Pokaż wyniki od 1 do 10 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    O ile Sony nie powie: Teraz Alfa bedzie numer 2.
    Co przez to rozumiesz? Sony na pewno wypuści kolejną lustrzankę i na pewno nie odetnie Nikonowi dostaw matryc. Po pierwsze podpisali kilkuletnią umowę, po drugie trzepią na tym niezłe pieniądze ;-) (nie mam żadnych dowodów na to, ale nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Co przez to rozumiesz? Sony na pewno wypuści kolejną lustrzankę i na pewno nie odetnie Nikonowi dostaw matryc. Po pierwsze podpisali kilkuletnią umowę, po drugie trzepią na tym niezłe pieniądze ;-) (nie mam żadnych dowodów na to, ale nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej)
    Kurcze, kontynuowalem dalej zart o matrycach

A tak serio to jezeli Sony faktycznie chce byc numer 2 lub nawet 1 (sic!), to nie wyobrazam sobie, aby osiagneli to wspomagajac Nikona swoimi matrycami, a juz na pewno nie w atrakcyjnej cenie. Oczywiscie pewnie sa podpisane jakies zobowiazania dwustronne, pewnie w matrycach Sony jest X patentow Nikona, wiec wiadomo, ze nie jest prosto i latwo nagle powiedziec NIE, ale bez tego Sony moze conajwyzej napsuc krwi Pentaxowi i Olkowi, bo Nikona nie dogoni raczej NIGDY.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Kiedy wyjdzie następca 40D?

Bo już się nie mogę doczekać
    Znam już parametry 40D, opatrzyły mi się
    Może na zasadzie snobizmu nowy model będzie miał po kolei odejmowane ficzery (maksymalna prostota narzędzia to prawdziwe wyzwanie dla inteligentnego człowieka), tu jedynka to będzie "Ami-1D", względnie Druh-1Ds lub też nowa nazwa "AntiOne" dla focących znudzonych tyloma funkcjami z wbudowaną stałką, 1 czasem i B, przesłoną dziurką w blaszce i ... matrycą super hiper z czułością 100 za 25 kpln.
    8)
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Uprawnienia umieszczania postów