Tak wiem mój obiektywizm byłby na pewno większy gdybym napisał, że są super. Miałem na myśli zdjęcie np.: owiec - dla mnie za ciemne i lekko mydlane.
Skoro używasz tak napastliwej formy Twojej wypowiedzi to linków Ci nie podam, bo werdykt już wydałeś. Na forum sonolty i nikona było o tym w wątkach o pentax-sie K10D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zwróc uwage ,że owce to nie rzeczy..mają prawo być mydlane =)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
ee tam, oficjalne fotki zawsze są do bani, sample z 400D były jak polane mlekiem, a na co dzień robi ostre zdjęcia. Zależne od obiektywu.
Ostatnio edytowane przez AdrianP ; 07-10-2006 o 14:44
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Kolekcjoner - z pewnością nie wydałem werdyktu, bowiem nie zwykłem nikogo oceniać. Rozumiem doskonale, że masz swoje zdanie, ale w formie zamieszczonego przez Ciebie postu brzmi to po prostu żałośnie. Żadnych konkretów. Wg mnie tak nie jest - podałem przykład dlaczego tak sądzę.
Z ciekawości przekartkowałem wątek na forum Nikona - niczego takiego nie znalazłem. Na forum Minolty owszem, ale to była opinia Pn, który ją uzasadnił.
Odnośnie obiektywizmu - zauważyłeś, że słowa nie napisałem o poście Czachy? Opisał negatywnie Kadyszkę, ale potrafił odczucia owe uzasadnić, bądź odnieść do konkretów.
Nie chcę się czepiać ani wywoływać sniesnasek, ale na naszym forum palant wypisujący podobne "opinie" zebrałby niezłe baty, bez względu na opisywany system. I nie traktuj ostatniego zdania osobiście - tyczy on po prosty sprzętowych talibów.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Heh - jaaaasne![]()
Typowe to jest to, ze *******y piszesz a jak czlowiek zapytal Cie o konkrety i konkretne linki to rejterujesz...![]()
![]()
Doceniam niektore produkty Canona ale wlasnie przez takich ludzi Kolekcjoner jak Ty wstydzilbym sie chodzic z takim aparatem po miescie...??: Szkoda - bo jako fan manuali chcialem kupic A-1 lub F-1 i z 3-4 szkielka...
![]()
Zenada...No innych forach ludzie potrafia o wiele bardziej rzeczowo rozmawiac i nie przejawiaja takiego zadufanego i agresywnego podejscia...
??:
Pzdr
Spinner
MZ-S, MZ-3QD black+FA20-35/4AL+FA28-70/4AL+FA35/2AL+FA50/1,4+FA100/2,8macro+T75-300
ME Super black+K24/2,8+K28/3,5+K30/2,8+M40/2,8+K50/1,4+K135/2,5+M28-50/3,5-4,5
645n+FA75/2,8 oraz Sekonic L-508 i Optio 33WR:-P
Manfrotto:055PROB+141RC, 679B+234RC
LowePro:Nova5,Mini Trekker,Orion Trekker oraz Billingham Hardley:-)
Masz rację Kolekcjoner - dalsza wymiana zdań nie ma sensu - do niczego nie prowadzi. Z mojej strony EOT.
Pozdrawiam...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Nawet jeśli mają rację to forma, styl i agresja jaka towarzyszy tym wyznaniom jest dla mnie niedopuszczalna. Dziwi mnie zresztą zupełny brak reakcji na taki styl dyskusji. Po za tym wyraziłem swoją opinię dot. kilku zdjęć i nie rozumiem skąd taka furia. Zresztą ciekawe jest to że na forum Pentaxa jedna osoba też ma podobne spostrzeżenia jak moje (co do lekkiej mydłowatości niektórych fotek) i jakoś nikt nań nie napadł z takim impetem ale rozumiem, że stosowana jest tutaj inna miara. OK.
Po za tym gdzie w moich postach nt. temat widzisz jednoznaczne werdykty. Poczytaj proszę moje wcześniejsze wypowiedzi na temat tego Pentaxa. Pierwszy raz wyraziłem jakieś zastrzeżenia.
To cytat tego za co zostałem nazwany: "palantem", "sprzętowym talibem", "moje wypowiedzi brzmią żałośnie", "mam się zastanowić nad swoim obiektywizmem", "piszę pierdoły" i że mam "zadufane i agresywne podejście". No wybacz ale to chyba lekka przesada. LekkaTe sample to takie lekko mydlane są. Po za tym niektóre strasznie ciemne.
Czacha. Do tego co piszesz dodam tylko że na forum Sonolty i Nikona goście którzy byli na photokinie mają bardzo podobne wrażenia co Ty odnośnie pierwszego kontaktu z K10D.?
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-10-2006 o 20:24
Kapitan Wagner