Strona 38 z 51 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 510

Wątek: Pentax K10D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    K10 ma poprawiony SR i dodatkowo jest korpusem cięższym i większym, więc powinno to wyglądać lepiej. Z pewnością wiele zależy od "obsługiwacza" korpusu.
    dokladnie. nawet wszelkie materialy reklamowe sp. Minolty mowily jawnie, ze AS w body to rozwiazanie "wspomagajace" stabilnosc reki i ze jego skutecznosc jest ograniczona tym, co wyrobiony fotograf moze osiagnac sztywna lapa. gdzie oczywiscie waga korpusu (najlepiej z gripem) plus rzeczy typu wywazenie body-obiektyw ma istotne znaczenie dla podatnosci ukladu na chybotanie.

wprawiony fotograf z duzym prawdopodobienstwem wyciagnie z reki czas 2 dzialki dluzszy niz "ustawa przewiduje". tyle, ze AS w body to prawdopodobienstwo zwieksza i na tym polega gwozdz programu. zwiekszona waga korpusu samemu AS moze i nie pomoze, ale w polaczeniu z ww. poprawa sztywnosci w lapie efekt bedzie lepszy niz AS w takim Dynaksie 5D o wadze "piorkowej" analogicznie, utrzymanie z lapy przedluzonego czasu jest znacznie latwiejsze w 20D + grip + flesz, niz np. w golym trabancie

przebieg watroby i ilosc krwi w promilach tez ma swoje znaczenie
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale na dpreview rzeczywiście krucjata na miarę Wojen Krzyżowych. Nieprawdopodobne jakie emocje potrafi wywołać jeden test.

Najlepszy jest post Phila (biedak się tłumaczy) :
    Cytat Zamieszczone przez Phil Askey
    You all bemoan me for not reviewing the camera (or Pentax cameras in general), then when I do and am overall very happy with it (it's Highly Recommended) you can do nothing but criticize. I put several hundred hours of work into the review, repeated many of the tests numerous times to ensure repeatability and yet some with rose colored spectacles can do nothing but try to prove that the one or two areas which could do with improvement are nothing more than an indication of my bias or worse that I FALSIFIED my results... Please tell me HOW I did that.

Well I'm sorry because it seems I wasted my time.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-12-2006 o 02:00
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Biedny Phil Zwłaszcza, że konkluzja i ostateczny wynik są praktycznie identyczne co w przypadku takiego np. D80, a jakoś nie przypominam sobie zastępów nikoniarzy krzyżujących dpreview ;-)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Biedny Phil Zwłaszcza, że konkluzja i ostateczny wynik są praktycznie identyczne co w przypadku takiego np. D80, a jakoś nie przypominam sobie zastępów nikoniarzy krzyżujących dpreview ;-)
    Tak tylko, że to miał być "killer" . Jest to wszystko dla mnie o tyle dziwne, że mamy już sporo użytkowników tego aparatu, pojawiło się sporo sampli w sieci i nic nie wskazywało na to że będzie to jakiś dziesiąty cud świata. Ot poprostu kolejna niezła puszka. Ale jak to samo napisali na dpreview to rozpętało się istne piekło.

Przydałby się jakiś socjolog i to jeszcze z zacięciem psycholga .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

bzdur
    Guest

Domyślnie

..ostatnie doniesienia z frontu:
    na zielonej wyspie 30D na dzis dzien kosztuje 1049 Eur (przy uwglednieniu 150 Eur cash backu producenta) - stawiajac go tymsamym na dokladnie tej samej polce cenowej co K10.

Biorac zatem poprawke na konkurencyjnosc ceny - czy znajdzie sie jakis argument podwazajacy czy tez w watliwosc poddajacy zasadnosc wyboru D30 nad k10?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bzdur Zobacz posta
    Biorac zatem poprawke na konkurencyjnosc ceny - czy znajdzie sie jakis argument podwazajacy czy tez w watliwosc poddajacy zasadnosc wyboru D30 nad k10?
    Ozywiscie... ja bym bral K10 a nie staruszka D30 .

W sensie - jestes pewien ze chciales napisac D30 a nie 30D? Bo to dwa rozne modele cyfrowych lustrzanek Canona... I napisanie D30 zamiast 30D to czysty masochizm, szczegolnie w swoim pierwszym poscie .

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Moze nie koniecznie do poczytania ale do pooglądania zdjęć z kopii K10D czyli małe review GX-10:
    http://www.ssdslr.com/bbs/zboard.php...esc=asc&no=598

Asus
    Guest

Domyślnie

Prezentowane zdjęcia są rzeczywiście robią. Na pbase już nie wygląda tak ładnie. http://www.pbase.com/cameras/pentax/k10d
    Można znaleźć szereg zdjęć wyraźnie nieostrych. Jest to przypadek? Czy też może opisywana jakby powszechna przypadłość związana z ostrzeniem w tych aparatach? Zdaje się że duże FF/BF jest tu nagminne. Co o tym sądzicie?

bzdur
    Guest

Domyślnie

halluu?

ponownie zgnebic trapiacym mnie pytaniem chcialem..

czy wszystkie, popelnione na forum powyzej
    komentarze-obserwacje-przemyslenia nalezy rozumiec jako..
    ..Bier Canona 30d - sprawdzone, niezawodne dzialo z gwarancja ostrosci?!

czy jednak nalezy sie dac poniesc gadzetow pokuszeniom antywstrzasow, antykurzow, anty anty..pentaxa?

pomozcie prosze w wyboru slusznego dokonaniu - poprawke biorac na fakt iz sa juz oba do zdobycia w tej samej cenie

danke

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bzdur Zobacz posta
    (...)pomozcie prosze w wyboru slusznego dokonaniu - poprawke biorac na fakt iz sa juz oba do zdobycia w tej samej cenie

danke
    Ale przecież wybierając lustro wybierasz też system. Po za tym są jeszcze inne systemy. Takie stawianie sprawy albo-albo nie ma sensu IMO.
    Kapitan Wagner

Strona 38 z 51 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów