Strona 47 z 51 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 510

Wątek: Pentax K10D

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja proponuje zamknac te watek w cholere

Jest drazniacy, mocno subiektywny i co go kur-za-pial otwieram to okazuje sie ze ten k10d to aparat moich marzen ... naprawde Panowie z ta gadka o wizjerze to przesadziliscie (nie wspomne o mozliwosci regulacji AF w body).

Albo moze piszcie ... jak znajde posta o tym ze mozna podpinac do K10 obiektywy canona to nastepnego dnia ide do sklepu

Pozdrawiam
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Michu, dzięki za info. A jak się mają ceny dobrych szkieł w porównaniu do C?
    Bo producentów niezależnych to chyba do Pentaxa się nie podepnie?

Pytam, bo wiadomo, że Leica czy Zeiss mają świetne szkła, tylko że chodzą po 3k USD.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Michu, dzięki za info. A jak się mają ceny dobrych szkieł w porównaniu do C?
    Bo producentów niezależnych to chyba do Pentaxa się nie podepnie?

Pytam, bo wiadomo, że Leica czy Zeiss mają świetne szkła, tylko że chodzą po 3k USD.
    Tokina, Tamron, Sigma, Pentax - te szkła na spokojnie działają z K10D.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Fotoexpert ma dość bogatą ofertę szkieł Pentaxa.
    Jeśli chodzi o niezależnych producentów to zarówno Sigma jak i Tamron oferują do Pentaxa mniej-więcej to samo co do Canona, Nikona i Minolty.
    A co do samych aparatów marki Pentax, cóż, rzeczywiście za głęboką wewnętrzną potrzebą ich posiadania kryje się pewien snobizm ;-)
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 27-02-2007 o 09:38
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Fotoexpert ma dość bogatą ofertę szkieł Pentaxa
    czyli jednak drogo
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    czyli jednak drogo
    W Polsce na pewno. Pentax, do niedawna, był u nas systemem właściwie niszowym, użytkownicy dzielili się, w zdecydowanej większości, na tych używających starszego, porządnego sprzętu, kupowanego poza Polską (lub z drugiej ręki) i całkowitych amatorów, pstrykających lustrzankami niezbyt udanej serii MZ-XX, z kitowymi szkłami (ewentualnie z super-zoomammi lub z też z tanimi tele). Zmiana dystrybutora na Polskę i wprowadzenie przez Pentaxa lustrzanek cyfrowych zmieniło ten stan rzeczy, ale trochę potrwa zanim szkła będzie można kupić tanio, w każdym TIP-ie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rodzi się pytanie. Który z producentów szkieł ma tanie szkła profi? A przynajmniej tanie szkła z których spokojnie można być zadowolonym.
    Jako przykład podam takie modele z których ja jestem zadowolony i polece każdemu z zamkniętymi oczami: C 17-40 4L, C 70-200 4L/2.8L, C 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oddech Zobacz posta
    Jako przykład podam takie modele z których ja jestem zadowolony i polece każdemu z zamkniętymi oczami: C 17-40 4L, C 70-200 4L/2.8L, C 85 1.8
    "tylko ja nie mam szklarni do C.".
    http://canon-board.info/showpost.php...e+mam+szklarni
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Fotoexpret ma po pierwsze ofertę już nie aktualną, po drugie, szkła osiągalne w kosmicznych cenach. Na chwile obecną rzeczywiście występują poważne problemy ze zdobyciem szkieł Pentaksa. Lepszą ofertę ma Pstryk czy Aster-foto. Z producentów niezależnych - tak jak pisał Oddech czy McGyver - Sigma ma kompletną ofertę (nie licząc szkieł z USM - jak na razie), Tokina jedynie starsze szkła (nowe obiektywy opracowywane wspólnie z Pentaksem nie mają swojego odpowiednika AT-X), Tamron również nowe szkła niechętnie wypuszcza pod bagnet K - część osób na naszym forum wietrzy w tym teorię spiskową dziejów: Sony mając udziały w Tamronie nie wypuszcza szkieł pod Pentaksa, tak jak Tokina nie wypuszcza pod bagnet A Minolty. Choć o ile Tamrona 28-75 można ostać, a 17-50 nie ma, o tyle ostatnio pojawiły się głosy, że prawdopodobnie jednak to szkło również pojawi sięz mocowaniem K. Zapewne jest to związane z sukcesem K10.
    Brak szkieł Pentaksa na rynku, to prawdopodobnie stan chwilowy. Ponad rok temu, przed zapowiedzią K10 czy K100, gdy wszyscy już stawiali krzyżyk na tej marce, do nas dotarły wieści, że Pentax powiększa swoje fabryki obiektywów o ok. 70%. Obecna posucha na rynku, jest więc prawdopodobnie związana z przestawieniem produkcji i wypuszczeniem nowych szkieł z SDMem (USM). Jak widać na rozkładzie jazdy:
    http://www.digital.pentax.co.jp/en/lens/roadmap.pdf
    Pentax sukcesywnie realizuje obietnice nowych szkieł. Mam nadzieję, że zwiększona produkcja zaowocuje normalną dystrybucją w tym kraju.
    Ostatnio edytowane przez Michu (Pentax) ; 27-02-2007 o 11:12
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

foto-raj ma w ofercie szkła pentaxa. Tylko trochę biednie tam z wyborem. Nic porządnego długiego nie ma na przykład. No i oczywiście oferta firm trzecich z bagnetem pentaxowym.
    Edit
    Wszedłem na stronę pentaxa... To nie w foto-raj jest bieda tylko Pentax takich szkieł nie ma. Te stałki co ostanio na dpreview pokazali że będą, to jedyne przyzwoite dłuższe szkła AF Pentaxa. Długich nadal nie ma. Pentax może faktycznie jest fajną puszką, ale co z tego skoro w szklarni braki?
    Ostatnio edytowane przez piast9 ; 27-02-2007 o 11:53
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 47 z 51 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów