Strona 11 z 51 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 510

Wątek: Pentax K10D

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

komu potrzeba wiecej niz 2,4fps??

ja mam 5kl/s i wogole nie uzywam.

jesli chodzi o szkla AF z Ultra motorem to wiem ze pentax stworzy szybko pare cudek a na dodatek uszczelnianych

do tego niezależnych producentow szkilel AF bez super motora i pentax robi sie bardzo ciekawy

testowany model to wersja przedprodukcyjna
    jak zycie pokazuje jeszcze sie wiele moze zmienic do wersji finalnej i firmware i software
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Il fuoco, a kto robił te zdjęcia? I czy w ogóle można je było porównywać?
    Pytam tylko dlatego, że ja akurat widzę duży problem z porównywaniem różnych szkieł, w różnych systemach przy różnych tematach.

I tak dla samej zasady: 8Mpx z 20D daje mi możliwość zrobienia odbitki około 25x38 cm przy standartowej rozdzielczości 240dpi. Jeśli ten pentax miał 6mpx, to nie ma bola i aby zrobić dobrej jakości odbitkę (rekomendowane jest 300dpi) musisz upsamplować. Jak chcesz porównywać jakość szkieł zakładając, że 1D w zasadzie starcza na taki wydruk?

Być może to szkło Pentaksa jest świetne, nie wiem, ale rozmowa powinna być merytoryczna.

P.S>
    mnie
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie chce mi się czekać aż do wiosny. Dla mnie lepiej żeby następca 5D był następcą 5D, a nie skrzyżowaniem 1D z D200.
    Nie zgadzam sie. 3D powinno byc wlasnie tym, czym bylo 3 w analogu. Takim mniejszym pro. Dla tych ktorzy chca FF i solidnosci za sporo mniej jak 7000$.

Do wiosny juz blisko.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spinner Zobacz posta
    A tak wogole to szkla manualne "K" to musza byc fatalne cholernie, co (...)
    A gdzie ja coś takiego napisałem? Piszę o AF-ie, a nie o szkłach manualnych.

Cytat Zamieszczone przez shaqi Zobacz posta

ja mam 5kl/s i wogole nie uzywam.(...)
    No ale to, że nie używasz to nie zmienia faktu, że jest potrzebne i to czasami bardzo i czasami nawet 5kl/s to mało.
    Po za tym domyślam się, że Aske'y-owi jak to pisał to chodziło o to że jest mniej niż w specyfikacji (3kl/s), a nie że w ogóle jest tylko 3 kl/s.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Nie zgadzam sie. 3D powinno byc wlasnie tym, czym bylo 3 w analogu. Takim mniejszym pro. Dla tych ktorzy chca FF i solidnosci za sporo mniej jak 7000$.
    A możesz się nie zgadzać:wink: . Ja piszę to co mnie by pasowało, a canon pewnie i tak zrobi swoje i obawiam się, że jak canon wypuści takie wypasione 3D to będzie kosztowało sporo więcej niż 5D, min. dlatego tego nie chcę. A biorąc pod uwagę, że w tym segmencie nie mają literalnie żadnej konkurencji to mogą dawać ceny jakie im się podoba, a ludzie i tak kupią.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-09-2006 o 22:13 Powód: Literówki
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

A mi się coś wydaje że canon będzie twierdził że 5D to jest aparat innej klasy bo jako jedyny jest FF i utrzyma cene oraz niewiele w nim zmieni. Przecież przeskok z aktualnego 5D do odpowiednik 3 analogowej to były skok którym canon by obdzielił 3-4 kolejne generacje aparatów.

Początki nałogu

Domyślnie

No ale to, że nie używasz to nie zmienia faktu, że jest potrzebne i to czasami bardzo i czasami mało.
    równie dobrze to samo moge napisac o stabilizacji i powłoce antykurzowej
    Że nie wspomne o uszczelnieniach....zdecydowanie lepiej miec bardziej pojemny bufor niż wiecej klatek na sekunde...no chyba ze ktos sie bawi w fotoreporterke...a ilu z nas sie bawi? ;-)
    Moim zdaniem Pentax to murowany hit...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    równie dobrze to samo moge napisac o stabilizacji i powłoce antykurzowej
    Że nie wspomne o uszczelnieniach....zdecydowanie lepiej miec bardziej pojemny bufor niż wiecej klatek na sekunde...no chyba ze ktos sie bawi w fotoreporterke...a ilu z nas sie bawi? ;-)
    Moim zdaniem Pentax to murowany hit...
    Już poprawiłem - mogło to być nie dokońca jasne. Chodziło mi o to, że jak kolega nie używa 5kl/s to nie oznacza to że jest to niepotrzebne. Po za tym zadał pytanie komu to potrzebne. O tóż są tacy którym jest to potrzebne i tyle. A to czy lepiej większy bufor czy więcej klatek to dyskusja akademicka najlepiej jedno i drugie.

Z fanfarami na temat pentaxa dobrze jest wstrzymać się do momentu jak się pokażą jakieś wiarygodne sample. Na papierze wygląda bardzo fajnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

obawiam się, że jak canon wypuści takie wypasione 3D to będzie kosztowało sporo więcej niż 5D, min. dlatego tego nie chcę.
    Skad te obawy? Widziales aby Canon zastepujac stary model nowym dal wyzsza cene jak na stary? Skoro mozna miec wypasiony za te same pieniadze to czemu nie? Teraz akurat by pasowalo zostawic stary sensor a poprawic puszke...

A biorąc pod uwagę, że w tym segmencie nie mają literalnie żadnej konkurencji to mogą dawać ceny jakie im się podoba, a ludzie i tak kupią.
    Konkurencji moze i nie maja, ale cen z tego powodu tak calkiem dowolnie nie moga sobie narzucac.

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Przecież przeskok z aktualnego 5D do odpowiednik 3 analogowej to były skok którym canon by obdzielił 3-4 kolejne generacje aparatów.
    Fakt, normalnie mogl by obdzielic. Ale klientela Canona bardzo naciska o 3D od dawna... Poza tym konkurencja cisnie. Popatrz na pentaxa. Ci to mogli by i 5 generacji obdzielic a wystawili wszystko na raz
    ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Obyś miał rację Kuchatku ale boję się, że scenariusz może być taki jak napisał czeczot.

Pentax jeśli rzeczywiście potwierdzi, że jest taki dobry nie tylko w zapowiedziach powinien dać impuls do obniżek cen i w tym jest pewna nadzieja ale już jeśli chodzi o FF-a to tutaj wielkich zmian się nie spodziewam niestety.
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Spinner

Domyślnie

Skad te obawy? Widziales aby Canon zastepujac stary model nowym dal wyzsza cene jak na stary? Skoro mozna miec wypasiony za te same pieniadze to czemu nie? Teraz akurat by pasowalo zostawic stary sensor a poprawic puszke...

Konkurencji moze i nie maja, ale cen z tego powodu tak calkiem dowolnie nie moga sobie narzucac.

Fakt, normalnie mogl by obdzielic. Ale klientela Canona bardzo naciska o 3D od dawna... Poza tym konkurencja cisnie. Popatrz na pentaxa. Ci to mogli by i 5 generacji obdzielic a wystawili wszystko na raz
    A jak tak JAKAS firma pokaze wkrotce cos np. hipotetycznie :razz: cos z matryca o powierzchni wiekszej z 2 razy od FF i np. 2 razy wieksza iloscia pikseli w podobnej lub tylko ciut wyzszej cenie od profi DSLR Canona czy Nikona? To by bylo ciekawe co

Pzdr
    Spinner
    Ostatnio edytowane przez Spinner ; 17-09-2006 o 23:05
    MZ-S, MZ-3QD black+FA20-35/4AL+FA28-70/4AL+FA35/2AL+FA50/1,4+FA100/2,8macro+T75-300
    ME Super black+K24/2,8+K28/3,5+K30/2,8+M40/2,8+K50/1,4+K135/2,5+M28-50/3,5-4,5
    645n+FA75/2,8 oraz Sekonic L-508 i Optio 33WR:-P
    Manfrotto:055PROB+141RC, 679B+234RC
    LowePro:Nova5,Mini Trekker,Orion Trekker oraz Billingham Hardley:-)

Strona 11 z 51 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów