To zdecydowanie jakas pomylka. Zwlaszcza biorac pod uwage, ze w watku obok sam sensor FF z 5D wyceniono na ponad 300$. Ta puszka miala kosztowac w granicach 7k$, wiec nie wiem skad bajka o 2k.
...
Bardzo mnie cieszy wypowiedz kilku z Was - moze jednak z tymi Canonierami da sie jakos zyc... no - moze przesadzilem - koegzystowac na tym swiecie...![]()
Ok, a tak na serio - ciekawi mnie okrutnie cena 645D bo posiadam 645n - pozyjemy - zobaczymy - ale mysle, ze koszmarnie drogi to chyba nie bedzie chociaz 1900$ to bajkowo jednak brzmi...:razz:
Pzdr
Spinner
MZ-S, MZ-3QD black+FA20-35/4AL+FA28-70/4AL+FA35/2AL+FA50/1,4+FA100/2,8macro+T75-300
ME Super black+K24/2,8+K28/3,5+K30/2,8+M40/2,8+K50/1,4+K135/2,5+M28-50/3,5-4,5
645n+FA75/2,8 oraz Sekonic L-508 i Optio 33WR:-P
Manfrotto:055PROB+141RC, 679B+234RC
LowePro:Nova5,Mini Trekker,Orion Trekker oraz Billingham Hardley:-)
Kolekcjoner - szkoda, że nie ma emotikonek stukającymi się kuflami![]()
Pierwotna cena 645D miała oscylować wokół ceny Canona 1 Ds Mk II. Ta cena może być rzeczywiście pomyłką - ale pewnie na weryfikacje przyjdzie nam poczekać do PMA, gdzie w końcu ma się pojawić egzemplarz produkcyjny.
Jeżeli chodzi o matrycę, to prawdopodobnie będzie to jednak 18MPxl z późniejszą możliwością wymiany (w serwisie?) na większą.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Oto link do sampli z Samsunga GX10 na 1600 - dla nie wtajemniczonych - Samsung GX10 to to samo co Pentax K10D tylko że dodano programy tematyczne!
Jak dla mnie to nie jest aż tak źle ale...- Czyli będzie jeszcze lepiej z szumamiDon’t forget that this is preproduction firmware 0.20 - noise reduction could be changed dramatically in the version 1.0.
Jedyne co mnie tak naprawdę wkurza w tym wszystkim to zapowiedzi ceny - niby 999$ z kitem ale w Polsce oczywiście zapowiedzi samego body są na 3760zł - http://www.agito.pl/product/34204?cid=1 czyli pewnie z kitem będzie jakieś 4000złcholerne cła!!
Ale w sumie ceny porównywalne do innych krajów w europie i nie tylko - http://pentaxlife.com/pentax-k10d-prices
Ostatnio edytowane przez Bushi ; 27-10-2006 o 14:55
Buszu spokojnie....Nikon d80 na poczatku tez kosztowal 4000 za samo body...ale wraz z pojawieniem sie go w polsce cena bardzo szybko spadla do 2900-3200
Tak wiec cena pentaxa bedzie około 3600 z kitem ,a samo body okolo 3000 =)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Hmm... Spróbowałem potraktować Neatem ale całkowite usunięcie szumu wiąże się z totalnym rozmydleniem foty: neat.jpg
Chyba, że przedobrzyłem.
Nic to, czekamy na dalsze sample. Jestem okrutnie ciekaw co to będzie za pucha.
EDIT: Fuck, przegiąłem bez dwóch zdań, dopiero w przeglądarce to widzę![]()
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Trudno wyrokować cokolwiek na podstawie softu 0.2 - o tym już pisałem. Gdzieś na naszym forum (nie chce mi się szukać) był link do wypowiedzi osób, które miały styczność z wysokim ISO softu v. 1.0. ISO 1600 nie jest tak gładkie jak w Nikonie D80 (ale też i nie takie jak w Alfie) ze względu na ochronę szczegółów. Za to widać różnicę w dynamice obrazu, którą uzyskano dzięki owemu 22bitowemu przetwornikowi. Jako przykład posłużyło zdjęcie modelki - największe różnice dotyczyły skóry.
Zaczekajmy do oficjalnych testów.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=