Strona 25 z 51 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 510

Wątek: Pentax K10D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Wow...
    Pojawiły się plotki na temat ceny 645D:
    http://www.rangefindermag.com/magazi....taf?page=BG69
    1890 dolców nieźle zatrzęsłoby rynkiem MF.
    Wow. Zatrzesloby nawet calym rynkiem swiatowym, gdyby sie okazalo prawda. Jakby tyle kosztowalo, to kto kupilby SLR-a?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To zdecydowanie jakas pomylka. Zwlaszcza biorac pod uwage, ze w watku obok sam sensor FF z 5D wyceniono na ponad 300$. Ta puszka miala kosztowac w granicach 7k$, wiec nie wiem skad bajka o 2k.
    ...

Dopiero zaczyna Awatar Spinner

Domyślnie

Bardzo mnie cieszy wypowiedz kilku z Was - moze jednak z tymi Canonierami da sie jakos zyc... no - moze przesadzilem - koegzystowac na tym swiecie...

Ok, a tak na serio - ciekawi mnie okrutnie cena 645D bo posiadam 645n - pozyjemy - zobaczymy - ale mysle, ze koszmarnie drogi to chyba nie bedzie chociaz 1900$ to bajkowo jednak brzmi...:razz:

Pzdr
    Spinner
    MZ-S, MZ-3QD black+FA20-35/4AL+FA28-70/4AL+FA35/2AL+FA50/1,4+FA100/2,8macro+T75-300
    ME Super black+K24/2,8+K28/3,5+K30/2,8+M40/2,8+K50/1,4+K135/2,5+M28-50/3,5-4,5
    645n+FA75/2,8 oraz Sekonic L-508 i Optio 33WR:-P
    Manfrotto:055PROB+141RC, 679B+234RC
    LowePro:Nova5,Mini Trekker,Orion Trekker oraz Billingham Hardley:-)

Domyślnie

Kolekcjoner - szkoda, że nie ma emotikonek stukającymi się kuflami

Pierwotna cena 645D miała oscylować wokół ceny Canona 1 Ds Mk II. Ta cena może być rzeczywiście pomyłką - ale pewnie na weryfikacje przyjdzie nam poczekać do PMA, gdzie w końcu ma się pojawić egzemplarz produkcyjny.
    Jeżeli chodzi o matrycę, to prawdopodobnie będzie to jednak 18MPxl z późniejszą możliwością wymiany (w serwisie?) na większą.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Kolekcjoner - szkoda, że nie ma emotikonek stukającymi się kuflami

Pierwotna cena 645D miała oscylować wokół ceny Canona 1 Ds Mk II. Ta cena może być rzeczywiście pomyłką - ale pewnie na weryfikacje przyjdzie nam poczekać do PMA, gdzie w końcu ma się pojawić egzemplarz produkcyjny.
    Jeżeli chodzi o matrycę, to prawdopodobnie będzie to jednak 18MPxl z późniejszą możliwością wymiany (w serwisie?) na większą.
    No szkoda .
    Ale ta cena to tak jak pisał Kuchatek bardzo mało prawdopodobna. 5D by musiało wtedy kosztować 1000$. W sumie to by nieźle było .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Oto link do sampli z Samsunga GX10 na 1600 - dla nie wtajemniczonych - Samsung GX10 to to samo co Pentax K10D tylko że dodano programy tematyczne!
    Jak dla mnie to nie jest aż tak źle ale...
    Don’t forget that this is preproduction firmware 0.20 - noise reduction could be changed dramatically in the version 1.0.
    - Czyli będzie jeszcze lepiej z szumami

Jedyne co mnie tak naprawdę wkurza w tym wszystkim to zapowiedzi ceny - niby 999$ z kitem ale w Polsce oczywiście zapowiedzi samego body są na 3760zł - http://www.agito.pl/product/34204?cid=1 czyli pewnie z kitem będzie jakieś 4000zł cholerne cła!!
    Ale w sumie ceny porównywalne do innych krajów w europie i nie tylko - http://pentaxlife.com/pentax-k10d-prices
    Ostatnio edytowane przez Bushi ; 27-10-2006 o 14:55

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bushi Zobacz posta
    Oto link do sampli z Samsunga GX10 na 1600
    Elektronika zrobiła swoje, brak szczegółów, 350D nawet z 17-85 daje więcej szczegółów.

Dzięki za link.

Początki nałogu

Domyślnie

Buszu spokojnie.... Nikon d80 na poczatku tez kosztowal 4000 za samo body...ale wraz z pojawieniem sie go w polsce cena bardzo szybko spadla do 2900-3200 Tak wiec cena pentaxa bedzie około 3600 z kitem ,a samo body okolo 3000 =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Hmm... Spróbowałem potraktować Neatem ale całkowite usunięcie szumu wiąże się z totalnym rozmydleniem foty: neat.jpg

Chyba, że przedobrzyłem.
    Nic to, czekamy na dalsze sample. Jestem okrutnie ciekaw co to będzie za pucha.

EDIT: Fuck, przegiąłem bez dwóch zdań, dopiero w przeglądarce to widzę
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Domyślnie

Trudno wyrokować cokolwiek na podstawie softu 0.2 - o tym już pisałem. Gdzieś na naszym forum (nie chce mi się szukać) był link do wypowiedzi osób, które miały styczność z wysokim ISO softu v. 1.0. ISO 1600 nie jest tak gładkie jak w Nikonie D80 (ale też i nie takie jak w Alfie) ze względu na ochronę szczegółów. Za to widać różnicę w dynamice obrazu, którą uzyskano dzięki owemu 22bitowemu przetwornikowi. Jako przykład posłużyło zdjęcie modelki - największe różnice dotyczyły skóry.
    Zaczekajmy do oficjalnych testów.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Strona 25 z 51 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów