Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Nieźle CF 64 GB!!!

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Myślę, że w chwili wejścia takich kart na rynek, RAW-y z aparatów będą ważyć odpowiednio dużo. Kiedyś do A60-ki kupiłem w zupełności wystarczającą, nigdy nie zapełnioną na max 256MB. W 350D dwie karty 2GB wystarczyłyby mi w zupełności (nie mam ich jeszcze).

Karty te też mogą być przygotowywane pod kątem zastosowań w kamerach. Tam parę GB daję rozsądny czas nagrania z rozsądną jakością.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    "O moge zrobic jestcze 46576 zdjec na tej karcie" - tratatatata
    Do niektórych aparatów powinni zatem sprzedawać w promocji komplet: CF + nowa migawka

Domyślnie

64 GB no to by przydalo sie do moich 25 mb rawów

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zastosowanie się znajdzie. Jak wypuszczą Ds-a z matrycą 22 MPx to znajdzie się na pewno. No i ktoś wspominał o kamerach. Koniec z taśmami?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

22 mpx juz na malych matrycach 1/1.8 robia 10 mpx to na APSowych lub FF bedzie tysiece tysiecow mega pikseli

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    22 mpx juz na malych matrycach 1/1.8 robia 10 mpx to na APSowych lub FF bedzie tysiece tysiecow mega pikseli
    Ja tylko nie wiem czy miałeś możliwość oglądać pliki z tych matryc, bo ja widziałem 8 mln bodajrze z casio. Sądząc po tym co masz w stopce to nie robiłbym tego na Twoim miejscu żeby sobie zdrowia nie nadwyrężyć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ja tam filozoficznie stwierdze, ze z ta pamięcia to jak z panienkami. Im ich wiecej, tym mniej się chce "robić", bo faktycznie "obróbka" trwa wieki

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Juz jakis czas temu mialy pojawic sie na rynku karty CF 5GB w cenie okolo $100. No i co? I nic..

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Juz jakis czas temu mialy pojawic sie na rynku karty CF 5GB w cenie okolo $100.
    Te wyrywane z odtwarzaczy MP3 creative?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie nie, to bylo chyba na poczatku tego roku - w prasie i na necie pojawila sie informacja iz maja w niedlugim czasie trafic do sprzedazy karty (albo dyski) o duzej pojemnosci.. a do dzis ni widu, ni....

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów