więc jestem ciekaw ile zdjęć (powiedzmy portretowych) masz trafionych a ile nie - no chyba, że dajesz f20 i wszystko ostre![]()
Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case
tyle samo? tzn. ile?
jeżeli tyle samo to chyba coś nie tak z tym canonem?
Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case
Nie wiem ile procent, nie jestem onanista sprzętowy żeby to liczyć, może mam jeszcze ci wykresik w Excelu trzepnąć? Gdyby mi ta ilość mocno wzrosła lub spadał to bym zauważył. Ja robie zdjęcia a nie testuje, nie liczę ilość nieudanych zdjęć i nie dywaguje nad każdym czy to z winy, obiektywu, body czy po prostu ja coś spieprzyłem.
Zaczynam odnosić wrażenie że nigdy nie miałeś w reku żadnego obiektywu innego producent nie wspominając powyższego tamrona. Więc dalszą dyskusje z tobą uważam za pozbawioną sensu - o czym mamy rozmawiać skoro ty swoja wiedze opierasz na przekonaniu że canon musi być lepszy.
Ostatnio edytowane przez czeczot ; 15-09-2006 o 09:22
pytanie było całkowicie retoryczne - niestety na nie odpowiedziałeś. No cóż najlepszy ten kto bawił się wszystkimi obiektywami![]()
"ty swoja wiedze opierasz na przekonaniu że canon musi być lepszy" - tak, tutaj na pewno masz racje - tyle razy o tym wspomniałem![]()
A co to wszystko ma wspólnego z marką obiektywu?
W jednym masz rację - dyskusja bezsensowna. EOT.
Przepraszam za odkopanie tematu ale chce zasiegnac waszej porady.
Obecnie robie zdjecia sylwetki i portrety. Wykorzystuje do tego 40D, 50mm oraz 70-210 f/3.5-4.5.
Tele uzywam w plenerze, zazwyczaj na dlugich ogniskowych aby uzyskac bardziej rozmyte tlo.
Chcialbym teraz kupic stalke 85mm 1.8 lub 100mm 2.0.
Obiektyw bede wykorzystywac w plenerze.
Wiem, ze 85 jest do cropa a 100 do FF ale skoro wiekszosc zdjec robie 70-210 na conajmniej 135mm to pytanie ktory obiektyw bylby bardziej dla mnie.
Z gory dziekuje za podpowiedzi