Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jaka jakość i powtarzalność ef-s 10-22?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jaka jakość i powtarzalność ef-s 10-22?

Witam
    O jakości ef 17-40 f4 L można się dowiedzieć i to trochę mnie do tego obiektywu zniechęciło, chociaż to eLka.
    A pytanie mam takie:
    Czy z ef-s 10-22 też się tak ma z rozrzutem parametrów? Proszę o opinie obecnych i byłych właściecieli tego obiektywu.
    Za jakiś czas mam zamiar kupić właśnie 17-40 albo 10-22. Niby one nie są podobne ale ja wybieram między nimi, może dlatego że cena podobna. Pasuje mi bardziej, ze względu na szeroku kąt, 10-22 no tylko oczywiście do ff się nie zapnie ale to nie wadai tak go szybko (a może wogóle) nie kupię. Proszę również o uwagi na temat wykonania 10-22 szczelności i solidności. Cenę ma eLkową ale wykonanie ciekawe jakie.
    Pozdrawiam i czekam na opinię.
    czarny Trabant, kit, ef-s 10-22, ef 70-200 f4 L, ef 100 f2.8 Macro.

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Zanim, ktorys z moderatorow pogrozi Ci palcem poczytaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=4609&page=1
    http://canon-board.info/showthread.php?t=4591&page=1
    Sporo tego bylo, to tylko dwa watki z wielu (wpisz w szukaj "10-22" i wyjdzie Ci kapke wiecej).

Pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ktoto37 Zobacz posta
    Pozdrawiam i czekam na opinię.
    W skrócie:
    miałem super egzemplarz tego szkła. Potem ktoś zapytał mnie dlaczego jego 10-22 na lewej stronie ma mydło a na prawej jest git; wymieniliśmy się rawami, ja byłem w szoku jak zobaczyłem sample z jego szkła a on był w szoku jak zobaczył moje... w kwietniu testowałem jeszcze jeden egzemplarz tego szkła... trszeczkę mniejszy syf ale do tego pierwszego, mojego daleeeko mu było.
    Wniosek: kontrola jakości u Canona suXx.

Między innymi dlatego preferuje eL stałki. Mniej rzeczy do sp-lenia niż w zoomie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak Zobacz posta
    Zanim, ktorys z moderatorow pogrozi Ci palcem poczytaj
    Może i pogrozi może nie. I czytać, i szukać wydaje mi się że umiem. Ale ja o to co pytałem w wątkach nie znalazłem. To co jest na CB i nie tylko przeczytałem na ten temat chyba wszystko. Nieraz się zastanawiam jak mądre i wydumane pytanie trzeba zadać by nie zostać od razu zbanowanym. Może rzeczywiście grupy dyskusyjne są dla wybranych grup wzajemnej adoracji.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Wniosek: kontrola jakości u Canona suXx.

Między innymi dlatego preferuje eL stałki. Mniej rzeczy do sp-lenia niż w zoomie.
    Dzięki o takie coś mi chodziło. Niestety pocieszające to nie jest. W eLkach przecież też takie kwiatki wychodzą może rzadziej. Nie zawsze jest możliwość potestowania i oddania. A może się za bardzo czepiamy rozmycia gdzieś w rogu. Może kupić i nie wnikać tylko zdjęcia robić.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rób zdjęcia i jak będziesz zawolony to to jest TO: Ty masz być zadowolony, a nie zdołowany testami....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ktoto37 Zobacz posta
    Nieraz się zastanawiam jak mądre i wydumane pytanie trzeba zadać by nie zostać od razu zbanowanym.

Bany dajemy praktycznie tylko za spam, chamstwo i bluzgi.
    Za nie uzywanie wyszukiwarki "najgrozniejsze" kary to zamkniecie watku z podaniem linkow i/lub przeniesienie do "dla poczatkujacych" .

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

To zes bardzo slabo czytal i szukal. Nawet testy tych szkiel sa na forum lub linki do nich, a co do jakosci wyknnania 10-22 -> jak dla mnie to tylko Canon nie dal L ze wzgledu na cropa. Optycznie to szklo jest swietne przy tych katach!
    A co do poszczegolnych obiektywow, to niestety nie da sie przewidziec czy ktorys nie bedzie mial jakis felerow, ale z tego co ja widze (mialem 350D, teraz 30D), to szklo to (10-22), lepiej sie spisuje na 30D.
    Ogolnie jak czytam forum to widze ze wiekszosc sie podnieca wyszukiwaniem wad w sprzecie. Mialem w zyciu kilkadziesiat szkiel i nigdy nie mialem zadnych z nimi problemow, wiec abo mam szczescie albo po prostu nie przeszkadza mi to w robieniu zdjec (??).

Zdrowko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    To zes bardzo slabo czytal i szukal.
    Nie pisałem że nie znalazłem, dużo jest o tym szkle tylko nie za bardzo to o co pytałem.

Czekam na dalsze uwagi.
    Dzięki!

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ma ktoś może dostęp do 10-22 w dobrych cenach "amerykańskich"? Tez za niedługo zamierzam nabyć powyższe.
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Ja również

Uprawnienia umieszczania postów