Strona 37 z 51 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 510

Wątek: Pentax K10D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Tak Kubaman, ale ciekawe jak wypadłby w teście Phila. K10 teoretycznie daje 4 działki. Użtkownicy spokojnie robią na 2EV, często bez problemu osiągając 3EV, zbliżając się do 4. Dlatego wszystkich wprawiły w niezły zonk wyniki na Dpreview stabilizacji już przy K100D.
    Ale z drugiej strony, jak przeprowadzić obiektywnie test stabilizacji?
    Wiesz tylko on musi zrobić test tak żeby wynik był powtarzalny. Bo ja rozumiem też że jakiemuś użytkownikowi udało się osiągnąć nawet 3 EV pytanie ile razy, w jakich warunkach, przy jakich ogniskowych itd. Phil ma nieco bardziej skomplikowaną sytuację on musi pokazać wiarygodnie (jeśli chce być dalej czytany ) ile razy dany wynik da się powtórzyć bez pudła.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

co wam powiem to wam powiem, ale dobrym sposobem na ubaw jest teraz forum dpreview.com i poczytanie reakcji fanatykow roznych firm na K10D. bez urazy dla normalnych uzytkownikow firmy Pentax, ale niektorzy pentaksiarze na dpreview bija w zapiekleniu nawet fanatycznych nikoniarzy - dotychczas slynacych z plynnosci w odwracaniu kota ogonem i psychoanalitycznym "wyparciu".
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    co wam powiem to wam powiem, ale dobrym sposobem na ubaw jest teraz forum dpreview.com i poczytanie reakcji fanatykow roznych firm na K10D. bez urazy dla normalnych uzytkownikow firmy Pentax, ale niektorzy pentaksiarze na dpreview bija w zapiekleniu nawet fanatycznych nikoniarzy - dotychczas slynacych z plynnosci w odwracaniu kota ogonem i psychoanalitycznym "wyparciu".
    Podaj jakiś link .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Podaj jakiś link .
    www.dpreview.com

po prawej jest lista popularnych watkow. najlepsze do ogladania bitew. fakt, ze czesto podjudzanych, ale w stopniu onanizmu przekraczajacych nawet to forum i czesto wyzszej ignorancji - wiec zabawa przednia. co de facto dotyczy bez mala kazdej premiery DSLR, nie tylko K10D
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    www.dpreview.com

po prawej jest lista popularnych watkow. najlepsze do ogladania bitew. fakt, ze czesto podjudzanych, ale w stopniu onanizmu przekraczajacych nawet to forum i czesto wyzszej ignorancji - wiec zabawa przednia. co de facto dotyczy bez mala kazdej premiery DSLR, nie tylko K10D
    Dzięki . Zwykle szukam w podforum i tam jest tyle wątków, że strach się bać.
    Zresztą poczytałem manufacturę i powiem, że tam też jest nieźle . Nawet jak zwykle (przy okazji) 5D się dostało .
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ten gosc jest niezly!
    http://forums.dpreview.com/forums/po...ssage=21305410

The K10D wasn't designed to get high marks in Phils laboratory, the K10D was designed to deliver JPEG's with rich colours and a smooth filmlike character with less digital artifacts than other makers. This lovely smoothness is called by Phil as "soft" and he doesn't like it, but this doesn't mean that the scientific truth is that the images are bad. Some likes a filmlike approach, some does not.
    tak mi sie jakos skojarzylo...
    "- Nie będzie żadnych udziwnień. My jesteśmy normalni.
    No... yh... "
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 18-12-2006 o 11:40
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    bez urazy dla normalnych uzytkownikow firmy Pentax, ale niektorzy pentaksiarze na dpreview bija w zapiekleniu nawet fanatycznych nikoniarzy - dotychczas slynacych z plynnosci w odwracaniu kota ogonem i psychoanalitycznym "wyparciu".
    no bo poziom zacietrzewienia i fanatyzmyu jest często funkcją frustracji, zazdrości i rozczarowania. Ale np. Michu jest dobrym przykładem Pentaxiarza 8)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    no bo poziom zacietrzewienia i fanatyzmyu jest często funkcją frustracji, zazdrości i rozczarowania.
    chyba frustracji glownie. jesli czekasz na aparat jak na 8-my cud swiata i sobie obiecujesz nie wiadomo co, a potem okazuje sie ze sprzet jest po prostu dobry (bo K10D moim zdaniem nadal jest fajnym aparatem), to trzebaby troche zdeprecjonowac konkurencje.

analogiczny przyklad byl z D200, w ktorym fanatycy pokazywali wyzszosc matrycy nad 5D albo, daleko nie szukajac, z reakcja na 30D, ktory mial byc D200 killerem a okazal sie po prostu kosmetycznym z punktu widzenia przecietnego uzytkownika upgradem 20D. i tez bylo bicie piany i ponizanie alternatywnych konstrukcji (ze chociaz stara matryca i tak wymiata wszelka konkurencje na Sony ).
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    This lovely smoothness is called by Phil as "soft" and he doesn't like it, but this doesn't mean that the scientific truth is that the images are bad. Some likes a filmlike approach, some does not.
    To mi przypomina niedawne wynurzenia o zdjęciach z 5D, kilka wątków obok

Domyślnie

Odnośnie stabilizacji. Też byłem bardzo ciekaw ile jest w tym prawdy a ile udawanych zachwytów. Poprosiłem o testy osobę, której ufam (aparat K100D) i wyszło jej, że przy zejściu o dwie działki, 80-90% zdjęć było udanych. K10 ma poprawiony SR i dodatkowo jest korpusem cięższym i większym, więc powinno to wyglądać lepiej. Z pewnością wiele zależy od "obsługiwacza" korpusu.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Strona 37 z 51 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów