Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zasilacz Hand Made?!

Coś już napisał
    Miasto
    Łańcut, podkarpackie

Domyślnie Zasilacz Hand Made?!

Witam

Uzywalem "SZUKAJ" i nic nie znalazlem, wiec nie bijcie

Zastanawiam sie nad alternatywa dla Battery Pack CP-E2. Sluzy toto do zewnetrznego zasilania lampy, a mnie to baaardzo potrzebne, tyle, ze nie dam 800zl. Chcialbym zrobic cos podobnego(tanszego)i byc moze skuteczniejszego.

Pomysl:

Tani akumulator (cos, co poleca kamerzysci) i przewod doprowadzajacy prad do lampy + wtyczka. I teraz : Jaki prad, skad wziac wtyczke, jaka mozliwosc niepowodzenia i uszkodzenia 430 ex???

Moze, ktos ma namiar na jakies tanie zamienniki ww batt packa?
    Canon stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Jeżeli nie znasz odpowiedzi na te pytania to lepiej nie rób tego sam

Elektrykowi powiedz tylko że chcesz zasilić swoją lampę akumulatorem żelowym. (pierwszy link z google http://www.emu.com.pl/oferta1.html im większy (wieksza pojemność) tym lepszy ale i cięższy)

Przewód + akumulator 6V + wtyczka której zapewne nie kupisz więc bedziesz musiał cos wymyślić (przewód wchodzący do komory gdzie normalnie wchodzą akumulatorki etc.)

Rozwiązanie bardzo dobre! Sam miałem kiedys takie zasilanie w olympusie e-10. Robił spokojnie 600 fotek na jednym ładowaniu... co na tamte czasy było dużą liczbą.
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    Robił spokojnie 600 fotek na jednym ładowaniu... co na tamte czasy było dużą liczbą.
    Ano "tamte czasy" . Bo obecne 580EX i 430EX powinny robic na komplecie 2300mAh akumulatorkow ok 1000 zdjec z przerozna sila blysku - przynajmniej mi tyle wychodzi srednio z jednego kompletu. Co oznacza ladowanie akumulatorkow raz na kwartal albo rzadziej .

Coś już napisał
    Miasto
    Łańcut, podkarpackie

Domyślnie

nie chodzi mi o ilosc, ale o szybkosc ladowania....
    Canon stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

wiem wiem, wątek stary, ale nie chciałem zakładać nowego a znalazłem w internecie coś takiego

Uprawnienia umieszczania postów