Pokaż wyniki od 441 do 450 z 510

Wątek: Pentax K10D

Widok wątkowy

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Bawiłem się tą nową puchencją Pentaczka i uważam, że jest rewelacyjna. Świetnie leży w łapie, jest solidna, trochę mała - ale po dokupieniu gripa powinna być OK. Wizjer niczego sobie, monitor słusznych rozmiarów. Układ AF trochę za gęsty. Urzekła mnie doskonała współpraca z manualami. Antiszejk w puszce to może nie jest to, co IS albo VR w szkle, ale też coś tam daje. Ja bym brał - Nikon droższy, profi szkła do niego też tanie nie są. Chyba, że poprzestaniesz na 18-70 i 70-300VR. Wiadomo - Pentax to nie jest to ideał, ale ideały kosztują...
    Bardzo rozsądna opinia. Bawiłem się Pentaksem i Nikonem. Canona znam. Szczerze mówiąc C mnie mocno rozczarował podejściem do masy. N walczy o każdego klienta. P nie ma własnego oddziału w Polsce, a tylko marnego dystrybutora. Popatrzmy na to obiektywnie. Gdyby C wrzucił do jednej puszki tyle ficzerów co P, to cena wyniosłaby tyle co 1D albo przynajmniej 5D. Poza tym ta dowolność doboru obiektywów manualnych u P. Jedno co mnie trzyma przy C, to brać z którą się zbratałem, przywiązanie do marki i dostępność akcesoriów "w razie jakby co".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Sam jestem trochę zmęczony 300D, ale mając na uwadze swoje zakorzenienie w systemie Canona, moje stanowisko wygląda tak:
    http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1821

Poklikaj też w linki pojawiające się w następnych oknach - zobaczysz jak wiele ludzi też tak mysli :-)

Kto powiedzial, że jest niewłaściwy? Jako amatorowi bardzo mi się podobają K10D + DA 16-45/4 AL oraz D80 + AF-S 18-70/3,5-4,5 DX
    No ale siedzię od lat w Canonie, cierpliwy jestem, poczekam na swój aparat. W odpowiednim czasie sprzedam (lub dam małżonce) Trabanta z Sigmą, a pozostała posiadana szklarnia mi wystarczała na kliszach to i dalej musi wystarczyć. Zreszta słoik 24-85 niedawno przestrzeliłem przy pomocy piątki D i może być, a o resztę się nie obawiam :-)

Bo jej nie ma. Alternatywy dla tych szkieł Pentaxa i Nikona co je powyzej wynieniłem też nie ma.
    bardzo rozsądna postawa.
    tylko ja nie mam szklarni do C.
    Jestem niemalże w punkcie wyjścia.
    Ostatnio edytowane przez oddech ; 26-02-2007 o 12:12 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów