-
Obertroll
Wiesz Akustyk mnie specjalnie nie podnieca ten Pentax. Owszem podoba mi się ale prawdę rzekłszy (ponieważ nie mam jeszcze na stałe żadnej puszki) najniżej co w ogóle bym brał pod uwagę to 30D. Póki co czekam na photokinę i zobaczę co Canon jeszcze pokaże jeśli nic
. To może chwilowo kupię stareńkiego 1D. Zobaczymy. Póki co dla mnie problem polega na tym o czym pisałeś wyżej kompletny brak konkurencji w "górze" dslr
. Mam jeszcze taką opcję przebiedzę do PMA i wtedy coś nowego na pewno będzie. Może Sony bardziej ruszy sektor semi - pro
?
Niestety moje wymagania co do puszki są spore i wiem ze za pół darmo "nie opendzluję". Muszę mieć czyste; co najmniej iso 1600 (nie jakąś mydlaną papkę jak w D80, że o D200 litościwie nie wspomnę), solidny magnezowy korpus, min. 5kl/s (lepiej by było gdyby było lepiej
), ze 20 Raw w serii, szybki AF ze sprawną dobiegaczką. I dobrze by było gdyby grip był odłączany, niespecjalnie lubię kolubryny. Wiem tak to tylko w erze
. Pożiwiom uwidim - jak mawiają nasi bracia ze wschodu. Nie musi być FF, i nie musi mieć 150 milionów MPx.
A no i duuuuży wybór jasnych szkiełek z szybkim AF-em
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner 
Uprawnienia umieszczania postów