Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
Piszesz o prehistorii
Kto dzis oglada slajdy na rzutniku
Artysci przed duze G

A tak powaznie, to jesli pokaz na scianie ma warunkowac jakosc foty to ja przepraszam
To kup se ekran perełkowy
Na razie nie wymyślono nic lepszego od rzutnika i ekranu. NORMALNEGO rzutnika, a nie tego czegoś multimedialnego...

Nie mysl Jester ze jestes tu jedyny, ktory wie co to slajd i jedyny, ktory na nim pracuje
Jednak Twoje wywoody to idealizowanie i troche tak dla przekory chyba piszesz
Nie z przekory, bo fotografowanie na slajdach nie wymaga jakiejś wiedzy tajemnej ani wyrzeczeń. Sie robi, jeśli się chce mieć dobrze. I radocha jakby większa, niż przy zapełnaniu kolejnych kart pamięci...

Poza tym od lat robie slajdy z cyfry przygotowanej na monitorze i jakos nie boleje zbytnio nad tym...
Ale moj Boze kiedy to ostatnio widzialem pokaz... to jest niestety droga w bok i nawet jesli jest mi przykro, to tego nie odwroce.
zalagajace w szafie kilogramy magazynkow nie uratuja mnie od cyfry
Twoja strata
I nie tylko Twoja, bo chciałem przypomnieć, że wątek jest o tym, że kadrowanie zdjęcia przed naciśnięciam migawki jest praktycznie niewykonalne. Tyle korzyści z tej cyfry, że proste rzeczy robią się skomplikowane :wink:

J

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
Jester, niech Ci tak ręce nie opadają. Jak masz możliwość to sprawdź. Wywołaj zdjęcie z 5D na 25,2M i zobaczysz różnicę
Ja pierwszy kontakt z 5D miałem właśnie z okazji powiększania chyba z 50 zdjęć do jakichś chorych rozmiarów. Pól dnia kombinowałem nad wszystkimi możliwymi (i niemożliwymi) sposobami interpolowania tych fotek i myślałem, że mnie nagła krew zaleje. Może dlatego, że do tego czasu miałem do czynienia głównie ze skanami ze średniego formatu i podświadomie próbowałem osiągnąć w miarę podobne efekty. Średnio się to udaje.

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
Ja wiem, że to jest interpolacja. Tylko algorytm chyba jest dobry. Zachęcam, sprawdź. Później krytykuj.
Nie śmiałbym inaczej

J