20D. I tego wyboru nawet nie trzeba uzasadniać, jest oczywisty![]()
FOTOINKWIZYTOR
20D || Sigma 18-50/2.8 EX DC || Sigma 70-300/4-5.6 APO DG MACRO
Minolta 700si || Minolta 28-105/3.5-4.5 || Sigma 70-300/4-5.6 APO MACRO
Moje fotki: onephoto, plfoto, obiektywni, trekearth
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2006 o 18:28
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Brak powiązania pomiaru światła z aktywnym punktem AF - dostępne tylko w serii 1. U Nikona dostępne także w amatorskich korpusach. W efekcie co innego łapie ostrość, a gdzie indziej mierzone jest światło. Bez znaczenia przy zdjęciach o wyrównanej ekspozycji, a zabijające w np portrecie (blondynka w ciemnym swetrze), reporterce sportowej (nie ma czasu na przekadrowanie) itp.
Pentax K-5 II, Leica M9
Choroba nie wiedziałem tego muszę w takim razie szybko wyłączyć wszystkie punkty ostrości w 30D i przejść na środkowy. Ostatnio fotografuję głównie akcję:grin:.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
1507 a nie lepiej poczekać aż ten 400D będzie normalnie dostępny pomacać, oglądnąć, sprawdzić w działaniu i dopiero się zastanawiać, bo ten wątek to póki co taki lekko trollowy:wink: się mi zdaje:-D.
Kapitan Wagner
moim zdaniem powinieneś kupić 300D jest większy i już nie traci tak drastycznie na wartości
a jak kupisz czarny to Ci mniej wtajemniczeni nawet nie skumają że to nie 20D
a co do tego, że nie najnowszy... to co ale fajnie wygląda.