Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Wątek: Canon 100/2 czy 85/1.8?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalpiasek Zobacz posta
    Możesz coś więcej o nim napisać, jakieś wady?
    To zwykly piercien posredni 12mm. W wykonaniu Canona jest to pelen metal, a w środku jest matowy i czarny. Wersja EF 14II jest tak zrobiona ze wchodza również szkła EF-S.

Coś już napisał Awatar twi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Dzieciak po mieszkaniu ucieka ? Jak ..... Chyba nie chcecie mi wmówić że dzieciak szybciej biegnie od rajdowego samochodu czy poruszającego się motocykla?
    Sorry za OT ale CZECZOT czy Ty masz dzieci?
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi Zobacz posta
    Sorry za OT ale CZECZOT czy Ty masz dzieci?
    Mam jedno, siostra mojej dziewczyny ma 2, je też fotografowałem, Rozpiętość wieku 1-5 lat. Ja wiem co pisze bo ja robie zdjęcia w przeciwieństwie do niektórych onanistów/testerów*

(*-Niepotrzebne skreślić)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

więc jestem ciekaw ile zdjęć (powiedzmy portretowych) masz trafionych a ile nie - no chyba, że dajesz f20 i wszystko ostre
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Miasto
    3miasto

Domyślnie

więc jestem ciekaw ile zdjęć (powiedzmy portretowych) masz trafionych a ile nie - no chyba, że dajesz f20 i wszystko ostre
    Używając tamrona miałem mniej więcej tyle samo trafionych co używając 85/1,8 lub 50/1,4 czy teraz canona 24-105/4is. Nie zauważyłem radykalnych zmian!!! A ty jaki procent miałeś nie trafionych tamronem w stosunku do 24-70?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

tyle samo? tzn. ile?
    jeżeli tyle samo to chyba coś nie tak z tym canonem?

Miasto
    3miasto

Domyślnie

tyle samo? tzn. ile?
    jeżeli tyle samo to chyba coś nie tak z tym canonem?
    Nie wiem ile procent, nie jestem onanista sprzętowy żeby to liczyć, może mam jeszcze ci wykresik w Excelu trzepnąć? Gdyby mi ta ilość mocno wzrosła lub spadał to bym zauważył. Ja robie zdjęcia a nie testuje, nie liczę ilość nieudanych zdjęć i nie dywaguje nad każdym czy to z winy, obiektywu, body czy po prostu ja coś spieprzyłem.

Zaczynam odnosić wrażenie że nigdy nie miałeś w reku żadnego obiektywu innego producent nie wspominając powyższego tamrona. Więc dalszą dyskusje z tobą uważam za pozbawioną sensu - o czym mamy rozmawiać skoro ty swoja wiedze opierasz na przekonaniu że canon musi być lepszy.
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 15-09-2006 o 09:22

Miasto
    Kraków

Domyślnie

pytanie było całkowicie retoryczne - niestety na nie odpowiedziałeś. No cóż najlepszy ten kto bawił się wszystkimi obiektywami

"ty swoja wiedze opierasz na przekonaniu że canon musi być lepszy" - tak, tutaj na pewno masz racje - tyle razy o tym wspomniałem

A co to wszystko ma wspólnego z marką obiektywu?

W jednym masz rację - dyskusja bezsensowna. EOT.

Coś już napisał

Domyślnie

Przepraszam za odkopanie tematu ale chce zasiegnac waszej porady.

Obecnie robie zdjecia sylwetki i portrety. Wykorzystuje do tego 40D, 50mm oraz 70-210 f/3.5-4.5.
    Tele uzywam w plenerze, zazwyczaj na dlugich ogniskowych aby uzyskac bardziej rozmyte tlo.

Chcialbym teraz kupic stalke 85mm 1.8 lub 100mm 2.0.
    Obiektyw bede wykorzystywac w plenerze.

Wiem, ze 85 jest do cropa a 100 do FF ale skoro wiekszosc zdjec robie 70-210 na conajmniej 135mm to pytanie ktory obiektyw bylby bardziej dla mnie.

Z gory dziekuje za podpowiedzi

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów