Strona 24 z 51 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 510

Wątek: Pentax K10D

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nazwanie palantem (wprawdzie nie wprost) fatycznie bylo nie na miejscu.

Co do reszty no to bez przesady ... nie sa to okreslenia obrazliwe chyba ze uwazasz talibow za gorszy sort ludzi.

Faktem natomiast jest to ze zdjecia nie sa strasznie ciemne. Mydlane ? Mysle ze jak na "kita" to jakosc jest ponad przecietna. Wez zrob takie zdjecie naszym 18-55 i zrob porownanie.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja wiem wszystko jest względne. Więc skoro tak to ja mam prawo do moich wzglęnych i subiektywnych opinii. To że Ty uważasz że to normalne określenia w dyskusji to daruj.... dla mnie nie:-?. Ale może ja jestem innym pokoleniem i nie "czuję bluesa" współczesnych dysput.
    Co do zdjęć to jeszcze raz je oglądnąłem. Co do mydłowatości nie wiem te portretowe są w porządku. Krajobrazowe dla mnie ... lekko mydlane. Co do jasności przyjmuję do wiadomości, że nie są ciemne (nie jestem Talibem ) - u mnie są - ale się nie upieram.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolekcjoner mam prosbe - nie rob z siebie meczennika.
    Jesli nie odpowiada ci poziom dyskusji to po co ja na sile przedluzasz, narzekajac tylko, a nic nowego nie wprowadzajac?

Z mydlane zrobilo sie lekko mydlane, ze zbyt ciemnych tez sie juz wycofujesz rakiem, no wiec zostaly jeszcze do przerobienia linki z rzekomych opinii na innych forach i sie okaze ze tyle szumu o nic.
    A robienie duzo szumu o nic i stawianie sie w pozycji atakowanego, byle rozgrzac dyskusje to sie fachowo trollingiem nazywa .

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Kolekcjoner mam prosbe - nie rob z siebie meczennika.
    Jesli nie odpowiada ci poziom dyskusji to po co ja na sile przedluzasz, narzekajac tylko, a nic nowego nie wprowadzajac?

Z mydlane zrobilo sie lekko mydlane, ze zbyt ciemnych tez sie juz wycofujesz rakiem, no wiec zostaly jeszcze do przerobienia linki z rzekomych opinii na innych forach i sie okaze ze tyle szumu o nic.
    A robienie duzo szumu o nic i stawianie sie w pozycji atakowanego, byle rozgrzac dyskusje to sie fachowo trollingiem nazywa .
    Wiesz Vitez jeżeli nawet moje stwierdzenia były na wyrost to można to powiedzieć w sposób normalny bez obelg. Czego zresztą przykładem jest forum Pentaxa. O czym już wspominałem zresztą. No ale skoro moderator uważa, że nazwanie kogoś z tego powodu, że ma inne zdanie w jakimś temacie "palantem", że innych stwierdzeń już nie zacytuję - to robienie szumu o nic i Trolling no to ręce opadają. Ok. W takim razie poddaję się i nie będę więcej trollował.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Kolekcjoner - nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek nazwał Cię palantem. Używając zaimków tyczących Twojej osoby zawsze pisałem je z wielkiej litery - co świadczy o tym, że Cię szanuję. Uwagi które odczytujesz rzekomo pod swym adresem są opisem jedynie pieniaczy, którzy występują na każdym forum - zarówno Pentaksa jak i Canona. Nie do końca rozumiem Twoje oburzenie. Nigdy nie chciałem Cię obrazić - przecież nie o to chodzi, by się inwektywami przerzucać. Łączy nas fotografia i nie powinny dzielić systemy.
    I bardzo Cię proszę - na drugi raz nie wmawiaj mi rzeczy, których nie wypowiedziałem pod Twoim adresem.
    Uważam, że czas zakończyć tę debatę, bowiem to nie jest "Sprawa dla reportera" i nic z niej nie wynika.
    W temacie zaś sampli z Kadyszki.
    Zgadzam się całkowicie, że należy poczekać do niezależnych testów z wysokim ISO. Zapewne dojdzie do konfrontacji z D80 i 350D - które w tym temacie sprawują się znakomicie. Jeżeli z K10 będą podobnej jakości, to z proponowaną ceną:
    http://www.pstryk.com.pl/opis.php/5606
    może być niezłą propozycją.
    Przy okazji - widzieliście ten film?
    http://www.youtube.com/watch?v=J4za9azUHz4&eurl=
    Pentax zawsze słynął z beznadziejnego AF - tym razem chyba coś drgnęło (Samsung GX10 jest klonem Kadyszki).
    Tylko proszę - nie traktujcie tego poważnie, by znów nie powstała jakaś ansa.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Wow...
    Pojawiły się plotki na temat ceny 645D:
    http://www.rangefindermag.com/magazi....taf?page=BG69
    1890 dolców nieźle zatrzęsłoby rynkiem MF.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Jescze bardziej, że body cyfrówki MF kosztuje $90 drożej od analoga. Raczej z kręgu baśni. To Holga jest droższa :-D

Przy okazji - widzieliście ten film?
    http://www.youtube.com/watch?v=J4za9azUHz4&eurl=
    Tylko proszę - nie traktujcie tego poważnie, by znów nie powstała jakaś ansa.
    Test ciekawy, niestety budzi pewien niepokój. Fałszywe światło wpadające przez niezakryty wizjer dramatycznie pogarsza kontrast AF. Wypróbujcie sami na własnym lustrze niezależnie od firmy.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Wow...
    Pojawiły się plotki na temat ceny 645D:
    http://www.rangefindermag.com/magazi....taf?page=BG69
    Czy ma on ten sam bagnet K co w K10D ?
    Pozdrawiam
    Marek

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolekcjoner - nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek nazwał Cię palantem. Używając zaimków tyczących Twojej osoby zawsze pisałem je z wielkiej litery - co świadczy o tym, że Cię szanuję. Uwagi które odczytujesz rzekomo pod swym adresem są opisem jedynie pieniaczy, którzy występują na każdym forum - zarówno Pentaksa jak i Canona. Nie do końca rozumiem Twoje oburzenie. Nigdy nie chciałem Cię obrazić - przecież nie o to chodzi, by się inwektywami przerzucać. Łączy nas fotografia i nie powinny dzielić systemy.
    I bardzo Cię proszę - na drugi raz nie wmawiaj mi rzeczy, których nie wypowiedziałem pod Twoim adresem.
    Uważam, że czas zakończyć tę debatę, bowiem to nie jest "Sprawa dla reportera" i nic z niej nie wynika.
    W temacie zaś sampli z Kadyszki.
    Skoro tak to jeżeli moje zachowanie było nazbyt emocjonalne to też proszę o wyrozumiałość. Masz świętą rację że ta wspólna pasja nas nie powinna dzielić.
    Jak poczytasz moje posty to sam zobaczysz, że do pieniaczy nie należę, mało w tym wątku K10D nawet chwaliłem. Jest w nim kilka rzeczy które mi się bardzo podobają. Co do sampli to rzeczywiście niedługo zmienię monitor , bo na moim wyglądają co najmniej dziwnie i skoro większość twierdzi że są ok. to to przyjmuję jako fakt. I czekam na jakieś przy wyższym iso.
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Kur.. darujcie sobie Panowie - to jest forum o fotografii czy może to fotum pt. "Obrzuć mnie błotem"?? - jak nie możecie się dogadać to sobie prywatne wiadomości wyślijcie albo na rignu spotkajcie! Nie po to tutaj wchodzę żeby wsród takich postów jak wasze doszukiwać się tych które dotyczą tych rzeczy, które mnie interesują!! Żenada dosłownie!

Strona 24 z 51 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów