaletami wizjer, ekran , obudowa (samo body kładzie na łopatki np 400D i D50/40) to montaż obiektywów m42 na wpuszczanym pierścieniu to jawny koszmar ... do zmiany manuala M42 na inny np kit to mordęga i nieporozumienie i niszczy całą zabawę z M42 ...
    Niestety to prawda, jak założysz pierścień to trzeba lecieć cały czas na M42 bo wyciąganie go w plenerze na mrozie to zabawa dla masochistów
    3. Obiektywy dedykowane ... totalna porażka w wyborze i rynku wtórnym praktycznie brak podaży nawet starszych szkiełek a te co są głównie 50mm dochodzą już bez problemu do poziomu 400pln z ładne sztuki ... gdzie ten "manualny" zysk to ja nie wiem ... aby nie byc gołosłownym na ebay także oferta jest b. mizerna ....
    A to już nieprawda. Manualnych szkiełek jest stosunkowo dużo, trzeba tylko na nie zapolować. Przyzwoitą optycznie SMC M50/2.0 można kupić za stówkę, SMC M50/1.4 za dwie i pół stówki, SMC M28/2.8 to wydatek rzędu 120 -150 zł, SMC M135/3,5 to jakieś 200-240 zł itd. Rynek wtórny szkieł nie kończy się na allego i ebayu.
    4 dopiszę ...ceny nowych szkieł... 16-55 2,8 brat bliźniak nowej Tokiny i prawdopodonie przez tokinę robiony ... "under 900 $" to 2 x drożej niz spodziewana cena za bliźniaczą Tokinę .... a oczywiście Tokina nie przewiduje tego modelu z bagneten pentaxa ... czy to nie jest robienie w trąbe, najpierw skuśmy klienta dobrym body a potem oskubmy na szkłach ... poprawcie mnie jesli sie mylę ...
    16-45/4 można kupić za jakieś 1600 zł, a to ponoć świetne szkło.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 49 z 51 PierwszyPierwszy ... 394748495051 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów