Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 510

Wątek: Pentax K10D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Suupeeeer.

W tym Pentaxie to jedyne co tak na prawdę wygląda ciekawie to jak już napisał Michu te 22 bit ale czy to akurat miałoby coś poprawić w zakresie szumów wątpię. Może dynamikę tu zgoda. Jedno jest pewne wygeneruje gigantyczne Raw-y i tu się narzuca pytanie czy te 12 Raw w serii to będzie przy tych 22 bit-ach?
    ale tam nie jest napisane, ze matryca ma 22-bit. tylko, ze procesor obrazu jest 22-bitowy. moze sie myle, ale to nie sa rownowazne fakty
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Aa, hheh, To ja robiąc w rawach mam lepiej. Mój procesor jest 64-bitowy
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Aa, hheh, To ja robiąc w rawach mam lepiej. Mój procesor jest 64-bitowy
    Tomek, nie obraz sie, ale mam wrazenie, ze z BP-511 to by Ci ten proc nie wyciagnal dlugo inna kwestia, ze z odprowadzaniem ciepla w klasycznych rozmiarow korpusie (hehe... oczywiscie nie mam tu ma mysli toy-cameras) bylby lekki problem
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale tam nie jest napisane, ze matryca ma 22-bit. tylko, ze procesor obrazu jest 22-bitowy. moze sie myle, ale to nie sa rownowazne fakty
    No o tóż to bo raw-y są opisane w pdf-ie jako 12 bitowe dla tego się zastanawiam co by to miało dawać. Z tego co mi wiadomo to DIGIC II i III są 32 bitowe więc te 22 bit to by była żadna nowość. Z pdf-a wynika, że przetwornik A/D jest 22 bitowy ale jak rawy są 12 - bit to i tak jest 12 i koniec.

Cytat Zamieszczone przez opis Pentaxa K10D PDF
    In order to meet the performance requirement in handling 10 megapixel data, PENTAX also incorporated a new high performance 22 bit A/D converter to quickly transfer images with accurate color tones and richer gradation from the CCD to the imaging engine.
    Tomasz to miał chyba na myśli swój procesor ale w kompie?? Jak myślę.....?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-09-2006 o 19:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Najwidoczniej dane z matrycy są 22-bitowo przekształcane do 12-bitowych w rawie. Na stronie z opisem matrycy coś tam było o jakichś korektach.

A co do 32-bitowości Digica, to zupełnie inna kwestia. Nawet proc. 8-bitowy może obrabiać dane 22-bitowe. Ta moja uwaga o 64-bitach to żart.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu

Domyślnie

dla amatora to canon przewidzial 400D
    Ty caly czas patrzysz z perspektywy czlowieka kupujacego pierwsza w zyciu lustrzanke i to w dodatku niezwiazanego z zadnym systemem (przyzwyczajenia/preferencje/szkla/akcesoria/koledzy z canonani ).
    Jak ktos focil cale zycie canonem to kupi 30D a nie jakiegos tam pentaksa do ktorego jest raptem 16 obiektywow z af na allegro
    masz w 100% racje , ale po co przeplacać jak mozna kupić np. takiego nikona d80 z lepsza wbudowana lampa blyskowa,lepsza jakoscia zdjec,lepszym wizjerem i lepszym AF...
    Moim zdaniem Ci ktorzy kupili 30d przeplacili i zdania nie zmienie =)
    No chyba ze ktos juz ma pokazna liczbe obiektywów z systemu canona , wtedy jakgdyby jest zmuszony do przepłaty...polityka canona jest sprytna ale i bezwzgledna nie ma sie co czarować =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    No chyba ze ktos juz ma pokazna liczbe obiektywów z systemu canona , wtedy jakgdyby jest zmuszony do przepłaty...polityka canona jest sprytna ale i bezwzgledna nie ma sie co czarować =)
    Bo jak ktoś ma pokaźną liczbę obiektywów Nikona to już jest zupełnie coś innego... Zamierzasz napisać kiedyś coś z sensem ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

masz w 100% racje , ale po co przeplacać jak mozna kupić np. takiego nikona d80 z lepsza wbudowana lampa blyskowa,lepsza jakoscia zdjec,lepszym wizjerem i lepszym AF...
    Moim zdaniem Ci ktorzy kupili 30d przeplacili i zdania nie zmienie =)
    Wiesz z tego co napisałeś to tylko to ostatnie zdanie jest prawdziwe.
    Ta lepszość to widzę bardzo umowna sprawa.

K10D jest już na dpreview - http://www.dpreview.com/articles/pentaxk10d/.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-09-2006 o 01:15
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

O kurcze to 400 D już nie jest najlepszym na świecie wyborem dla amatora
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcoone Zobacz posta
    O kurcze to 400 D już nie jest najlepszym na świecie wyborem dla amatora
    Nie zapominajmy wypowiedzi skośnookiego dyrektora Canona, który powiedział, że co czwarty aparat dSLR - klasa entry - sprzedawany w grudniu 2006 to będzie 400D (Yes, we can do it :smile: ) Teraz, po wyjściu E-400 i tym nowym Pentaku wiadomo, że zamierzają to osiągnąć ostro zbijając cenę w dół.
    Jest konkurencja, jest fajnie

Mimo iż mam na zbyciu nówke sztuke 350D nie używaną od ho ho ho (92 zdjęcia przebiegu) to wszystkim kupującym swoją pierwszą lustrzankę doradzam Pentaxa. Dali czadu. Kropka! ;-)
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-09-2006 o 08:11

Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów