Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 96

Wątek: Canon 50mm f1.8

Sochan
    Guest

Domyślnie

To jest niedorzeczne zeby kupować sprzęt za tyle kasy i jeszcze jeździć go ustawiać jak mi teraz żle ustawią to go zwrócę...

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Daj znac jak będzie z Tamronkiem Oby wszystko OK.
    A tego 1.8 to trzebabyło z I serii kupic...
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Przeglądałem te zdjęcia umieszczone na http://strony.aster.pl/pikco/
    - faktycznie są nieostre i jak na obiektyw 50/f1.8 to są po prostu mierne.

Niewiem tylko dlaczego w exif-ach figuruje że są robione Canonem PowerShot S2 IS. Może ten link jest do innej galerii ?

Sochan
    Guest

Domyślnie

Tak bo na stronie są juz inne zdjęcia z mojej S2-jki. Mam tamrona umieszcze zdjęcia jak tylko zrobie bo przed chwila do mnie dotarł. Jakby ktoś chciał to nagrałem moją rozmowę w której Pan s serwisu stwierdza że tani obiektyw nawet firmowany marką Canon nie będzie robił ostrych zdjęć.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sochan Zobacz posta
    Jakby ktoś chciał to nagrałem moją rozmowę w której Pan s serwisu stwierdza że tani obiektyw nawet firmowany marką Canon nie będzie robił ostrych zdjęć.
    To warto byłoby wrzucić dla szerszej publiki
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Sochan
    Guest

Domyślnie

Są już zdjęcia

Sochan
    Guest

Domyślnie

Ok są zdjęcia z tamrona Robione na statywie poprzez remote shotting tak że nie dotykałem w ogóle aparatu. Poza tym umieściłem też linka do pliku z nagraną rozmowa z technikiem Canona. Moja wiedza nie jest strasznie rozległa i sam nawet widze że rozmowę mogłem inaczej poprowadzić. Napiszcie czy ja rzeczywiście nie miałem racji i tylko niepotrzebnie wdałem sie w dyskusję. zdjęcia w oryginalnym formacie JPG prosto z aparatu. DUŻE

http://strony.aster.pl/pikco/

Trzeba się trochę przysłuchiwać bo aparat który nagrywał dźwięk był w plecaku
    Ostatnio edytowane przez Sochan ; 20-09-2006 o 12:02

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Jaka konkluzja z tego nagrania?
    Kupujcie kompakty. Zdjęcia będą lepsze, serwis będzie miał mniej roboty ( bo nie będzie regulacji ), a od amatorskiego sprzętu nie powinniśmy wymagać NIC.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Rozumiem, że to był serwis Canona? Przecież to oczywiste, że Tamron jest be, za to Canon 18-55 za 200 zł będzie cacy Gdyby to było szkło firmowane przez Canona, zupełnie inaczej podeszliby do sprawy.

Jeżeli nie minęlo 10 dni od zakupu, to możesz odstąpić od umowy sprzedąży bez podawania przyczyny ale pod warunkiem, że obiektyw zakupiłeś poza lokalem sprzedawcy np. przez internet (nie ma to nic wspólnego z reklamacją). W przeciwnym razie możesz powołać się na niezgodność towaru z umową sprzedaży - obiektyw ma wadę uniemożliwiającą jego pełne wykorzystanie. Możesz domagać się jego wymiany lub naprawy - to Ty decydujesz. A jeżeli sprzedawca nie jest w stanie wymienić/naprawić masz prawo odstąpić od umowy sprzedaży. Pamiętaj, że to nie ma nic wspolnego z gwarancją - w tym przypadku nie możesz i nie powinieneś powoływać się na gwarancję. Poza tym wszystko na piśmie - albo za potwierdzeniem odbioru na kopii, albo poleconym.
    Dwa istotne linki:

kaen

Sochan
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaen Zobacz posta
    Rozumiem, że to był serwis Canona? Przecież to oczywiste, że Tamron jest be, za to Canon 18-55 za 200 zł będzie cacy Gdyby to było szkło firmowane przez Canona, zupełnie inaczej podeszliby do sprawy.
    Nie nie w serwisie byłem z EOSem 30D oraz Canonem 50mm 1.8 i to ten obiektyw tak ocenili jako nieustawialny.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów