A może to dlatego, że Fotojoker zamyka swoje sklepy? Szczeciński już się zamknął jakieś dwa tygodnie temu.
Ale jakby nie patrzeć to cena jest boska. 3200 za 30d. Jak kupowałem swojego 350d to kosztował mnie on 2800 w kicie.
A może to dlatego, że Fotojoker zamyka swoje sklepy? Szczeciński już się zamknął jakieś dwa tygodnie temu.
Ale jakby nie patrzeć to cena jest boska. 3200 za 30d. Jak kupowałem swojego 350d to kosztował mnie on 2800 w kicie.
Ślubna
No i niestety N.
Dobra, pora cos dorzucic. Googlarka dostarczyla nowych informacji w sprawie 40D:
http://www.photographyblog.com/index..._40d_imminent/
CIPA (jakkolwiek glupio nazwa ta brzmi w naszym jezykuIt looks like the much rumoured and long-awaited Canon 40D DSLR camera, successor to the popular EOS 30D model (pictured), may finally be arriving. None other than the Camera & Imaging Products Association (CIPA) has spilled the beans by listing the Canon 40D on it’s PictBridge-certified product page, which was last updated yesterday. Normally we don’t comment on internet rumours, and with good reason in the case of the 40D, as it has been the subject of a lot of hot air since 2006. In this case, though, it seems that the 40D may finally be real - Canon are after all a member of the CIPA orgranisation. There’s obviously no specs or pictures - you will just have to entertain yourselves with a Google search until the Canon 40D is officially launched…) to jednak nie byle co. Albo to tylko pomylka z terminami i zbyt wczesna aktualizacja strony albo kontrolowany przeciek, ktory ma na celu ukrocic spekulacje dotyczace innych modeli.
Na marginesie... Olek chyba stwierdzil, ze pokazac kolejny raz znany wszedzie drewniany model troche glupio i w koncu zrobia nastepce E-1Liczac, ze poprzednik ma juz piec czy szesc lat, to jednak cierpliwosc uzytkownikow testowali bardzo dokladnie.
http://www.engadget.com/2007/07/13/o...-fall-release/
...
W B&H 30D kosztuje w opcji z rabatem B&H $1004.95, standardowo już jest wylistowany jako discontinued więc nowy model musi być tuż tuż...
Chyba się skuszę na niego (30D), bo za 1000$ to żal nie wziąć przy tym kursie $
Ja uważam jednak, że lepiej, zamiast gdybać, iść robić zdjęcia
a jak 40D wyjdzie, to będzie można porozmawiać... bo szczerze, to takie gdybanie do niczego nie prowadzi :P
www.danielczyk.net
EOS 30D | EF 28-135/3.5-5.6 | EF 85/1.8 | 580EX II | torba LOWEPRO | SANDISK ULTRA II 2GB| filtry B+W MRC
nie, faktycznie, masz rację, zachowałem się jak małolat pisany przez "g"
rozumiem, że skoro tylu tak wyczekuje pojawienia się 40D, to znaczy, że w obiektywy profesjonalne serii L już są zaopatrzeni?! bo ja wolę wydać taką kasę (pewnie za nowe body ok. 5000zł) + dołożyć i kupić porządny obiektyw, niż nowe bodyw końcu to obiektyw robi zdjęcie, a nie body :P ale może to tylko moje zdanie...
![]()
www.danielczyk.net
EOS 30D | EF 28-135/3.5-5.6 | EF 85/1.8 | 580EX II | torba LOWEPRO | SANDISK ULTRA II 2GB| filtry B+W MRC
www.danielczyk.net
Niektorzy pewnie tak
Ile kosztowalo 30D jak wyszlo poltora roku temu? Cos mi sie zdaje ze nie 5000. Nowy tym bardziej nie bedzie tyle kosztowal.
To taka legenda z czasow analogowych, gdzie puszka dokrecana z tylu do obiektywu robila glownie za oslonke i przewijarke do zelatyny. Mozna bylo miec najgorsze plastikowe body i te same fotki co posiadacze jedynek z tymi samymi szklami.
Niestety dla wielu, w czasach cyfrowych do owego obiektywu trzeba jeszcze miec dobry kawalek krzemu umieszczony w aparacie, wiec powiedziec, ze "to nie body robi zdjecia" to spore naduzycie. Wystarczy popatrzec co wypluwa 30D a co daje 5D z tym samym szklem. Albo co wychodzi w pewnych warunkach z puszek innych firm![]()
![]()
...
myślę, że do końca wakacji coś wyjdziesugerując się choćby samą ceną 30D 3100zł rewelka jak kupowałem 20D rok temu to cena była na poziomie 3500zł - tyko kupować...