Strona 19 z 51 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 510

Wątek: Pentax K10D

Początki nałogu

Domyślnie

>>Wiesz Fotos Pytanie co będzie jeśli: Samsung zacznie >>robić swoje matryce, wesprą marketingowo Pentaxa - w >>tym są świetni, wesprze pentaxa co do sieci sprzedaży?

Samsung juz robi wlasne matryce, maja nawet CMOSa 5MPix.
    Potrzeba im tego do telefonow, kamer itp. I to jest wlasnie to w czym Samsung jest dobry - w elementach. A aparat trzeba zlozyc do kupy. Watpie aby Samsung w najblizszym czasie przylozyl sie do foto - predzej wyprodukuja jakis kombajn TV+photo+kamera+DivX itd.
    Moze to zwiekszy popyt na szkla Pentaxa, ale raczej to oferta dla kitowcow, skoncza na standardowym zoomie.
    K10D nie ma jeszcze w sprzedazy, co potrafi pokaza testy. Zanim sprzedaz K10D sie rozwinie, to pewno poznamy nastepce 30D. Canon ma czym konkurowac, a z plastikiem 400D moze pewno zjechac ponizej 2000 zeta. Zwroccie uwage na kompakty - jest ich setki, a ludzie biora mimo wszystko A610, A700.
    ist DS tez byl fajny, ale sukcesu nie odniosl. Niektorzy twierdza, ze przez nazwe :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos Zobacz posta
    Samsung jest dobry - w elementach. A aparat trzeba zlozyc do kupy. Watpie aby Samsung w najblizszym czasie przylozyl sie do foto -
    jest jeszcze jeden czynnik tego rownania: Samsun = Korea, inni producenci = Japonia. a Koreanczycy, o ile wiem, sa dosc mocno za kupowaniem rodzimej produkcji, podobnie jak ich przemysl elektroniczny lubi mocno deptac po pietach Japonczykom...

ist DS tez byl fajny, ale sukcesu nie odniosl. Niektorzy twierdza, ze przez nazwe :-)
    na wlasnym przypadku - przez ociezalosc Pentaksa. istDS mial wejsc do sprzedazy we wrzesniu 2004. bylem gotowy go kupic i nawet mialem przyklepane sciagniecie z USA...

mial wejsc, ale nie wszedl. zajelo mu to prawie do grudnia. w miedzyczasie ja nabylem sluzace do dzis 10D bo juz mialem dosc czekania...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Zwroccie uwage na kompakty - jest ich setki, a ludzie biora mimo wszystko A610, A700.
    Wg. mojej osobistej obserwacji z tygodnia w Zakopanem ludzie kupują przeważnie Sony i Fujifilm, canony później.
    Najwięcej turystów miało Sony (najczęściej widywałem DCS H5, pare razy R1 i F828), sporo Fuji (S5500/S5600) Canony raz na jakiś czas. I co mnie zezłościło to to że były dwa stoiska które robiły turystom zdjęcia z owczarkami podhalańskimi i obydwa były wyposażone w Nikon D70 widać ludzie nie znają się
    A jak sobie zwiedzałem wieliczkę, to tam pewien "fotograf" robił zdjęcia N D70 i lampą SB800. (w kaplicy św. Anny bodajże)
    Jak zobaczyłem odbitkę to się załamałem. Nie będę wam opisywał, chcę spać w nocy...
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Początki nałogu

Domyślnie

>>Wg. mojej osobistej obserwacji z tygodnia w Zakopanem >>ludzie kupują przeważnie Sony i Fujifilm, canony później.

Z obserwacji to moze tak, ale ze statystyk sprzedazy nie :-)
    Ja to w FJ zawsze widze jak ktos kupuje HP.
    A co do Samsunga to fakt - w Korei jest to number 1.
    Oni nawet wola KIA od TOYOTY :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spinner Zobacz posta
    Kolekcjoner - liczysz, ze "ktores kurde zdjecie musi mi wyjsc" To moze lepiej dobrej jakosci kamera i ew. sobie jakas "stopklatke" drukniesz potem
    Pzdr
    Spinner
    Wybacz ale nie rozumiem o czym piszesz. Bo jeśli masz na myśli to że zdjecia seryjne są niepotrzebne i służą jedynie do wybierabia najlepszej klatki to nie masz pojęcia o czym piszesz.

Z obserwacji to moze tak, ale ze statystyk sprzedazy nie :-)
    Ja to w FJ zawsze widze jak ktos kupuje HP.
    A co do Samsunga to fakt - w Korei jest to number 1.
    Oni nawet wola KIA od TOYOTY :-)
    Wystarczy że Samsung nazwie tego pentaxa Samsung DS#$Xk&^ i zacznie sprzedawać jako swój . Myślę że poparcia takiego koncernu nie można lekceważyć. Ja tego w sumie też na początku nie brałem pod uwagę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Spinner

Domyślnie

Jasne, ze sa potrzebne... chcialem wiedziec po co Tobie konkretnie jest potrzebne ponad 5kl/sek... ;-)

Pzdr
    Spinner
    MZ-S, MZ-3QD black+FA20-35/4AL+FA28-70/4AL+FA35/2AL+FA50/1,4+FA100/2,8macro+T75-300
    ME Super black+K24/2,8+K28/3,5+K30/2,8+M40/2,8+K50/1,4+K135/2,5+M28-50/3,5-4,5
    645n+FA75/2,8 oraz Sekonic L-508 i Optio 33WR:-P
    Manfrotto:055PROB+141RC, 679B+234RC
    LowePro:Nova5,Mini Trekker,Orion Trekker oraz Billingham Hardley:-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolekcjoner - liczysz, ze "ktores kurde zdjecie musi mi wyjsc" To moze lepiej dobrej jakosci kamera i ew. sobie jakas "stopklatke" drukniesz potem
    Nie bardzo to na pytanie wygląda tylko na złośliwą docinkę.

Jasne, ze sa potrzebne... chcialem wiedziec po co Tobie konkretnie jest potrzebne ponad 5kl/sek... ;-)

Pzdr
    Spinner
    No to skoro uważasz że są potrzebne to nie rozumiem w jakim celu te szyderstwa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Leszno

Domyślnie

Jest duże prawdopodobieństwo że Pentax wypuści także K1D, co on będzie miał, to nie wiem, ale myślę że jeśli jego cena będzie wynosiła 1000-1200$ to to dopiero byłby konkurent dla 30D/D200/być może Sony A10
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP Zobacz posta
    Jest duże prawdopodobieństwo że Pentax wypuści także K1D, co on będzie miał, to nie wiem, ale myślę że jeśli jego cena będzie wynosiła 1000-1200$ to to dopiero byłby konkurent dla 30D/D200/być może Sony A10
    Eee z taką nazwą? Nie żałujmy sobie, to będzie na pewno konkurencja do 1D

Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Eee z taką nazwą? Nie żałujmy sobie, to będzie na pewno konkurencja do 1D
    MkI na pewno

Strona 19 z 51 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów