Strona 15 z 51 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 510

Wątek: Pentax K10D

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Canon uprawia perfidny marketing czasami, nie da sie ukryc. Ale dzieki pentaxowi czy nawet sonolcie marketing Canona dostal kopniaka dzieki ktoremu my mamy i bedziemy miec lepiej.

Mowcie co chcecie, ale wlasnie tym na dole latwiej olac 300D z kitem i kupic pentaxa jak mnie czy innym majacym puszke, ze dwa szkla, lampe, komplet aku i CF'ow. Wlasnie to Canon odczuje najbardziej w postaci realnych strat. My i tak musimy kupic Canona bo przesiadka co model na inny system to strata kasy...
    ...

Dopiero zaczyna Awatar Spinner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Kłopot tylko w tym że na dole to liczy się marketing i wciskanie kitu, a nie uszczelki. Jak przeglądam net to na, któtą stronę bym nie wszedł reklama Rebel XTi/400D jak byk .

Spinner Ja Cię rozumiem tylko że jeszcze żeby polecieć to kupić musi być spełnione wiele warunków nie tylko to że to ma być i tu jest problem.
    Niestety - wszedobylskie reklamy Rebala XTi/400D to tragedia, podobnie jak brak reklam K100D czy K10D... Zreszta nigdy nie ukrywalem, ze gdyby Pentax mial taki marketing od lat jak Canon to jego dzisiejsza pozycja bylaby diametralnie inna... No ale to juz niestety inna historia...??:

Tak czy siak uwazam, ze najnowsze propozycje i zapowiedzi Pentaksa sa baaaardzo zacne i moga niejednego fotografujacego w naszym (i nie tylko) kraju zainteresowac - howgh

Pzdr
    Spinner
    MZ-S, MZ-3QD black+FA20-35/4AL+FA28-70/4AL+FA35/2AL+FA50/1,4+FA100/2,8macro+T75-300
    ME Super black+K24/2,8+K28/3,5+K30/2,8+M40/2,8+K50/1,4+K135/2,5+M28-50/3,5-4,5
    645n+FA75/2,8 oraz Sekonic L-508 i Optio 33WR:-P
    Manfrotto:055PROB+141RC, 679B+234RC
    LowePro:Nova5,Mini Trekker,Orion Trekker oraz Billingham Hardley:-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    (...)Wlasnie to Canon odczuje najbardziej w postaci realnych strat. My i tak musimy kupic Canona bo przesiadka co model na inny system to strata kasy...
    Bardzo w to wątpię. Obecnie sytuacja na tym rynku jest taka, że można raczej tylko zyskać a nie stracić. Ja mam wrażenie że przeceniasz zdolność poznawczą i poszukiwawczą ludzi z entry level. Tu głównie działa opinia znajomych, reklama. Jak ostatnio proponowałem mojemu znajomemu Pentaxa to się bardzo zdziwił co to za firma? Canon możliwe że na samym dole się obija mozliwe, że kropla drąży skałę i coś się zmieni ale nie sądzę żeby radykalnie i żeby szybko. 400D ma być tani ma mieć kilka bajerów i zapraszać do wejścia w system i tak to działa. Nie ma się co oszukiwać ludzi podniecają długie białe L-ki. I tak to działa . Mimo że większość i tak ich nie kupi.

Widzisz Spinner Pentax w którymś momencie sobie odpuścił i teraz niestety zbiera owoce. W końcu przecież wiele lat temu byli na Top-ie. Ale może Szajsung coś tu zmieni - pytanie czy będą chcieli, bo póki co biorą się do tego jak kot do jeża.. Ja tam wcale nie uważam, że dominacja jednej firmy w danym segmencie jest dobra. Vide Microsoft .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-09-2006 o 17:15
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Canon z pewnoscia bije na glowe Pentaxa iloscia reklam, ale wbrew pozorom z ta reklama Pentaxa nie jest tak tragicznie... Widuje i jego reklamy dosyc czesto... Choc wszystko i tak przebija znany zolty kolor

Polska sie tu nie liczy. Licza sie takie kraje jak usa czy japonia. A zwlaszcza w tym drugim pentax moze bardzo duzo odebrac konkurentom i napewno tam sporo w reklame zainwestowal...

Natomiast do widokow z ulicy... W stosunku do ilosci kitow (nikona, canona, calej reszty) ilosc elek czy innych szkiel z systemu jest dosyc mala. Z tym wchodzeniem w system nie jest tak wcale dobrze...

W sumie szkoda czasu na rozpatrywanie przyszlosci Pentaxa Wystarczy poczekac i a przekonamy sie jaki wplyw wywrze ten model na konkurencje.
    ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak w Japonii rzeczywiście jest nieźle . Nawet ostatnio widziałem ranking w którym zajmują 4 miejsce z 14% udziałem w rynku (1.C 34%, 2. S24.5%, 3. N24%).
    A to że nasz rynek się nie liczy to niestety smutna prawda. Nawet rynek eruopejski nie jest najważniejszy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-09-2006 o 17:22
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spinner Zobacz posta
    P.S. Az mi sie nie chce wierzyc - Ty tez Canonier?;-)

No ok - zartowalem...;-)
    Jesli Canonier oznacza uzytkownika Canona to nim jestem ... jesli wielbiciela Canona to zdecydowanie nie.

300D kupilem 2 lata temu bo to bylo jedyne lustro na ktore mnie bylo stac i do tego mialo bardzo niski jak na tamte czasy poziom szumow. Sprzet wykorzystuje w pracy i tutaj niestety nie spelnia wymagan (ilez ja bym dal w robocie za uszczelnienia body i obiektywu, IS z kazdym szklem i jasniejsza matowke z ktorych sie nabija Kubaman). Co innego gdy zaczynam fotografowac dla siebie ... wtedy sprawuje sie duzo lepiej (albo co bardziej prawdopodobne wymagania spadaja). Gdybym mial dzisiaj wchodzic w dSLR na 100% nie kupilbym canona.

Pozdrawiam. Milo jak czasami pojawi sie swiezy podmuch innych systemow na forum.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

Milo mi to slyszec - rowniez pozdrawiam, lubie tak rzeczowe okreslenie sprawy/wymagan/wyboru... ;-) BTW - skoro odswiezamy forum i jest o K10D to looknijcie:

http://www.penta-club.ru/forum/index...0&#entry184423 ciekawe czy to nie fake

Cholerka, jak ciezko sie czyta a przeciez kiedys to nie byl problem - latka widac nieublaganie mijaja...;-)

Pzdr
    Spinner
    MZ-S, MZ-3QD black+FA20-35/4AL+FA28-70/4AL+FA35/2AL+FA50/1,4+FA100/2,8macro+T75-300

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Milo mi to slyszec - rowniez pozdrawiam, lubie tak rzeczowe okreslenie sprawy/wymagan/wyboru... ;-) BTW - skoro odswiezamy forum i jest o K10D to looknijcie:

http://www.penta-club.ru/forum/index...0&#entry184423 ciekawe czy to nie fake

Cholerka, jak ciezko sie czyta a przeciez kiedys to nie byl problem - latka widac nieublaganie mijaja...;-)

Pzdr
    Spinner
    Podam Ci pomocną dłoń Canoniera tutaj masz tłumaczenie.

Zdjęcia są tak małe że trudno coś powiedzieć ogólnie wyglądają na normalne.
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Dzieki - chodzilo mi o bajer czytania cyrylica;-) Wersja softu 0.20 - daleka od seryjnej...

Pzdr
    Spinner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dzieki - chodzilo mi o bajer czytania cyrylica;-) Wersja softu 0.20 - daleka od seryjnej...

Pzdr
    Spinner
    No dokładnie trzeba dalej czekać na coś sensownego. A tak w ogóle to egzemplarze produkcyjne gdzieś już są czy jeszcze nie?
    Kapitan Wagner

Strona 15 z 51 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów