Mi by tam nic nie wyszło a przynajmniej 30-stka by tak szybko nie staniała![]()
Mi by tam nic nie wyszło a przynajmniej 30-stka by tak szybko nie staniała![]()
Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...
titit -> E tam. Ja po prostu myślę nad zakupem drugiego body. Jeżeli nie pojawi się 40d to kupię 30d i będę w pełni szczęśliwy.
Podoba mi się Twoja lista, ale z wyświetlaczem to przegiąłeś![]()
Ostatnio edytowane przez PrzemeS ; 09-07-2007 o 22:45
Ślubna
No i niestety N.
tak jak napisalem wczesniej, zebym sie skusil na przesiadke z 350D na 40D dobrze zeby mial:
10mpix
wyraznie lepszy AF od mojego 350D, lekko poprawiony w stosunku do 30D
ISO - uzywalne 1600, plus 6400 w trybie H do zadan specjalnych
LCD nie musi byc wielki, wazne zeby dalo sie ogladac fotki w pelnym sloncu
strzepywaczka - cos pewnie daje wiec czemu nie, jak bedzie to OK
konfigurowalny guzik 'direct printa' tak zeby sie do czegos przydawal
natomiast bez zastanowienia kupilbym gdyby mial uszczelnienia, ewentualnie niech wypuszcza wersje na 'szkocka pogode' bo udogodnienie bardzo by sie tutaj przydalo
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
miszaqq -> af w 30D tak czy tak jest wyraźnie lepszy niż w 350D... i potwierdzam to co napisał Tomasz
A co do LCD to daje sobie rękę uciąć ze pozostanie przy 2,5 cala.
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Ludzie ale nie zapomnijmy o jednym skoro wymieniamy nasze zachciankiwiększą rozpiętość tonalną jak w mark III
![]()
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"
Panowie! Odkryliśmy wczoraj z Thorinem ze w FotoJokerze jest 30D za 3333zł!!
Oferta jak najbardziej okazyjna i atrakcyjna ale...
(flashback) dwa lata temu kupiłem 300D też po takiej cenie w fotojokerze a tydzien pozniej już wylazł na rynek 350D więc... kurde chciałbym w to wierzyć ale czy na pewno? Czyżby następca 30D nadchodzi :P czy to po prostu spontaniczna dobroć fotojokera?
Próba chłodnej analizy: myślę, że to FotoJoker wespół z Canonem. I chodzi raczej o pchnięcie sprzętu przed wakacjami. Od premiery Mk III minęło bez mała pół roku, a nie zanosi się, żeby stał na pólkach. Jeśli zatem pokażą nawet nowy model w sierpniu, to najszybciej na gwiazdkę trafi do sprzedaży.
Obym się mylił.
EOS - conditio sine Kwanon...
Właśnie, aktualnie nie mam żadnego body. Zastanawiam się nad 30D (na 5D mnie nie stać i pewnie długo stać nie będzie) - czy jest sens obiecywać sobie po 40D czegoś co by uzasadniało zakup (za prawdopodobnie większą kwotę) właśnie tego nowego body, czy też lepiej skorzystać z okazji i brać 30D skoro jest taki tani? Wiem, ze to na razie gdybanie, ale zakładając, że 40D nie będzie miało FF (bardzo w to wątpię), to czy inne możliwe modyfikacje (nowy AF, mniejsze szumy na wysokim ISO, 10mpx ??) warte będą kilkuset złotych (a pewnie nawet ponad tysiac zł) różnicy??
Ostatnio edytowane przez EPHMOC ; 14-07-2007 o 14:59