Cytat Zamieszczone przez Asus Zobacz posta
B]Kolekcjoner:[/B]
... a przecież wybierając system wybieram też i serwis oraz niezawodność sprzętu. Podobno sprzęt nie jest ważny, to fotograf robi zdjęcie. Tak się tu głosi. Jestem zdania, że w tej zabawie i sprzęt jest baaaardzo ważny. Jego niezawodność, precyzja działania, to może zapewnić przede wszystkim zadowolenie z robienia zdjęć oraz może pozwolić na szybkie podnoszenie swoich umiejętności. Śmiem twierdzić, że dla większości wybór systemu nie jest najważniejszym kryterium. Optymalna cena, jakość oraz skuteczność serwisowania w razie kłopotów jest chyba najważniejsza.
Użeranie się z ostrzeniem, balansem bieli , który działa w nieprzewidywalny sposób oraz tzw. serwisem "autoryzowanym" może zniechęcić nie jednego i zakończyć zabawę w fotografowanie raz na zawsze.
Nie wiem do końca jak się to ma lub nie do tego co napisałem ale wybór puszki to właśnie wybór tego serwisu, cen osprzętu, itd. Po prostu przy wyborze systemu można/należy brać różne czynniki pod uwagę, a nie tylko to czy dana puszka za taką cenę jest lepsza lub gorsza od innej w podobnej cenie. I o tym piszę właśnie . Z zastrzeżeniem że jest to mój prywatny pogląd na tę sprawę i moje kryterium wyboru. Dlatego ja wybrałem taki, a nie inny system, a nie puszkę, bo tej aktualnie nawet swojej nie posiadam. Czekam grzecznie do wiosny .