EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki
Ja w zasadzie nie kapuje jak dziala priorytet czulośc a dokladnie czym sie różni od progamu P. ktoś pomoże??
podejrzewam ze ustawia sie iso max a w lepszym swietle on czylos sam mniejsza daje. prawie to samo mozna zrobic za pomoca softu w 20d zeby multicont zmienialo sie w trybie P czułość czyli zadna zmiana bo kwiestia jednego przycisku
Ostatnio edytowane przez trampek ; 18-09-2006 o 10:53
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
No będąc na forum Canona moźna się tego spodziewać*..... IMHO
Trudno oczekiwać od Canonierów którzy latami kompletowali graty aby było inaczej .
Właściwie to nie rozumiem sensu "przekonywania" kaźdy i tak sam zdecyduje .....
No wlasnie. Widzialem sample z 77mm i uwazam ze faktycznie jest super. Niektore foty naprawde powalaja. Tylko to zapewnienie spinera 'to szklo jest zarabiste bo tak' jakos mnie nie przekonalo
Ok koniec ...nie ma sensu dalej tego ciagnac. Przepraszam, nie chcialem. Jako pokute wyloguje sie z forum na gwie godziny![]()
To jest absurdalne.
Czytając ten wątek nie znalazłem ani jednego dowodu na to, co jest lepsze.
Dyskusja dyskusją, ale widzę tu kilkuosobową grupę mającą na celu "dokuczenie" Canonowi za wszelką cenę. Tak jakby to miało jakiekolwiek znaczenie![]()
Dobrze, że pojawił się kolejny przyzwoity aparat, cieszę się, że ceny spadną i będą lepsze puszki. Tylko co ma pirenik do wiatraka - ten Pentax to model amatorski, entry level i pozostanie konkurencją w pewnym ograniczonym zakresie rynku. To czego naprawdę potrzeba to bardzo silny profesjonalny aparat, którego będzie można widzieć w przewadze na olimpiadzie, mistrzostwach świata u reporterów. To aparat do którego istnieje już teraz pełna gama doskonałych i nowoczesnych szkieł, sprawdzonych i z rozwiniętym rynkiem drugiego obiegu. Bez fajerwerków czynionych kosztem realnych potrzeb.
Komu potrzebne są uszczelnione body, jesli nie może ich wykorzystać? A uszczelnianie standartowego zooma, to sorry ale jest pokazówka - niech zrobią 400, 500, 600mm i uszczelnią. Dlaczego zakres ISO jest ograniczony? Dlaczego nie ma możliwości robienia zdjęć w serii szybciej? itd, itp - bo to jest aparat dla amatora, dla kogoś kto dzisiaj ma EOSa 300v z datownikiem i robi 5 rolek filmu rocznie. Teraz będzie robił 15 rolek (na karcie). Prawdziwy przełom dla ludzi zainteresowanych fotografią więcej niż trochę musi nadejść wraz z innym modelem, adresowanym do innego odbiorcy. Inaczej nic się nie zmieni poza podziałem rynku, który akurat mnie obchodzi tyle co nic, bo nie mam akcji Canona.
Dla mnie rewolucja bedzie
canon 3d z FF z 2999 zl
17-40/2,8L IS za 1699,
35/1,4L za 1899zl
50/1,2L za 1999
70-200/2,8L IS (czarny) za 1999zl,
85/1,2L za 2499zl,
135/1,8L IS za 2199zl
100/2,8L IS macro za 999zl,
speedlight 680 za 699,
400/2,8L IS za 4999zl
Wszystko usm
A najlepiej jeszcze nizej
itd...
kto by sie tedy zastanawial na N P Sony, inne no chyba ze u nich ceny jeszcze nizsze..
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
trampek a na jaki rynek kalkulujesz ceny ? bo wiesz jak chcesz zarabiac max 800zl brutto miesiecznie to zacznij produkcje takich szkiel po takich cenach![]()
Kubaman napiasałeś dokładnie to co ja myślę na ten temat. Dzięki.
Ja mam wrażenie Spinner że najpierw trollujesz trochę, później próbujesz udowodnić że Pentax najlepszy jest i basta, a w końcu masz pretensje, że jednak entuzjastów tej firmy na tym forum trochę trudno znaleźć (choć jak się okazało nie do końca). Sam jak czytam forum pentaxa to Canon i użytkownicy jest tam obsmarowywany na różne sposoby bezustannie i jakoś nikt z was nie próbuje się silić na obiektywizm.
Ja bardzo cenię Pentaxa za to co robił i robi. Dobrze że stanowi konkurencję coraz mocniejszą ale jak napisał Kubaman tylko w segmencie amatorskim. Ten system ma póki co zbyt duże braki żeby go można było brać pod uwagę do pracy zawodowej. Co oczywiście nie oznacza, że to się nie zmieni w przyszłości. Ale wprowadzenie jednego czy dwóch nawet bardzo rewolucyjnych modeli body tego nie zmieni. Canon nie stał się obok Nikona firmą dla profesjonalistów z dnia na dzień. Na to trzeba wiele czasu.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-09-2006 o 15:15
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner