Strona 4 z 51 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 510

Wątek: Pentax K10D

Początki nałogu

Domyślnie

w takiej cenie to prawdziwa rewolucja =)

Nie chcialbym byc zlym prorokiem ale ci którzy sie pospieszyli i kupili eosa 30d mogą tego bardzo żałować =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

O tym, czy to będzie rewolucja moim zdaniem zadecyduje jakość obrazu z owego 22 bitowego przetwornika. Jeżeli uda się zredukować poprzez to szum i poprawić dynamikę obrazu, to z całą pewnością będzie korpus ten zasługiwał na miano rewolucyjnego.
    Oczywiście, jeżeli jest to tylko chwyt marketingowy, to wówczas zgadzam sięz Muflonem.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    którzy sie pospieszyli i kupili eosa 30d mogą tego bardzo żałować =)
    Yy a niby czego maja zalowac?

Początki nałogu

Domyślnie

Dominik a co takiego ma 30d czego nie ma nikon D80 lub pentax - choć to narazie tylko papierowy zwyciezca...nie bralbym go jeszcze powaznie pod uwagę...

Nie widze w canonie 30d takiej funkcji której nie mialby nikon d80...i z której zrobiłby użytek amator =) A nie zapominajmy ze 30d kosztuje 1500 drożej....
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Nie widze w canonie 30d takiej funkcji której nie mialby nikon d80...i z której zrobiłby użytek amator =) A nie zapominajmy ze 30d kosztuje 1500 drożej....
    dla amatora to canon przewidzial 400D
    Ty caly czas patrzysz z perspektywy czlowieka kupujacego pierwsza w zyciu lustrzanke i to w dodatku niezwiazanego z zadnym systemem (przyzwyczajenia/preferencje/szkla/akcesoria/koledzy z canonani ).
    Jak ktos focil cale zycie canonem to kupi 30D a nie jakiegos tam pentaksa do ktorego jest raptem 16 obiektywow z af na allegro

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Bo oczywiście aparat musi mieć głównie dużo ciekawych funkcji, to jakie zdjęcia robi jest absolutnie nieistotne...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Alien a Ty w ogóle miałeś w rękach 30D, używałeś tego sprzętu. Bo wyrażasz na jego temat dość skrajne jak dla mnie opinie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

co to jest plastyka zdjec z canona ?

nie widzi mi sie 3 kl/s moglo by byc 5 kl/s i 20 raw w bufor , nie ma drabinki na malym lcd to super rzecz dla mnie ,

jezeli bedzie mial dobra dynamike i male szumy to przyznam szczerze to bedzie hit......

pomyslcie jak odpowie na to Canon przeciez to lider i takim chce pozostac !!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Suupeeeer.

W tym Pentaxie to jedyne co tak na prawdę wygląda ciekawie to jak już napisał Michu te 22 bit ale czy to akurat miałoby coś poprawić w zakresie szumów wątpię. Może dynamikę tu zgoda. Jedno jest pewne wygeneruje gigantyczne Raw-y i tu się narzuca pytanie czy te 12 Raw w serii to będzie przy tych 22 bit-ach?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 51 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów